Számíthatok a későbbiekben ebből komoly kapcsolatra?

Kedves Emese!

Szeretném ismét a tanácsát kérni az alábbiakban. Megismerkedtem egy 35 éves hölggyel. December 15-én találkoztunk először, majd december 27-én. Az együtt töltött idő nem szól másról, mindössze bújásról és szexről.

Én az elején mondtam neki, hogy komolyat szeretnék és csak úgy vagyok hajlandó elkezdeni az ismerkedést. Mondta, hogy rendben, mégis a szex van mindig előtérben. Azt mondta, nagyon kívánja a testem, addig nem tud ismerkedni, míg ez a vágy van benne. Egy 6 éves kapcsolatott zárt le, amit megsínylett. Plusz ezek mellé kapott egy infarktust, majd a következő párja pedig kihasználta stb. 

Alig talizunk, alig beszélgetünk. Ezt arra fogja, hogy sokat jön-megy mindig. Kérte, legyek türelmes, ne siettessem, nehezen megy neki megbízni másban. Kértem, hogy legalább heti 2 tali legyen, több beszélgetés. Mikor együtt vagyunk, minden tök szuper, de utána kezdődik minden elölről.  Próbálok nyitni felé ötletekkel, de nagyon be van zárkózva.

Hogyan tudnám elnyerni a bizalmát vagy felhívni a figyelmét? Számíthatok a későbbiekben ebből komoly kapcsolatra? Meddig érdemes türelmesnek lenni? 

Válaszát köszönöm.

férfi és nő összebújva egy szobában
photo by Pexels

Saját magunk, igényeink tiszteletben tartása

Kedves R.!

Megint csak arra kérem, hogy vegye figyelembe saját igényeit, ne rendelje alá magát a kapcsolatban a partner vágyainak. Ha egyenrangú együttműködő kapcsolatot szeretne, fejezze ki egyértelműen az igényeit és ha a másik ezzel egy cseppet sem törődik, nem vagyok benne biztos, hogy a másik alkalmas az együttműködő, kiegyensúlyozott kapcsolatra. És ez inkább az elején derüljön ki és szakítsanak, mert csak a szex hamar testi kötődést alakít ki és ha ez a testi kapocs szorosra válik, a lélek már nehezen mond nemet.

Mindenesetre nagyon örülök, hogy új kapcsolatot igyekszik kialakítani és a lelkileg bántalmazó ex már nem zaklatja.

Így tovább, de kérem, tisztelje meg saját magát is és a saját igényeit is. Szeretetre méltó Ön is, nem csak párja. 

Vigyázzon magára, Emese

Lefoglalom az időpontot