Többet érzek iránta, mint barátság

Hello!

M vagyok, 29 éves. A problémám a következő: van egy 26 éves lány, akivel gyerekkori barátok vagyunk. Nagyon gyakran tartjuk a kapcsolatot. Igazán jó lelkitársai vagyunk egymásnak. Hosszú beszélgetéseink, egymás ölelései arra engednek következtetni, hogy ebből lehetne sokkal több is. Többször hangoztatja, hogy szeret. Igazából szeretjük is egymást, mint igaz barátok, ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni, mert az utóbbi időben megfordult a fejemben, hogy valójában férfi és nő között ilyen nincs. Kezdek többet érezni iránta. Egyszer már megpróbálhattuk volna, de akkor sajnos nem jött össze a dolog. Az utóbbi időben viszont újra előjött bennem az érzés, hogy bizony nekem ő kell. Őszinte ember vagyok és nem tudom sokáig magamban tartani az érzéseimet. Elmondtam neki, hogy többet érzek iránta, mint barátság. Mélyen érintette a dolog, sikerült szegényt megsiratnom. Attól fél, ha ebbe belemegy, akkor örökre elveszíthet. Bennem is megfordult a gondolat, mi van, ha így történik. Abba lehet, én is belepusztulok. Ön mit javasol? Érdemes érte küzdeni, feszegetni a határokat, vagy próbáljak meg belenyugodni, hogy soha nem lehet köztünk semmi? Előre is köszönöm válaszát!

photos by Pixabay/Pexels

Fájdalom és küzdés is egy párkapcsolat fenntartása

Kedves M!

Én csak a személyes véleményemet tudom erre most mondani, ami nem biztos, hogy az Önök esetében jó tanács lesz. Én romantikus vagyok és szerintem a szerelem olyan szép értékes dolog, amiért érdemes küzdeni. Benne van az is, hogy közben megsebezzük egymást, fájdalmat okozunk vagy nekünk okoznak sérüléseket. Ez mind az élet része, ettől érik a személyiségünk, közben teljesebbé, erősebbé válunk. Ez maga az élet, megúszni nem lehet, legfeljebb csak akkor, ha kívülről nézzük és át nem éljük.

Kíváncsi vagyok, hogy a barátnője sírása, ami mögött félelmet érzek, honnan ered. Veszített-e már el ő barátot, családtagot. Hogyan viszonyul barátnője a változáshoz, és úgy egyáltalán, mi van emögött a sírás mögött? Még anélkül, hogy döntést hoznának kapcsolatuk jövőjéről, ezt nem ártana átbeszélni.

Igen, a szerelemben van az úgy, hogy azt érzem, belepusztulok, de ezt gyakorlattal megtanuljuk kezelni. Nekem mindig segít, ha heves érzelmeimet megcímkézem és kívülről nézem. Akár úgy, hogy egyes szám harmadik személyben látom magam, megszólítom magam. Igen, Emesének most potyognak a könnyei. Emesének ez most fáj. Mit is érez Emese? Mit is érez pontosan M és mit érez pontosan a barátnője? Ez a kis gyakorlat segít abban, hogy ha senki más nincs, csak magam vagyok magamnak, akkor is tudok önmagam felé szerető megértéssel, empátiával fordulni.

Szurkolok kapcsolatuk jövőjének, Emese

Lefoglalom az időpontot