Úgy voltam vele, hogy majd elmúlik, de csak egyre erősebb az érzés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Egy 22 éves fiú vagyok és az alábbi párkapcsolati problémával fordulok Önhöz: barátnőmmel egy kicsit kevesebb, mint 4 éve vagyunk együtt. Előre is leszögezném, hogy barátnőmet nagyon szeretem, őszintén, tisztelem, sosem bántottam meg, jó kapcsolatunk van. De van egy olyan problémám, hogy nagyjából egy-másfél éve már más hölgyek iránt is erősen kezdek érdeklődni szexuális téren. Nekem barátnőm volt a legelső minden szexuális téren és azóta sem csaltam meg soha, senki mással nem létesítettem semmilyen szexuális kapcsolatot életem során. Az érzés bennem egyre erősebb… Kalandokra vágyok, egyértelműen nem éltem még ki magam, de őszintén úgy érzem, hogy nem lennék képes szakítani, mert egyébként nagyon jó a kapcsolatunk, minden rendben van, csak borzasztó erős a szexuális vágyódás más lányok iránt. Nem más lány szerelmére vágyom, csak szexuális együttlétre és annyi. Úgy érzem, most vagyok fiatal, most kell megtapasztalnom dolgokat, de ezért szakítani semmiképpen nem szeretnék, nem hiszem, hogy találnék ilyen lányt, s bár fiatalok vagyunk még, de szerintem ő lehet a bizonyos “nagy Ő”, tiszta szívből szeretem. Tudom, hogyha ezért (vagy bármilyen más okból) szakítanék vele, összetörném a szívét, s tudom, hogyha fordított helyzetben tenné ezt velem, mennyire borzasztóan esne, képtelen lennék szakítani vele, inkább szenvednék évekig.

Próbáltam vele kiélni magam, ki akartam próbálni új dolgokat vele, beszélni vele, de mindig visszatérünk ugyanoda, nem vevő sok dologra. Eddig úgy voltam vele, hogy majd csak lesz valami, majd elmúlik, de csak egyre erősebb az érzés. Tanácsot szeretnék kérni ezzel kapcsolatban, mitévő legyek?

Válaszát előre is köszönöm!

photos by Pixabay/Pexels

Mire vágyik a másik?

Kedves J!

Azt gondolom, azért vonzódik Ön szexuálisan más nők iránt, mert barátnőjével nem értik meg egymást a szexben. Ha megértenék egymást és hasonló lenne a szexuális nyitottságuk, nem merülne az fel, hogy még nem élte ki magát. Egy nővel is sok dolgot meg lehet tapasztalni. Hogyan lehetne barátnőjét nyitottabbá tenni ezekre a J számára izgalmas dolgokra? Vagy hogyan elégedne meg J kevesebbel? Ötleteljenek, és arra kérem, hogy beszéljenek nyíltan egymás között a szexualitásról. Arról, hogy ki mire vágyik. Beszéljék meg külön-külön a csókot, az érintést, mindent. Apropó, csók: 6 másodpercig tartson a csók, hogy beinduljon az agyban a kötődés hormon: “az ajkak érintkezése esetében az agy 6 másodperc után elkezd oxitocint, illetve vazopresszint termelni, ami a kötődés hormonja.” Idézet John Gottmantől.

Azt is kérdezze meg a párjától, hogy ő mitől érezné jó nőnek magát? Mit tehet azért J, hogy párja jó nőnek érezze magát?

Van egy jó könyv. Kérem, olvassák el: A férfinak szex kell, a nőnek szerelem:

Ha közösen dolgoznak az ügyön biztos vagyok benne, hogy találnak kreatív megoldásokat és elégedettebb lesz a szexuális életük.

Üdvözlettel,

Emese

Lefoglalom az időpontot