Úgy érzem, kezd eltávolodni tőlem

Jó napot!

Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy két hónapja vagyunk együtt barátommal és kb az első hónapban minden jól ment. Folyamatosan írt, udvarolt, randiztunk, jól éreztük magunkat együtt, aztán lassan már egy hónapja úgy érzem, hogy kezd eltávolodni tőlem. Az elején csak kisebb dolgokra figyeltem fel, hogy már nem reggelente ír és nem ír olyan dolgokat pl. hogy jól érezte magát velem, várja, hogy találkozzunk stb. A Karácsony másnapját együtt töltöttük és én felhoztam, hogy mostanában furcsábban viselkedik, de azt mondta, nem tudatos és nincs baj. Aztán megkérdeztem tőle, hogy szerinte hova tart a kapcsolatunk és nagy nehezen azt mondta, hogy nem rövidtávra tervez. Azóta nem találkoztunk (egy hete) és kevesebbet beszélünk, illetve távolságtartóbb lett és csak felszínesen érdeklődik. Nem tudom, mit tehetnék, hallottam olyanról, hogy van ilyen eltávolodási szakasz a férfiaknál, de nem tudom, hogy valóban ez történik-e, de nem akarom ezzel zaklatni sem. Előre is köszönöm!

pár összebújva
Photos by Pixabay/Pexels

Szükségletek kifejezése

Kedves A.!

Ha jól értem, bizonytalan vagy, mert azt érezted, hogy az első hónapban minden jól ment, tehát udvarolt, folyamatosan írt, és ehhez képest a második hónap nem volt ilyen intenzív, már reggelente nem írt és ezt a változást szóvá tetted.

A kapcsolatban a változás és az intenzitás csökkenése szerintem természetes jelenség. Viszont, ha jól értem, szükséged lenne több üzenetváltásra és több kapcsolódásra. Ha ezt nem kapod meg azonnal, az azt is jelentheti, hogy a másiknak éppen nincs szüksége kapcsolódásra, mert el van foglalva pl. barátokkal, tanulással, munkával… stb. Ilyenkor egészséges kapcsolatokban ki lehet fejezni, hogy hiányzol, vágyom rád, vágyom az együttlétre. Fontos az ilyen jellegű szükséglet és vágy kifejezése szavakkal is, mert nem mindig gondolatolvasó a párunk, még akkor sem, ha az időnként nagyon jól jönne. 🙂

Szóval szerintem jól tetted, hogy felhoztad a témát és párod megerősítette, hogy hosszútávra tervez.

Szerintem ez rendben van. Öleljétek meg egymást és lépjetek tovább együtt a kapcsolatban, élvezzétek egymás társaságát és fogadjátok el, hogy nem mindig azonosan éljük meg a szerelem intenzitását és ez rendben van így. 2 különböző ember áll össze egy párrá és lesznek mi. Szükségleteiteket mindig fejezzétek ki egymásnak, még akkor is, ha azt a másik nem tudja azonnal teljesíteni.

Szép délutánt,

Emese

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot