Szeret és ezt elmondta többször, de a feleségét is szereti

Szép napot! Hát eljutottam ide, hogy segítséget kérjek! Szerető vagyok…. Ezen szeretnék változtatni! 2 éve megismertem a Kedvesem! Én férjnél, ő házas… Kezdjük velem. 22 év házasság, 21 éves fiúgyermek! 2010-ben először csalt meg a férjem, depresszió, könyörgés,hogy maradjon! Maradt, de onnantól folyamatosan voltak női, mint később kiderült. Az utolsó 4 évben semmilyen testi érintkezés nem volt köztünk! Nekem ő volt az első férfi! Ez 2019 januárjában elköltözésemhez vezetett! Ekkorra érett meg a lelkem az elváláshoz talán.

Kedvesem: 2018 májusában kezdődött a kapcsolatunk! Egy hónapig csak beszélgetés, semmi testi kapcsolat! Az ő élete: akkor 2013-ban nősült. Náluk a gyerekvállalás lett a mindennapi téma. A felesége nem esett teherbe a mai napig. Kedvesemnek 2 gyermeke van, 2 egyéjszakás kalandból. A 15 éves fiával ritkán tartja a kapcsolatot, a 7 éves lányával semmilyen formában! A feleséghez az anyagiak fűzik jobban, bár néha azt mondja, hogy szereti… Az anyagiak azt jelenti, elment kezesnek a barátjának, aki nem fizette a kölcsönt, így neki kell a 6 milliós tartozást visszafizetni. Ezért, hogy a bank ne tudjon tőle vonni mindent, a felesége nevére írattak! Az ok, amiért “egyelőre” nem lép: nem akarja otthagyni azt, amiért az utóbbi években megdolgozott!

Én már el vagyok keseredve nagyon, hogy egyáltalán fog-e lépni valaha is? Szeret és ezt elmondta sokszor, de a feleségét is szereti valamilyen szinten. Nincs közös gyerek, ami szerintem a legnagyobb ok lenne az ottmaradásában! Bár, ha lett volna, bele sem megyek a kapcsolatba! Mit tudok tenni? Várjak még, vagy adjam fel ezt a kapcsolatot? Neki mindenre az a válasza, hogy nem tudom! Beleszerettem és vele el tudom képzelni a hátralévő életem!

Válaszát előre is köszönöm!

nő és férfi csókolóznak
photos by Pixabay/Pexels

Elég-e a szerető szerep?

Kedves Levélíró!

Leveléből azt olvasom, hogy Ön nagyon hűséges típus. A férje volt az első férfi az életében és aztán egy hosszú házasság után, úgy ért véget ez a kapcsolat, hogy megcsalták többször a levélírót. Aztán négy év, teljesen nulla testi érintés után döntött amellett, hogy elválik és úgy látom, hogy ebben a válásban a döntésben segítségére volt az, hogy talált egy férfit 2018-ban, akibe beleszeretett. Ez az a férfi, akivel most egy szerelmi háromszögben él és két év után ez már egy feszítő szerelmi helyzet, amiből szeretne vagy kilépni (hogyha nem lehet másképpen), de amit igazán szeretne, az az, hogy nem ebben a szerelmi háromszögben, hanem egy teljesen normál párkapcsolatban folytatnák az életüket.

Igen ám, csakhogy a kedvese nem akar elválni azért, mert az egy anyagi instabilitást jelentene számára, nem akarja elveszíteni azt, amiért az elmúlt években megdolgozott. Önmagának is mondja „de hát szeretem a feleségemet is azért, meg különben is, miért válnék el, jó ez így nekem, hiszen megkapom a szerelmet is a kedvesemtől, a feleségem is itt van az oldalamon, ő hozzá egy bizonyos anyagi biztonság is fűz”. Ha én lennék az ő helyében, akkor azt mondanám, hogy végül is, ez így kényelmes, hogyha maradhatna ez így, akkor maradjon így. A levélből azt is olvassuk, hogy a kedvesétől nem áll távol az, hogy egyéjszakás kalandokba bonyolódjon, abból esetleg gyereke szülessen és a gyerekkel ne tartsa a kapcsolatot.

Ezért az ilyen szintű felelősségvállalásra még nem látom érettnek és én úgy látom, hogy a kedvesének belefér az, hogy ebben a szerelmi háromszögben folytassák az életüket. Itt a levélírónak kell átgondolnia, hogy neki belefér-e, ő tudja-e így folytatni a hátralévő életét. Megértem, hogy beleszerelmesedett ebbe a férfiba és hogy nagyon hűséges típus, de ha itt a levélíró nem lép, én úgy látom, hogy a kedvese – mivel egy kényelmes helyzetben van – sem fog lépni.

Minden jót, 

Emese

Lefoglalom az időpontot