Virtuális érzelmi zaklatás

Távkapcsolat egy indiai fiúval

Kedves Emese,
2 évvel ezelőtt ismerkedtem meg barátommal az interneten. Én 32 éves vagyok, ő 20 éves indiai állampolgár és Delhiben él családjával. Még nem találkoztunk személyesen, de naponta videótelefonálunk. Jó kapcsolat alakult ki közöttünk, megszerettük egymást és ő a hindu hagyományok szerint házasságot szeretne. Ha úgy szeretném, hajlandó lenne ideköltözni és letelepedni, ezt rám bízta, hol szeretnénk élni. Igazán szerető, ragaszkodó és őszinte embernek ismertem meg, mert beszélgetéseink során úgy tűnt, igazán szeret és én is őt, nagyon. Csak őt, mivel úgy vélem, a szerelemi kapcsolat két emberről szól, ahol egy harmadiknak helye nincs. Ezzel ő is egyetértett még az elején. Aztán pár hónappal ezelőtt rajtakaptam, hogy interneten keresztül több nővel is kapcsolatban volt, videóhívta őket és élőben maszturbáltak. Ezt először tagadta és állította, hogy köztük csak barátság van, de megmutattam neki a bizonyítékokat, amiket előzőleg a nő megosztott velem, amin ő ledöbbent, mert már nem volt mit tagadni. Szakítani akartam, mert az eddigi bizalmam megrendült és éreztem, hogy már nem úgy szeretem, mint előtte. Válaszul videohívásban pengével vagdosni kezdte magát és

öngyilkossággal fenyegetőzött, ha elhagyom.

Maradtam tehát, adva neki egy utolsó lehetőséget. Megígérte, hogy ezután nem lesz semmilyen harmadik a kapcsolatunkban. Pár nappal ezelőtt azonban szembesülnöm kellett azzal, hogy ígéretét nem gondolta komolyan, mivel vannak közös online platformjaink és a keresési előzményekben szerepelt, hogy prostituáltakat keresett a közelében és minden bizonnyal találkoztak is. Ez a felismerés és a nyilvánvaló igazság folyamatos eltagadása azonban most végérvényesen aláásta az iránta érzett bizalmamat és szerelmemet, és most már semmi esetre sem szeretnék házasságot a későbbiekben. Ezt közöltem is vele és válaszul jött a vagdosás és az öngyilkossági fenyegetőzés. Maradtam tehát, de már végképp semmi nem köt hozzá, csak nem akarom, hogy beváltsa a fenyegetőzést. Beszéltem a bátyjával is az ügyről, hogy próbáljon testvérileg hatni rá, de azt mondta, hogy ha valami történik vele, azért én leszek a felelős. Kérem, segítsen megoldást találni az ügyre, mert teljesen kikészültem és már aludni sem tudok tőle. Válaszát előre is hálásan köszönöm. Üdvözlettel: L.

Egy másik kultúra

Kedves L!
2 év hosszú idő, megértem, hogy nagyon megszerette barátját. Belekeveredett egy egészen más kultúrába. Ráadásul én úgy látom, hogy barátja bátyja teljes mértékben Önre hárítja a felelősséget, holott még személyesen sem találkoztak soha.
Az én tapasztalataim szerint Indiában a szexuális, házassági és párkapcsolati kultúra merőben más, mint, az európai, bár egy globalizálódott világban élünk. A férfiak több dolgot engedhetnek meg Indiában kulltúrális alapon a nőkkel szemben. Sok helyen a nők szexuális tárgyak. Ez nehéz helyzet, de lassan azért változik. Az indiai népesség 1 milliárd, így az emberi élet, mint érték nem ugyanaz, mint európában.
Amit a barátja tesz az zsarolás és érzelmi zaklatás. Kérem szabadítsa fel magát azzal, hogy szünetet tart. Ne legyen online. Egy kicsit távolodjon el a szituációtól, különösen akkor, ha most nagyon zavarodottnak érzi magát.
Tartson szünetet! Az ön élete rendkívül értékes. Zaklatott állapotban a barátjának sem tud segíteni. Szurkolok, Emese