Olyat kaptam tőle, amit a páromtól soha

Tisztelt Pszichológus!

50 éves nő vagyok és beleszerettem egy pár évvel fiatalabb kollégámba, akit 15 éve ismerek. Többször jött hozzám és megölelt (hosszan, szorosan) és érintések, kézfogások történtek köztünk, már nem. Mire észbe kaptam, beleszerettem, amit el is mondtam neki (persze finoman). Ő azt mondja, évek óta érez irántam valamit, de barátként ölelget, és én értettem félre őt. De közben azt is mondja, hogy tartsunk távolságot, mivel mindketten házasok vagyunk és nem akarjuk a családunkat bántani ezzel. Látom rajta, hogy nem vagyok közömbös számára, de most kerül, leveleimre sem válaszol. Én meg csendben szenvedek, nem alszom és fogyok. Valami olyat kaptam tőle, amit a páromtól soha, pedig korábban többször beszéltem párommal arról, hogy nekem több kellene. Szeretet, őszinteség, gyengéd törődés, ölelések. Most nagyon fáj a lelkem, mert hiányérzetem van, és nem tudok túllépni ezen. A szeretett kollégával napi szinten találkozunk, baráti viszonyban vagyunk (látszólag). Megbeszéltük azt is, hogy nem akarunk emiatt munkahelyet váltani, csak tartsuk a két lépés távolságot. Családom előtt persze titkolom az egészet. Nagyon szenvedek… Hogy lehet ebből kijönni valahogy? Miért nem tudom ezt ennyi idősen kezelni?

Köszönöm, hogy meghallgatott.

photos by Pixabay/Pexels

Új életet kezdeni a jelenlegi párkapcsolatban

Kedves L.!

Ha jól értem, a kollégája átértékelte a vonzalmat és most nem szeretne a családja miatt közeledni. Arra kéri, hogy tartsanak 2 lépés távolságot.

Ezt nehéz megtartani, mert elhidegült a férjétől és jó volt érezni azt, hogy valaki ismét gyengéden törődik Önnel. Ettől a munkahelyi flörttől jött rá, hogy mennyire is hiányzott ez a korábbi párkapcsolatában.

Azt érzi, hogy nem tudja ezt kezelni? Én azt látom, hogy akkora hiányérzetre döbbent rá és változtatni akar az életén. Mintha azzal nem tudna mit kezdeni, hogy a korábbi – munkahelyi flört előtti – életébe kell visszakényszerülnie.

Szerintem nem kell. Szerintem férjével is tudna új házasságot kezdeni, még 50 felett is, de ehhez férjével is egyeztetnie kell.

Én nagyon szurkolok, hogy kollégája kérését is tiszteletben tartva, tudjon új életet kezdeni jelenlegi férjével is. Bár házasságáról bővebben nem írt, és nem tudom, erre lát-e lehetőséget. El tudja képzelni ezt jelenlegi kapcsolatában?

Kérem, gondolja át saját házasságának értékeit!

Örömteli kapcsolatot,

Emese

Lefoglalom az időpontot