Szerelemféltés

Üdvözlöm!
Nos az én kérdésem véleményem szerint nagyon bonyolult és megkószönném ha segitene.
Nagyából 1,5 honapja egy munkahelyen dolgozunk páromal, ugyanabban a müszakban(Vendéglátás)
Iszonyuan sokat vitatkozunk, mert szerintem néha nem oda illö a viselkedése.
Mint pl: Néha a kolegáival furcsán beszél, mintha fel akarná kelteni a figyelmüket, ha szová teszem azt mondja nem vagyok normális és halucinálok.
Konkrét eset, egyik kolega nézte a tetkoját és a kezét simogatta kb 1 percig, elöttem történt azt mondta rá ö nem tehet róla.
Jelenleg nem tartjuk a kapcsolatot a régi ismerösökkel, mert páromnak csak fiu barátai vannak és ha eljár velük kocsmázni szerinte az normális.
Ezért én sem beszélek kb senkivel.
Nagy problémája az hogy szerinte minden eggyes lányt megnézek az utcán, hiába mondom hogy ez nem igy van azt mondja hazudok.
Igazábol azon a szinten tartunk ha szemfedöm lenne, akkor is valakit megnéznék szerinte.
Volt idöszak amikor eltávolodtunk egymástol, mert családon belül(huga) bizonyos problémákkal küzdött és ez miatt nagyon magába fordult, konkrétan semmi nem érdekelte csak ugy volt.
Töbször figyelmeztettem hogy figyeljen oda a kapcsolatunkra és ne helyeze háttérbe mások problémai miatt, sajnoz ez nem történt meg.
Töbször fordult elö, hogy eggyes emberek dicsérgették,udvaroltak neki és ezzel el is dicsekedett nekem.
Volt rá példa hogy eggyik kolegám szólt, illetve halkan jelzett hogy figyeljek oda a barátnömre bizonyos dolgok miatt.
Párom szerint ez azért van mert pletykát akart inditani, vagy engem hergelni.
Van alkalom amikor bizonyos emberekkel dolgozik eggyütt, megcsinál helyettük több munkát is, de csak adott embereknél.
Ezt szová tettem neki, és az volt a v!lasz hogy persze mert én csak azzal lehetek joba akivel te, bár én mindenkit csak kolegának tartok.
Elmomdtam neki ezeket a dolgokat sorban és azt mondta hogy velem van a probléma, elnyomom illetve hülyének nézem.
Ha a közelben vagyok,de nem lát hallom hogy beszélget, még furcsa nézései vannak, ha észre veszi hogy ott vagyok, abba hagyja és neki fog egyéb tevékenységnek.
A vita folyton azon megy hogy legyen normális, viselkedjen ugy mint egy nö akinek kapcsolata van, ne ugy mint aki éppen kiadó!
Nagyon sokat olvastunk az interneten hogy mivel tudnánk megoldani ezeket a problémákat, de semmi nem hozott eddig megoldást.
Szeretném kideriteni hogy tényleg velem van a promlema vagy csak el akarja hitetni velem.

Szerelemféltés
Photo by Digital Way @ pixabay

Párkapcsolati Tanács G-nek

Üdvözlöm!
Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírta az esetet. Hát igen, nem egyszerű, de szerintem egyikőjükkel sincs probléma. Sem Önnel, sem a barátnőjével. Féltékenyek. És ez teljesen normális egy kapcsolatban. Van aki a hosszabb “pórázt” szereti, van aki a rövidebbet. Az önök esetében abból van a bonyodalom, hogy nem egyezik az ízlésük a “póráz” méretében és nem bíznak meg egymásban a korábbi együtt, vagy mással megélt rossz tapasztalatok miatt.
Az ideális persze az lenne, ha levennék a “pórázt” és egyszerűen csak megbíznának a másikban, de úgy tűnik a másik még nem “szolgált rá” erre a bizalomra. Nem éltek még meg együtt annyi tapasztalatot, hogy kölcsönösen el tudják hinni, megbízhatnak egymásban.
Azt írja, hogy 1,5 hónapja többet vitatkoznak, mert egy munkahelyen dolgoznak azonos műszakban.  Ha munkahelyet vált az egyikőjük, akkor csökkene a kapcsolatukban a feszültséget, így újra közelebb kerülhetnek egymáshoz.
De attól a féltékenységről még beszélniük kell, hiszen ez egy újra visszatérő probléma a kapcsolatukban. Keressék meg a “póráz” méretében a kompromisszumot! Megbeszélik, hogy kinek mi fér bele és tiszteletben tartják, hogy a másiknak ez már nem fér bele. Oda-vissza ezt tiszteletben tartják.  Lehet az egyiknek a megnézés sem fér bele, a másiknak meg a testi kontaktus csapja ki a biztosítékot. Nem vagyunk egyformák, de a párok egymás kérését kölcsönösen tiszteletben tartják egy jól működő kapcsolatban.
Aztán el is hagyhatják a pórázt mert újra és újra megtapasztalják, hogy kölcsönösen megbízhatnak egymásban. Kívánom, hogy kapcsolatuk sok jó bizalmi tapasztalattal legyen gazdagabb, ami után ki tudják mondani, hogy “igen, megbízhatom benned.”
Emese

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot