Párom mindig lehúz, igazi energiavámpír

A. levele

Jó napot! Párkapcsolati problémával fordulok Önhöz.
Elsőnek is magamról szeretnék egy pár szót írni. Nem ismerem a szüleimet. Egy bátyám van. Vágyom a szeretetre, elismerésre, a kedvességre.
A párommal 5 éve vagyok együtt. A párom szülei elváltak. A "haza" a párom édesanyja házát jelenti. Elején nagyon jó volt a kapcsolatunk, sokat beszélgettünk, meglepett virágcsokorral. Évek teltek, a "rózsaszín köd" kezdett halványulni, de kitartottam mellette.
Az utóbbi egy évben viszont megváltozott. Amikor "haza" megyünk, szülei jelenlétében bánt, szurkáló megjegyzéseket tesz. Édesanyja elvárná, hogy a fia szolgálója legyek (például: állandóan minden pólója ki legyen vasalva, mindent ellenőrizzek, hogy mit tesz el vagy mibe jár). A párom után folyton én pakolok, mosok, mosogatok, semmit nem pakol el maga után.
Külön kasszán vagyunk a kezdetektől, de a közös tisztasági csomagot, illetve konyhait elfeleztük. Kitalálta, 3 hónapja, hogy ennek vége, mindent külön, kaja, tisztasági és konyhai dolgok (Ő is vesz magának és én is).
Meglepetések ideje lejárt, ha virágot szeretnék, magamnak kell vennem. Ezzel ellentétben, én veszek neki meglepetéseket, szívesen,- engem így neveltek és örömet is okoz, hogy őszinte legyek- de vissza már nem kapok semmit.
Szexuális életünk sem a legjobb. Mindig akkor szexelünk, amikor ő szeretne, havi kétszer, sajnos olyan is volt, amikor fél évig nem csináltuk. Nekem több lenne az igényem.
Mindig lehúz - igazi energiavámpír-, ki nem hagyná, mikor nem sikerül valami, hogy az orrom alá dörgölhesse. Ráadásul, amikor játszik a gépén, nem szólhatok hozzá, nem érinthetem meg. Van olyan nap, hogy hozzám sem szól és meg sem csókol.
A történethez hozzá tartozik, hogy utóbbi egy évben kezdett el dolgozni.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit tegyek? Bízzak még abban, hogy újra a régi lesz vagy fogadjam el, hogy megváltozott? Egyáltalán ez a hirtelen - utóbbi egy éves - változás Ön szerint minek tudható be? Netalántán már csak úgy szeret, mint egy közeli lakótársat? Nagyon szépen köszönöm válaszát.

Válasz A.-nak

Köszönöm, hogy írt. Annnyira magával ragadott, hogy ilyen tisztán látja szükségleteit. "Vágyom a szeretetre, kedvességre, elismerésre." És még több ponton visszaidézhetném leveléből, ahogy leírja, hogy min szeretne változtatni. Megfogalmazza, hogy mi volt régen jó a kapcsolatukban. Vajon ezt ilyen nyíltan és egyértelműen elmondta- e párjának is? Ennyire részletesen? Virágcsokor, beszélgetés, konyhapénz, csók, szex. Minderről, ami régen működött, beszélt-e? Elmondta-e neki, hogy az olyan jó volt és hiányzik és szeretné, hogy újra működjön. Ezt szerintem mondja el neki ismét akkor is, ha már megtette.
Ha erre a válasz csak szurkálódás és a testi közeledést is csak ellöki párja, akkor viszont felmerül bennem a kérdés, hogy a munkája tényleg ennyire megviseli-e párját. Tényleg ennyi magányra van-e szüksége, miután hazatér a munkából? Milyen a párja  munkája? Tudnak erről beszélgetni?
Megosztott teher fél teher, megosztott öröm dupla öröm.
Tény, hogy eltávolodtak, de ahogy eltávolodtak, úgy az örömök megosztásával és a terhek közös cipelésével vissza is tudnak egymáshoz találni.
Ha a szülők elváltak és ráadásul párja egyke is, anyuci pici fiával azért nehezebb, mert évekig ketten éltek édesanyjával. Ebbe a kettesbe tör be anyósa szempontjából nézve egy harmadik, aki őt fogja helyettesíteni. Nyilván ő is fél a magánytól, meg attól, hogy kicsi fiát már nem ő, hanem egy másik nő fogja ellátni. De ez az élet rendje. Párjának ön életében az első nő, de erről önnek is így kell gondolkodnia. Azt gondolom, mi nők jobban tudjuk, mit akarunk. A férfiak nyilván kényelmesebbek, és pont ezért szeretik a határozott nőket.  Azt hiszem a szurkálódások is csak akkor szurkálódások, ha önt értékességében el lehet bizonytalanítani. Lehet, nehezebb akkor önmagáért kiállnia, ha nem ismeri a szüleit, de attól még ön nagyszerű nő lehet párja életében, hiszen már 5 hosszú éve együtt vannak. Az eltávolodás pedig pont arra való, hogy felismerjük, jobb volt a másik közelsége. Kérem, fejezze ki igényeit és a kapcsolatukba vetett hitét párjának is.
Minden jót, Emese

Lefoglalom az időpontot

Vélemény, hozzászólás?