Veszekedésekkor nem egyszer megkaptam, hogy buta és csúnya vagyok

V. levele

Jó napot! Nagyon sok minden aggaszt. Nem tudok kihez tanácsért fordulni. A Párom állandóan azt mondja, ez, meg az a nő milyen szép stb... Azt mondja mindig, csak húz vele, de sajnos nem egyszer olyat is mondott, hogy kell neki ez a nő, meg hogy lecserél. Minden egyes nap veszekedünk, muszáj mindennap összevesznie velem, csúnyán beszél velem mások előtt is. Néha jó a kedve, néha egyszerűen rossz. És akármi van, én vagyok érte a hibás. Veszekedésekkor nem egyszer megkaptam, hogy buta és csúnya vagyok. (Ha ez fontos, volt 2 hónap szünetünk, én szakítottam ilyesmi dolgok miatt, mint amik most is vannak, végül ő könyörögte magát vissza = “soha többé nem lesz ilyen”.) Illetve állandóan azzal jön, hogy ő mindenkinek kellene, én senkinek sem. Mert ő ketrecharcos és azt hiszi, ő a legjobb... Ha nála alszom, kimegy a haverjaival, hogy én várjam őt otthon, illetve most az egyik haverja nagyon húzza őt, állandóan bulizni járnak.
Én csak tanácsot szeretnék kérni! Köszönöm

Válasz V.-nek

Kedves V.!
Aggódom, hogy olyan a párja, aki sokszor semmibe veszi barátnőjét, majd, ha ezért szakít vele újra és újra visszakönyörgi magát fűt-fát ígérve, de végül semmi sem változik. Megmarad ugyanaz a nőiséget alázó viselkedése. Ezt el lehet egy-két alkalommal játszani, de azért egy életet így leélni nem kellene. Persze, lehet nagyon nehéz a szakítás, hiszen annyira megbánóan és őszintén ígéri, hogy megváltozik. Nem tudom, hogy itt mindig ugyanaz a szakítási és visszakönyörgési forgatókönyv zajlik-e.

Én az egészséges, egyenrangú, egymást partnerként és társként kezelő kapcsolatok híve vagyok, és bízom benne, hogy barátja erre alkalmas.

Ne feledje, jó nő. Ha nőiségében megalázzák, mert butának és csúnyának nevezik, az nem a szeretet kifejeződése. Csúnya és buta nővel miért lenne együtt bárki is. Csak remélni tudom, hogy olyan férfi van az oldalán, aki meglátja a szépséget és értékeli azt.
Minden jót,
Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?