Összezavar, hogy ott van a barátnője

Üdvözlöm. Olyan helyzetbe kerültem, hogy a munkahelyemen megismertem egy hihetetlenül aranyos srácot, akinek sajnos már van barátnője. Viszont egy ideje érzem, hogy van valami megmagyarázhatatlan vonzalom közöttünk. Minden esetben nagyon kedves velem. Ha a helyzet úgy hozza, mindig valahol megérint, messziről mosolygunk és hosszasan szemezünk, amikor meglátjuk egymást, néha még puszit is dob. Összességében úgy érzem, hogy ő is kedvel engem, viszont összezavar, hogy ott van a barátnője és nem értem, hogy akkor velem miért viselkedik így. Nem tudom pontosan, hogy milyen lehet a kapcsolatuk, de a megérzéseim azt súgják, hogy annyira nem jó, mint amilyennek egy kapcsolatnak lennie kéne, illetve volt egy utalása egyszer a fiú haverjának arra, hogy a kiszemeltem akkor is benne marad egy kapcsolatban, ha az rossz, viszont az nem derült ki, hogy ez a kijelentés a jelenlegi kapcsolatára vonatkozott-e. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy Ön kívülállóként, hogyan látja ezt az egészet? Vajon lehet esélyem nála, vagy felejtsem el?

U.i: egyáltalán nem tűnik egy nőcsábász pasinak, szóval nem nézném ki belőle, hogy csak hülyíteni akar, éppen ezért nem értem, hogy én miért kerültem a képbe nála.

pár egymás kezét fogja
photo by Pexels

Saját vágyaink letisztázása

Kedves Üzenetíró!

Sajnos, így ismeretlenül nem tudom, hogy milyen valójában a srác, de általánosságban el tudom mondani, hogy igen, vannak “nőcsábász” karakterű férfiak, akiknek OK a munkahelyi flört, esetleg viszony, akkor is, ha van barátnőjük. Szerinem úgy lehetne ezt megtudni, ha konkrétan rákérdezne, hogy komolyak-e a szándékaid? pl.: “Úgy tudom, van barátnőd, de mégis azt érzem, hogy van köztünk valami.” Esetleg konkrétan ki is lehet mondani, hogy “Nem szeretnék szeretőd lenni, hanem szívesebben lennék a barátnőd.”

A saját vágyait tegye először rendbe szerintem önmaga számára. Lenne -e szeretője ennek a srácnak, vagy inkább a barátnője lenne? Szerintem először önmagában tisztázza, hogy mit is akar a sráctól és csak ezután mérlegelje, hogy a srác mit akar Öntől! Minél nyíltabban megbeszélik ezt, annál nagyobb esélyük van arra, hogy kölcsönösen azt kapják a kapcsolattól, amit szeretnének 🙂

Érzéseink felvállalása

Kedves Emese!

Köszönöm szépen a válaszát! Én az őszinte, nyílt beszélgetések híve vagyok. Viszont egy kicsit tartok attól, hogy ha konkrétan rákérdeznék arra, hogy mi van közöttünk, azzal elriasztanám, mert sokszor hallani azt, hogy a férfiak megrémülnek attól, ha egy nő nyíltan felvállalja az érzéseit és magát a pasit is erről “faggatják”.

Ön szerint van félnivalóm ettől? Illetve a tapasztalatai alapján mik a visszajelzések a férfiak felé kinyilvánított őszinte kommunikációval kapcsolatban, az ismerkedési fázisban? 

Kedves B., szerintem érdemes felvállalni önmagunkat érzéseinkkel együtt az elején. Ha a másiknak ez kellemetlen, még ráér finomítani a kommunikáción, ha szükséges, tanulva abból, hogy a másiknak az érzések őszinte kimutatása ijesztő volt. Ez is egy tanulási folyamat. Szerintem a jól működő kapcsolatokban figyelmesen megtanuljuk egymás működési módját. Bátran vállalja fel önmagát!

Lefoglalom az időpontot