Próbálok magam miatt is fogyni

Jó napot kívánok, 10 éve vagyunk együtt a párommal, van egy 3 éves kisfiunk. Nem fizették meg a munkahelyén és hiteleket vettünk fel, szinte eladósodtunk. Sokat dolgozik, de semmi látszata. Felmondták az albérletünket, a szüleihez kell menni, ami miatt még pluszban feszült, nem jöttünk ki velük, már laktunk ott, intéznénk a házat, de már arra sem hajlik. Sosem voltam vékony, szedtem is most fel, hogy itthon vagyok. Lehord minden undorító dagadtnak, hogy szégyell és ha már ilyen szarban vagyunk, legalább jól néznék ki, állandóan megaláz, a volt barátnőjét mondja, hogy őt szerette, meg ő legalább vékony volt. Nem számíthatok rá, ha beteg a kisfiunk, ideges vagyok, félek, ő meg még pluszba veszekszik rám, mikor szültem se számíthattam rá. Megbánja és odabújik, el is sírja magát, ez tart 2-3 napig, majd kezdődik minden előröl, én szívem szerint már elhagytam volna, de ahol a szüleim élnek, nincs gyerekorvos és nagyon rossz az óvoda, nincs munkalehetőség.

Nem tudom, mitévő legyek, gyerekemnek sem jó a feszültség, ráadásul vele sem foglalkozik. Néha jobb napokon úgy érzem, hogy szeretem, meg hogy ő is engem. Próbálok változni, magam miatt is fogyni, már alig eszek, hányingerem van, vagy megy a hasam. Veszekedések, a múlt állandó felhozása már teljesen kikészít.

Párkapcsolati Tanács T.-nek

Kedves T!
Nagyon nehéz lehet most Önöknek. Úgy szeretnék segíteni. Főleg azért, mert olyan kicsi még a fiuk. Csak 3 éves. Ismerek olyan családokat, akik kimásztak a hitelekből. Az a legaggasztóbb ebben, hogy a veszekedések, a szülőknél lakás, a plusz kilók elviszik az energiát attól, hogy közösen kart karba öltve a pénzügyi helyzetük megoldására koncentráljanak. Ha ezt együtt átbeszélve át tudnák vészelni, túljuthatnának ezen a nagyon nehéz időszakon. Akkor már külön tudnának költözni, visszatérne a saját életük és maradna energia egymásra, a fiukra és a súlyfelesleg leadására is. Azt gondolom, hogy a veszekedések és hogy férje lehordja, elsősorban a pénzügyi kilátástalanságból, a tehetetlenségből adódnak. Ezzel is kezdte a levelet, gondolom mert Tünde is így látja. Szerintem férje nagyon kétségbe lehet esve.

Kérem, kezdjék el írni kiadásaikat és bevételeiket. Vegyenek igénybe minden segítséget és keressenek olyan munkát, ahol esetleg jobban megbecsülnék Önöket. Van kiút, nem egyszerű, de fogjanak össze a férjével. Ötleteljenek, beszéljenek közösen. Remélem, férje partnere lehet ebben.
Szurkolok, Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?