Szerelemféltés

Üdvözlöm!
Nos, az én kérdésem véleményem szerint nagyon bonyolult és megköszönném, ha segítene.
Nagyjából 1,5 hónapja egy munkahelyen dolgozunk párommal, ugyanabban a műszakban (vendéglátás).
Iszonyúan sokat vitatkozunk, mert szerintem néha nem odaillő a viselkedése.
Mint pl: néha a kollegáival furcsán beszél, mintha fel akarná kelteni a figyelmüket, ha szóvá teszem, azt mondja, nem vagyok normális és hallucinálok.
Konkrét eset, egyik kolega nézte a tetkóját és a kezét simogatta kb 1 percig, előttem történt, azt mondta rá, ő nem tehet róla.
Jelenleg nem tartjuk a kapcsolatot a régi ismerősökkel, mert páromnak csak fiú barátai vannak és ha eljár velük kocsmázni, szerinte az normális. Ezért én sem beszélek kb senkivel.
Nagy problémája az, hogy szerinte minden egyes lányt megnézek az utcán, hiába mondom, hogy ez nem így van, azt mondja, hazudok.
Igazából azon a szinten tartunk, ha szemfedőm lenne, akkor is valakit megnéznék szerinte. Volt időszak, amikor eltávolodtunk egymástól, mert családon belül (húga) bizonyos problémákkal küzdött és ez miatt nagyon magába fordult, konkrétan semmi nem érdekelte, csak úgy volt.

Többször figyelmeztettem, hogy figyeljen oda a kapcsolatunkra,

és ne helyezze háttérbe mások problémai miatt, sajnoz ez nem történt meg.
Többször fordult elő, hogy egyes emberek dicsérgették, udvaroltak neki és ezzel el is dicsekedett nekem.
Volt rá példa, hogy egyik kollegám szólt, illetve halkan jelzett, hogy figyeljek oda a barátnőmre bizonyos dolgok miatt.
Párom szerint ez azért van, mert pletykát akart indítani, vagy engem hergelni.
Van alkalom, amikor bizonyos emberekkel dolgozik együtt, megcsinál helyettük több munkát is, de csak adott embereknél.
Ezt szóvá tettem neki és az volt a válasz, hogy persze, mert én csak azzal lehetek jóban, akivel te, bár én mindenkit csak kolegának tartok.
Elmondtam neki ezeket a dolgokat sorban és azt mondta, hogy velem van a probléma, elnyomom, illetve hülyének nézem.
Ha a közelben vagyok, de nem lát, hallom, hogy beszélget, meg furcsa nézései vannak, ha észreveszi, hogy ott vagyok, abbahagyja és neki fog egyéb tevékenységnek.


A vita folyton azon megy, hogy legyen normális, viselkedjen úgy, mint egy nő, akinek kapcsolata van, ne úgy, mint aki éppen kiadó!
Nagyon sokat olvastunk az interneten, hogy mivel tudnánk megoldani ezeket a problémákat, de semmi nem hozott eddig megoldást.
Szeretném kideríteni, hogy tényleg velem van a probléma vagy csak el akarja hitetni velem.

tetovált egymást fogó kezek
photo by Pixabay

Póráz és bizalom

Üdvözlöm!
Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírta az esetet. Hát igen, nem egyszerű, de szerintem egyikőjükkel sincs probléma. Sem Önnel, sem a barátnőjével. Féltékenyek. És ez teljesen normális egy kapcsolatban. Van, aki a hosszabb “pórázt” szereti, van, aki a rövidebbet. Az önök esetében abból van a bonyodalom, hogy nem egyezik az ízlésük a “póráz” méretében és nem bíznak meg egymásban a korábbi együtt, vagy mással megélt rossz tapasztalatok miatt.
Az ideális persze az lenne, ha levennék a “pórázt” és egyszerűen csak megbíznának a másikban, de úgy tűnik, a másik még nem “szolgált rá” erre a bizalomra. Nem éltek még meg együtt annyi tapasztalatot, hogy kölcsönösen el tudják hinni, megbízhatnak egymásban.
Azt írja, hogy 1,5 hónapja többet vitatkoznak, mert egy munkahelyen dolgoznak azonos műszakban.  Ha munkahelyet vált az egyikőjük, akkor csökkenne a kapcsolatukban a feszültség, így újra közelebb kerülhetnek egymáshoz.

De attól a féltékenységről még beszélniük kell, hiszen ez egy újra visszatérő probléma a kapcsolatukban. Keressék meg a “póráz” méretében a kompromisszumot! Megbeszélik, hogy kinek mi fér bele és tiszteletben tartják, hogy a másiknak ez már nem fér bele. Oda-vissza ezt tiszteletben tartják.  Lehet, az egyiknek a megnézés sem fér bele, a másiknak meg a testi kontaktus csapja ki a biztosítékot. Nem vagyunk egyformák, de a párok egymás kérését kölcsönösen tiszteletben tartják egy jól működő kapcsolatban.
Aztán el is hagyhatják a pórázt mert újra és újra megtapasztalják, hogy kölcsönösen megbízhatnak egymásban. Kívánom, hogy kapcsolatuk sok jó bizalmi tapasztalattal legyen gazdagabb, ami után ki tudják mondani, hogy “igen, megbízhatom benned.”
Emese

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot