Szerelmi bánat

N. levele

Sajnos nagyon bonyolult problèmával keresem Önt. 2010. decemberében volt egy pár hetes viharos kapcsolatom egy èvvel idősebb nővel, én most 27 vagyok, ő 28. Akkor nem lett a dologból több, mert bevallottam neki hogy szeretem 1 hèt után, amitől ő megijedt. (Kèsőbbi beszèlgetèsekben ezt már megbánta.) Nem feküdtünk le. Teltek az èvek, nekem volt egy ötèves kapcsolatom, vele, K.-nal 1-2 èvig nem is beszéltem. Azután viszont felvette velem a kapcsolatot. Őt akkor eljegyezte valaki, de akkor visszaadta a gyűrűt ès 14ben új kapcsolatot kezdett, ami most is tart. Èn az ötèves kapcsolatomat azóta megszüntettem, más problèmák miatt.
A lènyeg, hogy nagyon, szerintem egèszsègtelenül elharapózott K.-nal a kapcsolatom. Mivel vidèken tanult, NAPI szinten a facebookon kommunikàltunk, èvente 1 2 alkalommal ha talàlkoztunk. Beavatott a kapcsolatàba, elmesèlte a problèmákat. Ugyanakkor felèm is olyan jeleket küldött, hogy a kèmia mindig erős az irányomban, rengeteg fotót cserèltünk, flörtöltünk, szexről is beszéltünk, dicsèrtük egymàst. Amikor felvetődött, hogy akkor ki szúrta el, magára vállalta a felelőssèget. Az esemènyek az előző èv vègèn felgyorsultak: a jelenlegi pàrja eljegyezte. Ès mi tagadás ennek nagyon nem örültem. Feszült ès ideges voltam. Az egyik ilyen összeveszés során azt mondtam, hogy ha ő lenne az utolsó a földön, akkor sem kellene. (Elèggé összezavarhattam, mert 2 hèttel korábban azt mondtam neki, ha szabad lenne, nyitnèk felè.) Viszont sok konfliktus volt az azt követő napokban. Finoman cèlzást tett arra, hogy neki kemènyebbeb meg kell dolgozni a dolgaiért, amit èn szemèlyes megtámadtatásnak vèltem. (Màrmint hogy èn utazhatok ès jobb lehetősègeim vannak) Ráadásul ő leìrta hogy akkor szerezne meg magának amikor csak ő akarja. Ekkor végképp ideges lettem rá. Az összeveszés után, illetve amikor visszautasítottam, leìrta, hogy fél napig hànyt az idegessègtől ès hogy idegileg kikèszült. Szerintem ez nem normális reakció a részéről, ès le is ìrta, hogy már kemènyebben is utasìtották vissza... a következő beszèlgetèsek feszültek voltak, végül 2 hónapja letiltotta a messenger beszèlgetèseket, de az adatlapját meg tudom nézni. Azt ìrta hogy nem haragszik de szerinte jobb lesz, ha egyelőre ìgy marad, mármint hogy nem tudok vele beszélni. Igazából másik profilról írtam neki, hogy nagyon sajnálom a törtènteket, ès kèrtem hogy bocsásson meg. Nem biztos hogy ezt ìgy leìrtam, de a tartalma ez volt az üzenetnek. A helyzet, hogy már Budapesten laknak, az összeveszés előtt leìrta a környèket is hogy merre. Talán az is kinyomozható lenne, hogy merre tanít, mert ugye tanár. Nagyon meg szeretnèm vele beszélni a dolgokat. Hiànyzik ès talán szeretem is. Nagyon fáj a dolog, ès valamilyen szinten èrtem hogy mièrt tiltott le, de nehezen tudom elfogadni, mert èrzelmileg kötődöm hozzá, ès a reakcióiból ìtèlve fordìtva is van kötődés. Az összeveszés óta közös képet rakott ki a FB oldalára, de ugye tőle tudom, hogy vannak bajok a kapcsolatban, ráadásul a baràtja nem tette ki azokat a közös fotókat, ami nagyon beszédes. Mintha nekem akarna bizonyítani, vagy nem tudom


Mi lehet a megoldás? Hagyjam ameddig jelentkezik? Vagy próbáljam meg vele szemèlyesen rendezni az eltèrèseket? Vagy miképp lehetne kimozdìtani a holtpontról ezt a dolgot? Kissé bonyolult nő, èpp tőlem.nem vàrhatta ezeket a szavakat. Viszont szeretem. Ès nem tudom elnèzni hogy màs jegyezte el akkor sem, hogy korábban màs számára visszaadta a gyűrűt. Amikor kèt ève találkoztunk, szinte felfalt a szemeivel, ezt is ráolvastam, amit próbált tagadni, de újra ugyanazt éreztem akkor mint a 9 èvvel ezelőtti megismerkedèsünk idején. (Akkor ő "nèzett ki" magának, mindent leinformált rólam, ő kezdemènyezett.) Ráadásul amikor az összeveszés előtt színt sikerült vallanom, olyan üzenetet kaptam tőle, hogy a barátja duzzog ès azt mondta, ha mindent meg tudunk beszèlni, velem jöjjön össze..(!) Vagy igaz vagy nem, de sokat mond arról is, ha esetleg kitalálta. Tanàcsait szeretettel várom ès fogadom. 🙂

Válasz N.-nek

Kedves N.!
Együtt érzek szerelmi bánatában. Tudom az fáj. Emlékszem legutóbbi mély szerelmi bánatomra. Sírtam és amikor reggel felkeltem azt kívántam bárcsak aludhatnék még hogy ezt a megsemmisítő mély hiányt ne érezzem. Aztán teltek múltak a napok és reggel megint felkelt a nap, mentem és tettem a dolgom és elterelődött a figyelmem és aztán jobb lett. Majd megismerkedtem másokkal, újra szerelembe tudtam esni és jobb lett. Még jobb. Bántottam már meg férfit és engem bántott már meg férfi. Az élet ilyen, így kerek. Most nagyon nehéz lehet N.-nek. A hosszú évek és az intenzív kapcsolódás miatt bele lehet égve K. N. szívébe. Ez később egy szép seb lesz. Egy olyan szép heg is lehet belőle, mint amit a hősök hordanak arcukon akiket a háború dúló vihara tépázott. Büszkék is ezek a hős katonák arcuk hegére.

K. igent mondott a jegyességre másnak. Ha ez változna K. fogja majd keresni N.-t. Addig kérem menjen tovább és hordozza szívében ezt a gyönyörű szerelmi emléket, amiből később talán táplálkozni fog. Holnap újra felkel majd a Nap. Nem veszítette el K.-t, mert szívében örökre megmarad.

Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?