Úgy érzem, nem vagyok elég neki, bámul más pasikat

Mostanában elbizonytalanodtam a barátnőmmel kapcsolatban. Alapból az a természete, hogy megnézi az embereket, elemzi a külsejüket. Sokszor azon kapom, hogy más pasikat megnéz az én jelenlétemben, valamikor bámulja is őket.

Ilyenkor úgy érzem, hogy megaláz, nem szeret, és ami a legrosszabb, nem tisztel engem. Sokszor megjegyzi egy hírességre, hogy vonzó, meg jó pasi. Ez azért is rossz, mert elég erős a kémia köztünk, már találkozásunk első napján összejöttünk. Állítása szerint nem volt még ilyen, hogy valaki ilyet kiváltson belőle első találkozáskor. Állítása szerint vonzó vagyok külsőre, szerinte még nála is. Rengeteget bókol nekem. Belsőleg tökéletesnek tart. Sokszor van az, hogy attól fél, hogy megcsalom, mert népszerű vagyok a nők között.

Csak, hogy ez sántít az egészben, hogy egyszerre érzem azt, hogy szeret, és vonzó vagyok neki, szinte szerintem még nála is. Másrészt meg úgy érzem, hogy pont nem vagyok elég neki, akkor bámul más pasikat, vagy megjegyzi.

Mi lehet a párkapcsolatunkban a gond?

photos by Pixabay/Pexels

Bizonytalanság és a belőle fakadó féltékenység

A válaszom egészen egyszerű. A párkapcsolatukban szerintem nincsen gond, szépen elérkeztek a bizalmi fázisba. Barátnője nagyon szereti és vonzónak tartja. De! Önmagában bizonytalan lehet. Ebben a félelemben mutatja meg, hogy a másik pasi is vonzó, “nehogy azt hidd, te vagy az egyetlen. Akármilyen tökéletes is vagy, elveszíthetsz.” És közben azt látom, hogy ezzel a “megalázással” T. egoja, önbizalma kisebbé válik, tehát a barátnője célt is ér.

Szóval T.-re vetíti ki barátnője saját kishitűségét? Lehet. Amikor elbizonytalanodik abban, hogy tényleg érek én annyit, hogy ez a jó pasi velem legyen? Ekkor jön a fricska. Ilyenkor kérem, lépjen túl a megalázottság érzésén és biztassa barátnőjét, hogy szeretlek, és amikor más pasikról így beszélsz, elbizonytalanodom abban, hogy te is szeretsz-e engem. Nem akarlak elveszíteni, mert szeretlek. Nem jó hallgatni, ahogy előttem csorgatod a nyálad erre a fickóra. Elég vagyok én neked?

Szerintem minden féltékenység innen indul. Elég vagyok-e? Szerethető vagyok-e így, ahogy vagyok?

A válasz néha nem, nem vagyok elég, és ez természetes. Az ember társas lény, de magányosan születik és magányosan hal meg. Egy szerető társ közelségében csökken a magányérzet. A féltékenység pedig természetes jelzője annak, hogy igen, számítok a másiknak, mert heves érzelmeket váltok ki belőle. Szóval a párkapcsolatukban szerintem gond nincsen.

Lefoglalom az időpontot