Ugyanaz a levél másképpen – ez csak kimagyarázás?

J. levele

Van egy barátom másfél éve, aki kamionozik és kb.kéthetente 4-5 napot van itthon. Ilyenkor sok időt együtt töltünk a gyerekével. Ő költözött hozzám, tehát úgymond kihúztam egy szorult helyzetből. Úgy érzem nagyon szeret, de találtam a nyáron egy üzenetet, amikor még csak 2 hónapja voltunk együtt, amiben kérdezte a lányt hogy ráér-e. Kimagyarázta, hogy részeg volt, de nem volt semmi, nem is találkozott a lánnyal, csak részeg volt. Amikor ez történt közben folyamatosan nekem írogatott, hogy mennyire szeret, csak én nem értem akkor rá. Azóta gyanakszom és találtam most egy februári üzenetet, amikor egy régi barátnője gratulált az autójához. Erre Ő azt írta rá, hogy kár, hogy ne Ő ül a jobb 1-ben, mert mi jól megvagyunk, csak nincs bennem tűz, mint abban a nőben. Sőt azt is mondta, hogy az a lényeg, hogy én jóban vagyok a fiával, ami vele van az nem számít. Na most ezt is kimagyarázza, hogy akkor még nem volt olyan szilárd a kapcsolatunk. Nem tudom mit tegyek.

Válasz J-nek

Kedves J!
Ahogy levelét olvasom és azt a februári üzenetet, hogy ” kár, hogy ne Ő ül a jobb 1-ben, mert mi jól megvagyunk, csak nincs bennem tűz, mint abban a nőben.” dühös vagyok, mert azt érzem, hogy párja kihasználja, csak a “bébiszittert” látja Önben.
Aztán elolvastam a sort mégegyszer és megláttam valami mást is: “Mert mi jól megvagyunk” meg még valamit: “Az a lényeg, hogy én jóban vagyok a fiával.” . És hirtelen elkezdtem örülni.
Mert a párja konkrétan visszautasította februárban ezt a másik nőt, mert jóban van Önnel és értékeli, hogy annyira jóban van a fiával. Érti? Ezért visszautasította azt a másik nőt, pedig éppen akkor, abban az időpillanatban azt is érezte a párja, hogy kevés neki a tűz. Persze gondolom ő sem volt akkor éppen olyan tüzes bika, de hát ez már egy másik történet…..
A tűz, és a vágy jön és megy. Mi is csiholhatjuk egy kettesben töltött gyertyafényes vacsival, vagy egy szexi fehérneművel, amiben jól érezzük magunkat. A párunk is csiholhatja ezt a tüzet bókjaival ölelésével és csókjaival.
Jól megvannak együtt? Szeret a fiával is lenni? Akkor próbáljanak meg egymásra ráérni, és töltsenek együtt minél több időt. Törődjenek egymással és szítsák azt a tüzet.
Ahogy így észrevettem ezt az új nézőpontot már el is ment belőlem a düh, és már nem azt látom, hogy a párja kihasználja, vagy megcsalná, vsagy csak bébiszitternek gondolná Önt.
Már azt látom, hogy párja szerint a kapcsolatuk most szilárdabb. És én ebben megnyugodtam.
Minden jót,
Emese

Lefoglalom az időpontot