Vissza akarom kapni és hibáimból tanulva újra meghódítani

Kedves Tanácsadó!

A párom (nő) szakított velem, mert nem szerelmes belém. Azt mondta, hogy nagyon szeret, de nem szerelmes. Elmondta, hogy megfojtva érzi magát. Az első naptól kezdve együtt voltunk és valóban nem volt szabad terünk. Én ezt meg is értem és alá is támasztom, hogy igaza van. Elmondása szerint most nincs esély arra, hogy megpróbáljuk újból, de nem tudhatja, hogy ebből mi lesz még. Nem akarja megszakítani a kapcsolatot velem, beszélni és találkozni is akar velem egy kis idő múlva. Még mindig Szívemnek és Életemnek szólít. Az utolsó este még együtt aludtunk összebújva. Én teljesen összetörtem, hogy ezzel ennyi volt. Szeretném segítségét kérni abban, hogy mit tehetnék? Mert fogalmam sincs. Én vissza akarom kapni és hibáimból tanulva újra meghódítani. Ön szerint erre van esély?

Köszönöm!

photos Pixabay/Pexels

A szabad terek tisztázása

Kedves Levélíró!

Igen, azt gondolom, ha még a szakítás után is Szívemnek és Életemnek szólítják és az utolsó éjszaka még összebújva aludtak el, van esély arra, hogy újra együtt legyenek.

Azt olvasom, belátták, hogy kölcsönösen adni kell egymásnak szabad teret, és hogy főleg a párjának van erre igénye. Valószínűleg nem egyforma a kötődési stílusuk, de ez sohasem pont egyező, egyik kapcsolatban sem. Van, aki több szabad teret szeretne, van, aki kevesebbet. Fontos, hogy erről időben beszéljenek, már akkor, amikor “megfojtva érzik magukat”, ne csak utólag közöljék, amikor a fojtogatást/szorítást már olyan erősnek érzékelik, hogy esetleg kiabálva jön ki és vádaskodva a szabad tér szükségletének hiánya.

Fejezzék ki egymás felé szükségleteiket még időben, hogy a vádaskodás, és kritika ne törje össze a szeretetet, szerelmet és ne okozzon újra szakítást!

Remélem, összejönnek újra egy második körre, ha mindketten így szeretnék. 🙂

Minden jót,

Emese

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot