Nem vállalja fel előttem, milyen jellegű kapcsolat van köztük

Üdvözlöm! Egy éve élek együtt a párommal, akinél az utóbbi pár hétben vettem észre, hogy titkolózik a könyvelőnőjével kapcsolatban. Soha nem veszi fel a telefont neki, ha én is ott vagyok, vagy rögtön leteszi, ha esetleg vele beszél és megjelenek. Nem mondja el neki, hogy én létezek az ő életében, azzal magyarázva, hogy akkor azt érezné, hogy már őrá nincs szükség. Mégis miben? Felfoghatatlan. A párom bizonygatja, hogy csak a 10 évnyi barátság van köztük, és szüksége van ilyen kapcsolatokra. Folyton azon agyalok, hogy mit nem tudok neki megadni, amit a könyvelőtől megkap? Vagy miért nem beszélget vele előttem? Ha annyira szeret, akkor ezzel a gesztussal nem tenné ezt kérdésessé. Egyszerűen nem vállalja fel előttem, milyen jellegű kapcsolat van köztük a céges dolgokon kívül. Azt meg nem hiszem, hogy napi szinten papírmunkáról tárgyalnak. Pedig tudja jól, hogy nem hisztiznék vagy duzzognék, ha naponta többször is beszélne vele, csak tudjam, miről és hogyan. Teljesen tanácstalan vagyok! Köszönöm mielőbbi válaszát!

photos by Pixabay/Pexels

Közös program a harmadik féllel

Kedves I.!

Nem tudom, hogy párja megcsalja-e. Azt látom a leveléből, hogy nagyon erős a gyanú. Ismeri Ön is a könyvelőt? Az jut eszembe, hogy ha megismerné, látná őt a párjával együtt beszélgetni, együttműködni, tisztább lenne a kép, hogy van-e köztük viszony, vagy sem. Nem tudnának együtt időt tölteni? 

Én arra biztatom, ismerje meg ezt a könyvelőnőt! Keressen rá alkalmat, kérje meg a párját, hogy esetleg szervezzenek közös programot négyesben, ha a könyvelőnőnek is van párja. Ha 10 éves barátság, csak találnak ilyen alkalmat! Nekem az lenne gyanús, ha ettől elzárkózna a párja, holott a 10 éves barátság az már méltó arra, hogy társa is megismerje.

Minden jót,

Emese

Titkolozás a kapcsolatban

Nagyon köszönöm válaszát!

Attól teljesen elzárkózik, hogy a könyvelőnő tudomást szerezzen rólam. Úgyhogy a személyes találkozó ki van zárva. Azt pedig, hogy halljam, mégis milyen hangnemben beszélgetnek, már felvetettem én is a páromnak, hogy amikor telefonon beszélgetnek, előttem tegye, hogy a legkisebb gyanút is eloszlassa bennem, hogy bármilyen más kapcsolat lenne köztük, mint barátság, vagy munkaviszony. De azt a választ kaptam, hogy tart attól, hogy megszólalok és a nő meghallja. Fel nem foghatom ezt az egészet.

Most szombaton fürdés közben hívta, a telefon persze a fürdőben (mert egy lépést sem tesz meg nélküle, sőt, állandóan le van némítva) és én is a helyiségben voltam, tehát láttam, ki hívja. Persze nem válaszolt, mondván, hogy most biztos nem veszi fel. Aztán eltelt egy fél óra és én voltam az, aki mondta neki, hogy vonulj ki és tudd meg, mit akart. Ő ki is ment, majd valamiért ki kellett mennem és a beszélgetés végénél tarthattak, amikor azt mondta a párom a telefonban, hogy “én is”. Persze, mikor bejött, rákérdeztem erre és ő értetlenül nézett, hogy ő ilyet nem mondott. Szerinted mire adhat ilyen választ valaki? Vagy arra, hogy puszillak, vagy arra, hogy szeretlek. Vagy nem tudom. Hiába próbálom meggyőzni arról, hogy részemről teljes lenne a diszkréció, csak mondja el, vállalja fel, mi van köztük. Ez nem azt jelenti, hogy belemegyek egy nyitott kapcsolatba részéről, hanem ha hitegeti a nőt, vagy udvarol neki, vagy csábítja valamilyen önös érdekből. Vagy pedig mondja el, hogy ő így tud fentartani egy komoly kapcsolatot, ha közben más nőket is hódíthat, vagy nem tudom már, mire gondoljak.

Találkozni csak havonta szoktak,

amikor elviszi hozzá a céges dolgokat. 1 órára lakik tőlünk. Ezenkívül nem hiszem, hogy találkoznának, mert mindig együtt vagyunk, kivéve, amikor dolgozik. Soha nem indul hamarabb vagy ér később haza a munkából. Ezért is tartanám érdekesnek, ha ilyen formában fent lehetne tartani egy románcot. És állítólag a nőnek 2 éve volt egy megrázó szexuális élménye, ami miatt igencsak elzárkózik az ilyenféle kontaktustól. Úgyhogy…

A párom amúgy más nőkkel is tartja a kapcsolatot (chat formájában) és azt mondja erre, hogy ez neki egy intimszféra. Sokszor az az érzésem, hogy ő a lelki szemetesládája ezeknek a nőknek. Csak azzal bánt meg a legjobban, hogy semmit sem oszt meg velem, pedig egyiket sem ismerem és nem is venném fel velük a kapcsolatot. Nem tudom, hogy érjem el nála, hogy bízzon bennem és a barátjává fogadjon.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült a levelem, de jó érzés volt kibeszélni magamból, mert erről senkinek sem beszéltem, mert úgyis azt mondanák, hogy meg vagyok csalva, meg hogy hülye vagyok, hogy eltűröm ezeket a dolgokat.

Amennyiben lehetséges, kérem, írja meg véleményét a fentebb elmondottak ismeretében. Nagyon köszönöm!!!

Párjával tudna maradni?

Kedves I.!

Kérte, hogy írjam meg a véleményemet a fentebb elmondottak ismeretében.

Azt gondolom, először tisztáznia kellene önmagában, hogy mi van akkor, ha valóban van közöttük valami? Tehát, ha férje tényleg megcsalja a könyvelővel? Tudna akkor vele maradni? Ezt kellene tisztáznia önmagával. Szeretné azt látni, hogy őszinte férfi a partnere és megbízhat benne? Jelenleg bizalmatlan? Hol törik meg a bizalom?

Sokaknál ott, hogy korábban már voltak megcsalva. Vagy ott, hogy édesanyjukat, vagy legjobb barátnőjüket is megcsalták. Ott is eltörhet a bizalom, hogy ha nincs önbizalom. Kérem, ezeket is gondolja át!

Illetve, hogyan tudnának többet törődni a saját kapcsolatukkal? Hogyan tudnának a kettejük közötti kötődést megerősíteni?

Sok-sok kérdést tettem fel a konkrét véleménynyilvánítás helyett. Azt viszont konkrétan le tudom írni, hogy szerintem nem hülye, csak el van bizonytalanodva.

Szurkolok,

Emese

Lefoglalom az időpontot