Segítő könyvek

Kedves Olvasó!

Ha ide az ingyenes online tanácsadás link hozott a legjobb úton vagy ahhoz, hogy Önmagad fejlesztésével tanácsadás igénybevétele nélkül is eljuss egy boldogabb párkapcsolathoz.

Az alábbi könyveket ajánlom párkapcsolatod javítására:

1. Dr. Mészáros Ádám: Párkapcsolati konfliktuskezelési kézikönyv (Útmutató a békés, szerelmes mindennapokhoz)

Mészáros Ádám könyvének az a nagy előnye, hogy lényegretörő és egy fejezet elolvasása nem vesz igénybe 5 percnél többet. Rendkívül gyorsan, könnyedén olvasható. Gyakorlatias, igazi kézikönyv, amihez újra és újra vissza lehet nyúlni.

2. Gary Chapman: A házasság négy évszaka

Saját házasságomban ez a könyv segített leginkább a közös célok felépítésében. Chapman véleményével egyetértek: "A házasság végső értelme nem a szex vagy a boldogság, sőt még csak nem is a szerelem. A házasság végső célja az, hogy a férj  és feleség kölcsönösen segítsék egymást mindannak elérésében, amire Isten teremtette őket." Itt találsz egy bővebb bejegyzést erről a könyvről.

Érdekel a könyv részletesebben?

3. Barbara Pease - Allan Pease: A férfinak szex kell, a nőnek szerelem

A Pease házaspár könyve rendkívül humoros kacagtató. Végtelenül leegyszerűsíti a kapcsolatokban élő férfiakat és nőket. De olyan jó ennyire leegyszerűsítve látni a konfliktusainkat. Ha ilyen egyszerűek vagyunk, tulajdonképpen a hormonjaink áldozatai, akkor a megoldások is végtelenül egyszerűek és mosolyognivalóak.

Érdekel a könyv részletesebben?

4. Böjte Csaba atya: A szeretet bölcsője - a házasság mérföldkövei

5. Gyökössy Endre pszichológus lelkész: A boldog házasság

6. Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv

7. John M. Gottman és Nan Silver: A jól működő házasság 7 alapelve (Gyakorlati útmutató az USA első számú párkapcsolati szakértőjétől)

8. Mihalec Gábor: Gyűrű-kúra

9. Pamela Druckerman: Nem harap a spenót, gyereknevelés francia módra

Bár a könyv gyereknevelésrül szól, nem pedig párkapcsolatokról de nem véletlen, hogy ebben a listában egy gyereknevelési könyvet vettél észre. Kisgyermekes párok kapcsolata gyakran zátonyra fut, mert többszörösen is leterheltek, és a stresszhelyzetben észrevétlenül távolodnak el egymástól. Sok pár azon vív közelharcot egymással hogy ki cserél gyakrabban pelenkát, kinek a feladata a játékok elpakolása és ki foglalkozik többet a gyerekkel. Ebből csak az látszik egyértelműen, hogy szomjaznak az én időre és a mi időre. A könyv alaptézise hogy kiegyensólyozott gyereket csak kiegyensólyozott szülő képes nevelni, aki igenis szán időt magára is, mert ha nem könnyen neurotikussá válik.

Ez a könyv humorral és öniróniával fúszerezett kacagtató New York Times Bestseller.

10. Heidi Poleman: The 2-minute marriage project, Simple Secrets for staying in love

A könyv angolul érhető el. Gyakran hallgatok futás vagy vezetés küzben audible appon keresztül hangoskönyvet. Így töltöttem le Heidi könyvét is. Ő egy hétköznapi ember mint mi, 4 gyerekes anyuka, és a legújabb házassági könyvek elolvasása után osztotta meg ajánlásait, saját praktikáit. Azért tetszett mert tényleg friss, mai korban használható anyagokból dolgozott. 4 gyereke van és átüt a hitelesség, gyakran emlegeti saját helyzeteit. És tényleg csak 2 perc. A szlogen: "Execute once and repeat often" Egyszer teljesítsd és ismételd meg gyakran. Ezek cselekvési útmutatók. Nem kell agyalni, miérteket keresni. Arra ösztökél, hogy tedd meg. 2 perc és jobb lesz.

11. Helen Fisher: Te vagy az én párom

Helen Fisher antropológus a szerelem tudósa. Már több mint 40 éve kutatja azt a témát, ami egy embert sem kerül el ezen a Földön. Ez a téma, az emberiség közös témája, a SZERELEM. Miért szeretek bele valakibe, miért vonzódom hozzá és nem pedig másvalakihez?  Ezt a kérdést tette fel Fishernek 2005-ben a match.com, a világ akkori első számú online társkeresője. Fisher csapatával korábban soha nem látott méretű, közel 40.000 embert bevonó kutatást kezdhetett. Erre korábban még senkinek sem volt lehetősége.

És hogy mi a válasz? Miért szeretek bele az egyik emberbe és nem a másikba? Erről bővebben a keresematarsam.hu oldalon írok.  Párválasztási tanácsadóként a keresematarsam.hu -n Helen Fishert hívom segítségül.

Érdekel a könyv részletesebben?

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?