Úgy érzem, belefáradtam ebbe a kapcsolatba

Segítségre lenne szükségem, mert teljesen tanácstalan vagyok.

A helyzetem: 22 éves fiatal lány vagyok, aki egy kis városból 4 éve Siófokra költözött vállalkozni a családjával. Közben megismertem itt a páromat, de ő 200 km-rel messzebb lakik. Ekkor én még egyetemre jártam és 1 évet távkapcsolatban húztunk le. 1 év után, mikor végeztem a sulival, lépnünk kellett, mert úgy éreztük, muszáj lépnünk, mert ez így tovább nem megy, hogy 3 hetente találkozunk 2 napra. Először úgy volt, hogy ő költözik hozzám, de végül is, önző módjára azt mondta, hogy ő nem megy sehová és ha vele akarok lenni, költözzek én. Mivel nekem ő az első nagy szerelmem, ezért nem is tettem máshogy. 1,5 éve élünk együtt egy albérletben.

Problémám: A párom nagyon makacs és szerintem egy kicsit önző ember is. Mivel a családi vállalkozásunk csak nyáron működik, ezért tavaly nyáron páromnak mondtam, hogy haza szeretnék menni segíteni a családnak, hiszen néhány éve azért kezdtek bele mindenbe, hogy nekünk könnyebb legyen. Ő erre azt mondta, ha 2 hónapra haza megyek, ne is jöjjek vissza.

Tavalyi év elment, itt maradtam… erősebb volt az itteni kötelék. Sajnos, most megint előjött a probléma, újra közeledik a szezon. A változás annyi, hogy nem vagyok benne biztos, hogy én szerelmes vagyok-e. Néha úgy érzem, mintha egy középkorú anyuka lennék, aki 8 óra munka után hazajön, főz, mos, takarít egész nap és ha valami nincs meg, akkor “nem csinál semmit”, amíg a kedves párom horgászik vagy a haverjaival lóg és piál. Úgy érzem, hogy sokat vagyok egyedül hagyva, nem foglalkozik velem. Mondja, hogy menjek vele, de kinek van kedve órákat sétálni, amikor az egész napos munkába elfárad és otthon is csak a munka várja. Pusziért úgy kell könyörögnöm, hogy adjon, amire mindig az a válasz, hogy ő nem érzelmes típus.

Rengetegszer elmondom a problémám neki, hogy változtassunk, de hiába.

Szóval újra közeledik a nyár és lehetőségem lenne a családi vállalkozás mellett egy sajátot is létrehozni. Mondtam neki, hogy költözzünk együtt, amire persze határozott nem volt a válasz, ő nem jön oda , mert nincs ott semmi. Rögtön megkaptam, hogy a pénz fontosabb, mint ő. Az elmúlt 3 napban, mikor veszekedtünk többet láttam sírni, mint 3 év alatt, mert ő már velem képzeli el a jövőjét és azt szeretné, hogy a felesége legyek. Én viszont a könnyebb élet reményében szeretném a nyári vállalkozást, de ő azt mondta idén is, ha elmegyek, ne jöjjek vissza, mert teljesen szét fog hullani a kapcsolatunk és nem fogadna vissza.

Tudom, hogy nagyon szeret engem, soha nem volt okom féltékenynek lenni, de nagyon nehéz a természete és aki ismeri, az jól tudja, hogy az érzelmeit nem tudja kimutatni. Úgy érzem, belefáradtam ebbe a kapcsolatba, de szeretem mégis, vagy csak megszokás? Fogalmam sincs, mit tegyek, de dönteni kell, hogy ő vagy Siófok. Kérem, segítsen!

Előre is köszönöm válaszát!

pár szalad a búzamezőn
photos by Pixabay/Pexels

Aki szeret, az támogat

Kedves D!

Ő és Siófok, ha lehet. Én zsarolásnak tartom, mégpedig érzelmi zsarolásnak, ha választani kell, hogy segítek-e a családomnak, és építek saját kedvemre saját üzletet, vagy maradok a párommal. Aki szeret, az támogat tettekkel. Az önző szeretet pedig az, ha csak a saját vágyaimat veszem figyelembe és elvárom, hogy a másik tárgyként támogasson. Egy egészséges kapcsolatban szerintem együttműködés van, ahol egymás vágyait támogatják, vagy legalább is nem ellenzik.

Próbáljanak meg ésben és ne vagyban gondolkodni, az együttműködésben. Ha ez nem megy, mert az egyik semmilyen formában nem akar vagy nem tud együttműködni, akkor a kapcsolatuk percei szerintem meg vannak számlálva, és jobb ezt gyerek előtt tisztázni, mint gyermekvállalás után.

Szurkolok, Emese

Lefoglalom az időpontot