Párkapcsolatsegítő Kérdések és Válaszok 2. rész

Ha kész a kérdés érkezik egy válasz is ?

Sz. levele

Üdvözlöm! egy szerintem manapság (sajnos) nem ritka problémával fordulok önhöz.A gyermek érkezése után tönkrement házasságról ! Röviden próbálom összegezni: a férjemmel 17 éve vagyunk együtt.12 év küzdelem,és szenvedés után jött a Kisfiunk aki ma már 3 éves.
a férjem egy alapból nem könnyű természetű ember (kos) …amit a kisfiunk érkezése előtt jobban toleráltam ..ez amióta szülők lettünk azonban hatványozódott 🙁 borzasztóan kritikus, egy hagyomás családmodelből jött ahol mindent az anya intéz, csinál s teszi egy zokszó nélkül .. beleértve a gyereknevelést, háztartás vezetést stb.. Én mindezek mellett dolgozom is igaz 6 órában jelenleg.Ha orsvoshoz kell vinni a Fiunkat elviszi ugyan a férjem, de jelezve hogy neki igy hogy felborul a napja. pedig vállalkozóként az idejét ő osztja be .Napi szintűek a konfliktusok már, mindenben hibát talál, a hozzáállásomban, a gyereknevelésben…és a háztartás körüli teendőkben, pedig isten a tanum… annyira igyexem minden téren a maximumot nyújtani ,néha erőmön felül. Már egy jó ideje nincs házas életünk sem, én ugy érzem semmi tisztelet, semmi emberséget nem kapok.A Stilusa is legtöbször lekezelő, már nem tudunk komunikálni vita vagy veszekedés nélkül, legtöbbször igyekszünk nem a kisfiunk előtt -hozzáteszem.DE ha vita van előkerülnek a b..meg ek,és ez csak egy apró töredéke a szókincsének.Szóba került a válás többször, de erre az a válasza,hogy tönkre tenném a gyerek életét,nézzem meg akik elváltak a gyerekek milyen sérültek lettek.A családban,baráti körben sok válás van, volt..pedig tanult szülőkről,párokról van szó.kérem segítsen mit tehetnék? külső segítségről, terápiáról hallani sem akar, egyrészt mert szerinte ővele nincs baj,másrészt nem hisz benne..és külöben is neki megne mondja egy idegen hogy mit csináljon és hogy… hát ennyit róla.Én nyugodta alkalmazokodó természet vagyok de inkább voltam. mert elfáradtam. előre is köszönöm a tanácsát!

T. levele

Párommal két és fél éve vagyunk együtt. Nekem van egy 6 éves lányom, neki egy 20 éves fia, 16éves lánya. A feleségétől való hivatalos válás kb. fél éve volt. Azonban már korábban kialakítottak maguknak egy facebook csoportot, melynek gyerekei és a volt felesége is tagja. Fogalmam sincs pontosan miről beszélgetnek a csoportban, milyen képeket osztanak meg egymással, mivel párom semmiről nem beszél velem ezzel kapcsolatban. Mindezzel talán nem is lenne gond, de a csoport elnevezése Család, ami rendkívül bántó számomra, hisz, ha én vagyok a párja, miért nem vagyok/vagyunk mi a családja. Eddig nem beszéltem vele erről, mert támadásnak venné, ha sérelmemet felhoznám. Meglehetősen zavaró, hogy a Család csoportjából kizár. Nyilván a gyerek miatt én és gyermekem apja szintén csetelünk facebookon, de én nem neveznék el csoportot családnak, csak mert a gyermekem apja. Nyilván neki, és volt feleségének is kell értekezni, de úgy gondolom egy felnőtt és egy 16 éves gyerek esetében nem annyira szükséges, mint az en 6éves lányom esetében, illetve nem Családnak nevezett csoportban. A gyerekeivel bármit meg tud beszélni telefonon, ha valami okból hirtelen beszélnie kell a volt feleségét szintén fel tudja hívni. Nem egészen értem hogy mi szükség van erre a Család csoportra, illetve szerintem velem szemben ez nem túl igazságos. Azt szeretném kérdezni, Ön szerint ez az állapot mennyire normális, hogyan közelítsem meg a dolgot úgy, hogy konfliktus mentesen kezeljük ezt a helyzetet. Válaszát előre is köszönöm!