Szerelmi bánat

N. levele

Sajnos nagyon bonyolult problémával keresem Önt. 2010 decemberében volt egy pár hetes viharos kapcsolatom, egy évvel idősebb nővel, én most 27 vagyok, ő 28. Akkor nem lett a dologból több, mert bevallottam neki, hogy szeretem 1 hét után, amitől ő megijedt. (Későbbi beszélgetésekben ezt már megbánta.) Nem feküdtünk le. Teltek az évek, nekem volt egy ötéves kapcsolatom, vele, K.-val 1-2 évig nem is beszéltem. Azután viszont felvette velem a kapcsolatot. Őt akkor eljegyezte valaki, de akkor visszaadta a gyűrűt ès 14-ben új kapcsolatot kezdett, ami most is tart. Én az ötéves kapcsolatomat azóta megszüntettem, más problémák miatt.
A lényeg, hogy nagyon, szerintem egészségtelenül elharapózott K.-val a kapcsolatom. Mivel vidéken tanult, NAPI szinten a facebookon kommunikáltunk, évente 1-2 alkalommal ha találkoztunk. Beavatott a kapcsolatába, elmesélte a problémákat. Ugyanakkor felém is olyan jeleket küldött, hogy a kémia mindig erős az irányomban, rengeteg fotót cseréltünk, flörtöltünk, szexről is beszéltünk, dicsértük egymást. Amikor felvetődött, hogy akkor ki szúrta el, magára vállalta a felelősséget. Az események az előző év végén felgyorsultak: a jelenlegi párja eljegyezte. És mi tagadás, ennek nagyon nem örültem. Feszült és ideges voltam. Az egyik ilyen összeveszés során azt mondtam, hogy ha ő lenne az utolsó a földön, akkor sem kellene. (Eléggé összezavarhattam, mert 2 héttel korábban azt mondtam neki, ha szabad lenne, nyitnék felé.) Viszont sok konfliktus volt az azt követő napokban. Finoman célzást tett arra, hogy neki keményebben meg kell dolgozni a dolgaiért, amit én szemèlyes támadásnak véltem. (Mármint, hogy én utazhatok és jobb lehetőségeim vannak.) Ráadásul ő leírta, hogy akkor szerezne meg magának, amikor csak ő akarja. Ekkor végképp ideges lettem rá. Az összeveszés után, illetve amikor visszautasítottam, leírta, hogy fél napig hányt az idegességtől és hogy idegileg kikészült. Szerintem ez nem normális reakció a részéről, és le is írta, hogy már keményebben is utasították vissza... a következő beszélgetések feszültek voltak, végül 2 hónapja letiltotta a messenger beszélgetéseket, de az adatlapját meg tudom nézni. Azt írta, hogy nem haragszik, de szerinte jobb lesz, ha egyelőre így marad, mármint hogy nem tudok vele beszélni. Igazából másik profilról írtam neki, hogy nagyon sajnálom a történteket és kértem, hogy bocsásson meg. Nem biztos, hogy ezt így leírtam, de a tartalma ez volt az üzenetnek. A helyzet, hogy már Budapesten laknak, az összeveszés előtt leírta a környéket is, hogy merre. Talán az is kinyomozható lenne, hogy merre tanít, mert ugye tanár. Nagyon meg szeretném vele beszélni a dolgokat. Hiányzik és talán szeretem is. Nagyon fáj a dolog és valamilyen szinten értem, hogy miért tiltott le, de nehezen tudom elfogadni, mert érzelmileg kötődöm hozzá, és a reakcióiból ítélve fordítva is van kötődés. Az összeveszés óta közös képet rakott ki a FB oldalára, de ugye tőle tudom, hogy vannak bajok a kapcsolatban, ráadásul a barátja nem tette ki azokat a közös fotókat, ami nagyon beszédes. Mintha nekem akarna bizonyítani, vagy nem tudom.

Mi lehet a megoldás? Hagyjam, ameddig jelentkezik? Vagy próbáljam meg vele személyesen rendezni az eltéréseket? Vagy miképp lehetne kimozdítani a holtpontról ezt a dolgot? Kissé bonyolult nő, épp tőlem nem várhatta ezeket a szavakat. Viszont szeretem. És nem tudom elnézni, hogy más jegyezte el, akkor sem, hogy korábban más számára visszaadta a gyűrűt. Amikor két éve találkoztunk, szinte felfalt a szemeivel, ezt is ráolvastam, amit próbált tagadni, de újra ugyanazt éreztem akkor, mint a 9 évvel ezelőtti megismerkedèsünk idején. (Akkor ő "nézett ki" magának, mindent leinformált rólam, ő kezdemènyezett.) Ráadásul amikor az összeveszés előtt színt sikerült vallanom, olyan üzenetet kaptam tőle, hogy a barátja duzzog és azt mondta, ha mindent meg tudunk beszélni, velem jöjjön össze (!) Vagy igaz vagy nem, de sokat mond arról is, ha esetleg kitalálta. Tanácsait szeretettel várom és fogadom. 🙂

Válasz N.-nek

Kedves N.!
Együtt érzek szerelmi bánatában. Tudom, az fáj. Emlékszem legutóbbi mély szerelmi bánatomra. Sírtam és amikor reggel felkeltem, azt kívántam, bárcsak aludhatnék még, hogy ezt a megsemmisítő mély hiányt ne érezzem. Aztán teltek, múltak a napok és reggel megint felkelt a nap, mentem és tettem a dolgom és elterelődött a figyelmem és aztán jobb lett. Majd megismerkedtem másokkal, újra szerelembe tudtam esni és jobb lett. Még jobb. Bántottam már meg férfit és engem bántott már meg férfi. Az élet ilyen, így kerek. Most nagyon nehéz lehet N.-nek. A hosszú évek és az intenzív kapcsolódás miatt bele lehet égve K. N. szívébe. Ez később egy szép seb lesz. Egy olyan szép heg is lehet belőle, mint amit a hősök hordanak arcukon akiket a háború dúló vihara tépázott. Büszkék is ezek a hős katonák arcuk hegére.

K. igent mondott a jegyességre másnak. Ha ez változna, K. fogja majd keresni N.-t. Addig kérem, menjen tovább és hordozza szívében ezt a gyönyörű szerelmi emléket, amiből később talán táplálkozni fog. Holnap újra felkel majd a Nap. Nem veszítette el K.-t, mert szívében örökre megmarad.

Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?