Szeretném vele folytatni, de nem összeköltözve

Üdvözlöm. Nyár végén ismertem meg a férfit, akiről azonnal tudtam, éreztem, rá vártam eddig, ezzel ő is így volt. Nagyon hamar hozzá költöztem, kb 1 hónap után, hagytam magam rábeszélni, bár sok értelme nem volt, szinte alig láttuk egymást, mert ő hetente 6 napot dolgozott 14 órában. Nem volt soha veszekedés köztünk, kisebb vita az igen, és egy eset, mikor sietett haza hozzám, én pedig félreértésből bevádoltam, hogy ő telefonált kint az udvaron, pedig a szomszéd volt. Emiatt csalódott bennem és kiszeretett belőlem, közösen szakítottunk, aztán még nála laktam 2 hétig, míg találtam lakást és mindennap kaptam tőle valamit, vacsorázni vitt, összebújva aludtunk, szexeltünk, mintha együtt lennénk. Ahogy elköltöztem (ennek már 2 hete lesz), napi szinten hív, reggel este és ő keres engem, találkozni akar. Nem értem, mi ez az egész, csak azt tudom, hogy szeretem, szeretném vele folytatni, de nem összeköltözve. Nem tudom, van-e esély erre, hogyan mondjam el neki. Azt mondta, mindenben számíthatok rá és tudjam, az elköltözésem visszafordítható, egy szavamba kerül. A segítségét és a véleményét szeretném kérni, próbáltam röviden leírni a dolgokat. Válaszát előre is köszönöm szépen, további szép estét kívánok.

photos by Pixabay/Pexels

Átgondolt újrakezdés

Kedves M.!

Nekem nagyon szimpatikus az, hogy nem összeköltözve próbálnák meg újra. Egy ilyen elköltözéses párkapcsolati sérülés után jobb egy lassabb, átgondoltabb újrakezdés, hogy ne csússzanak bele ugyanabba a forgatókönyve. Ez az én személyes véleményem. Ha ezt a kapcsolatot komolyan gondolják, most próbálják meg másként, hogy nehogy véletlenül ugyanaz legyen a vége. Mit várnak egymástól, a kapcsolattól? Milyen korábbi kapcsolataik voltak és azok mitől mentek tönkre? Ez a szétköltözés jó alkalom arra, hogy átgondolják a párkapcsolatot.

Magunk és a másik vágyainak megismerése

  • Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Én tudom, mit akarok, a kérdés, hogy ő mit szeretne. Nem tudom, hogyan hozzam fel neki a témát, illetve, ha belemegyek a találkozásba, hogyan viselkedjek vele. Teljesen tanácstalan vagyok. M.

Kedves M. Önnek nagyon fontos lehet a párja, ha ennyi fejtörést okoz ez a téma. Nem akarja őt megbántani, nem akarja őt elveszíteni egy hiba miatt? Sajnos a hiba elkerülhetetlen. A tanulási folyamat része. A kapcsolat elején még nem ismerjük annyira a másikat és nem tudjuk, hogy mivel okozunk sebeket. A kapcsolat elején, miközben megismerjük a másikat, még könnyebben követünk el akaratlanul is hibát. Nem azért, mert buták vagy érzéketlenek vagyunk, hanem azért, mert nem ismerjük még olyan jól a másikat, vagy éppen önmagunkat.

Csak azt tudom írni, hogy viselkedjen úgy, ahogy az jön. Fejezze ki nyíltan, amit érez, amit gondol. Adja önmagát, és közben kérdezzen a párjától sokat, hogy őt is megismerje. Az ő vágyait és szükségleteit is. Kérdezze meg, mire vágyik ő, mit akar ő?

Aztán összeteszik a kétféle vágyat és akaratot. Vacsorázzanak valahol! Erre a beszélgetésre időt kell szánni és legyen tele a férfi pocakja 🙂

Csak adja önmagát és akkor rendben lesz. A rendben, megjegyzem, nem mindig nehézség nélküli.  Emese

Fontos a kompromisszumkötés, de nem minden áron

  • Köszönöm szépen, nagyon sokat segített nekem, bizakodó vagyok. Majd megírom, hogyan is alakultak a dolgok.
  • Üdvözlöm, amint mondtam, megírom, mi történt: mai napon találkoztunk, nem sikerült a beszélgetés úgy, ahogy szerettem volna. Összevissza beszélt. Abban egyeztünk meg, hogy 1 hónapig eltűnik. Azt mondta, arra nincs esélyem, hogy elfelejtsen és nehéz lenne feldolgoznia, ha azt kérném, hagyjon békén, keresni fog… Most mire számítsak? Szeretem és elegem van a tesztekből, a játszmákból. 

Kedves M.!

Hogy mire számítson? Sajnos nem tudom, de kérem, figyeljen befelé, a vágyaira, szükségleteire, álmaira. Kompromisszumot kell kötni, de nem minden áron.

Szurkolok, Emese

Lefoglalom az időpontot