Többet érzek, viszont szereti a volt barátját

Üdvözlöm.

Nekem az lenne a problémám, hogy találkozgattam egy lánnyal, először csak barátok voltunk, mivel ő párkapcsolatban volt. Aztán kis idő múlva kialakult köztünk valami és szakított a barátjával, velem pedig összejött. Körülbelül egy hét után újra elkezdett beszélgetni a volt barátjával és azt mondta, hogy érez iránta valamit és megint összejött vele… a mostani helyzet pedig az, hogy együtt van a barátjával, viszont vannak napok, hogy nálam alszik, lefekszünk, magyarul velem csalja… A kérdésem az lenne, hogy én szeretem őt és többet érzek (állítása szerint ő is ), viszont ragaszkodik és szereti a volt barátját. Tehát, hogy tudnám elérni, hogy engem válasszon? Köszönöm a választ!

férfi és nő az ágyban
photo by Pexels

Saját határaink – Mit szeretnénk? Mi fér bele a kapcsolatba?

Kedves A.!

Üzenetedből azt olvasom, hogy lépésről-lépésre szerető státuszba csúsztál, majd “előléptél” első számú baráttá, végül szeretőd nem tudott elköteleződni egyikőtök mellett sem és maradt a szeretői kapcsolat. Azt gondolom, az, hogy ebből a kapcsolatból szerelmi háromszög marad-e vagy egy elkötelezett párkapcsolat, nem csak rajtad múlik. 2 ember kell ahhoz, hogy ebből párkapcsolat legyen. Hogy tudnád ezt elérni? Első lépés, hogy állítsd fel a saját határaidat. Beszélj arról, ha neked ez nem jó, ha számodra egy párkapcsolatba nem fér bele a hűtlenség, ha nem nyitott, hanem tartós, elkötelezett párkapcsolatban gondolkozol. Aztán adj időt, hogy barátnőd ezt átgondolja és hogy cselekedjen. Ha nem történik változás, lehet a szakítás a következmény? Gondold végig, mennyire rugalmasak saját határaid! Kipróbáltad a szeretői státuszt. Milyen ez neked? El tudod képzelni így az életed? Bizonyára szereted és tiszteled a barátnődet és önmagadat? Mi a helyzet a saját határaiddal?

Én a hűtlenséggel kapcsolatban gyakran hangoztatom, hogy szerintem lehet nyitott párkapcsolatban élni, de csak akkor, ha ezzel minden fél egyetért. Ha ez titkos viszony, az lehet pillanatnyilag izgalmas, de hosszútávon a tabu, a titok nagy érzelmi stresszel jár, ezért a felek ki is merülnek és “le is buknak”, ezzel a viszony, vagy a felvállalt kapcsolat véget is érhet. Hosszú terápiás folyamat a bizalmat visszadolgozni, de nem lehetetlen.

Szép napot,

Emese

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot