Kb. 2 év után múlik a szerelem, laposodik a kapcsolat, de a tűz felcsiholható

A levele

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy szinte tökéletes a párkapcsolatom, mégis másra vágyom. Nagyon jó a kapcsolatunk a párommal, rettentő jókat beszélgetünk,sokat nevetünk és nagyon szeretjük egymást, 2 éve vagyunk együtt. Én 26, ő 29 éves. Együtt élünk szinte már a kezdetektől. Mindig voltak problémáink nyilván, mint minden párnak, de együtt akartunk maradni és megoldani őket. Az a problémám, hogy nem szeretném elhagyni őt, de mégis másokkal ismerkedem, flörtölök, beszélgetek. Nem akarom megcsalni, de ez a helyzet teljesen megvisel, önmagamat sem értem. Neki mindent elmondtam, hogy kivel miért mikor beszélgetek, ki az aki tetszik nekem. Ő megértette, felfogta, hogy vágyom valamire, másra, de én sem tudom mire. Volt szó róla, hogy szétköltözünk és megnézzük, hogy nem csak a megszokás tart - e minket össze. Hogy akarunk-e majd időt szánni egymásra, ha nem vagyunk ott "mindig" egymás életében. De nem engedhetjük meg magunknak ezt jelen pillanatban, nem beszélve arról, hogy nagyon szeretünk együtt élni "kényelmes"-nek neveztük ezt a helyzetet, ami persze nem a legjobb előjel, tekintve a leírt helyzetet. Nem tudom mi van velem, nagyon szeretem és ő a lelki társam, a legjobb barátom, mindenem. Mégis valami nem jó...Mit tehetnék, hogy ne másra akarjak koncentrálni, hanem a páromra? Hogy neki adjam azt a figyelmet, amit másnak szentelek most?

Rózsaszín szemüveg szerelem
Photo @ Pixabay by MabelAmber

Válasz A.-nak

Kedves A.!

Nagyon megértem problémáját. 2 év után pont abban a szakaszban van, amikor lehull a rózsaszín szemüveg. Természetes amit érez. Azt kívánom bár más pár is ilyen tudatosan állna a kapcsolatépítéshez és megpróbálna akkor is elköteleződéssel a másikkal maradni amikor már nem fűti a láng.

Van egy jó hírem. A láng, a szerelem tüze újra csiholható, de ehhez újra kell kezdeni a romantikázást és egy kis intimitástréningre is szükség van.

Ez egy új szakasz, mert az intimitás és a romantika ilyenkor nem jön automatikusan mint szerelmük kezdetén. Ilyenkor lehet mesterkéltnek érezzük a hosszú csókot, mert már nem jön ösztönből, de csak el kell kezdeni, és higgye el belejönnek mint kiskutya az ugatásba 🙂

Biztos vagyok benne, hogy akár új oldaláról is megismerhetik a másikat.

Szóval kezdjen el a párjára koncentrálni akkor is ha ez nem jön természetes módon mint korábban. Hívja el randizni. Csináljanak olyan dolgokat együtt, amiket kapcsolatuk elején is csináltak. Olyan dolgokat, amikben mindketten örömüket lelték.

Iletve tudnék még egy dolgot ajánlani. Egy kapcsolatszervízt. Ezt pont 2 évente érdemes a pároknak kitölteni. Kb. 30-45 percet vesz igénybe. Férfiaknak kicsit több, mert ők nagyon koncentrálnak arra, hogy jó válaszokat írjanak és ezért mi nők hálásak is vagyunk. 🙂 Ez az elemzés külső, objektív képet ad a kapcsolatról. Hét témában vizsgálja meg a kapcsolatot:

  1. Kommunikáció
  2. Konfliktuskezelés
  3. Pénzügyek kezelése
  4. Szexuális kapcsolat
  5. Lelkiség
  6. Háztartási szerepek és felelősségek
  7. Család és barátok

A magyarországi elemzés az európai (német) központba befutó kb. 300.000 másik párhoz méri az elemzés eredményét. Így rajzolódnak ki, hogy ezen a 7 területen mik a kapcsolatuk erősségei és mik a növekedési területek.  Ez persze a megadott szubjektív érzetük alapján rajzolódik ki, de mivel mindketten egymástól függetlenül beírják a véleményüket érdekes eredmények jöhetnek ki. Pl. a párja azt gondolja, hogy jó a kapcsolatukban a kommunikáció, vagy Ön azt gondolja, hogy mindketten elégedettek a szexualitással és az elemzésből kiderül, hogy ez nem így van. Ez az elemzés rendkívül hatékonyan felhozza a kapcsolatban lappangó elakadásokat.

Ha eljönnek hozzám személyes párkapcsolati tanácsadásra az elemzés benne van a tanácsadói díjban és küldök egy kódot a kitöltéshez. Ha önállóan szeretnének kitölteni az elemzést ezen az oldalon lehet belépni.  http://kapcsolatleltar.hu/hazasparoknak.php
Ha kitöltötték szívesen ránézek a leltárra  A.-val együtt. Írjon ha szeretné, vagy jelentkezzen be a lenti naptáron keresztül telefonos vagy skype-os alkalomra!

Minden jót, Emese

Lefoglalom az időpontot