Nem vagyok biztos benne, hogy ez a jó út nekem

Tisztelt Cím!

43 éves férfi vagyok és 5 éves lányomat egyedül nevelem. Érdekelne egy szakember véleménye a következőkkel kapcsolatban: ismerkedési fázisban vagyok egy 36 éves nővel, aki 3 és 6 éves gyerekeit egyedül neveli. A gyerekek problémásak, zaklatottak a válás miatt. Folyamatos a volt férj és családjának jelenléte, mindenbe beleszólnak, stressz, feszültség, válás utáni vagyonmegosztás is folyamatban van, évekig eltarthat. A hölgy ügyvédként egyre többet dolgozik, szinte magával szívja a karrier. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a jó út nekem és kislányomnak.

Tisztelettel, B.

apa kislányával
photos by Pixabay/Pexels

Mi az, ami jó út lenne az ön számára?

Kedves B.!

Ez nekem átgondolt megfogalmazásnak tűnik:  “Nem vagyok biztos benne, hogy ez a jó út nekem és kislányomnak.” Leveléből azt olvasom, hogy B.-t zavarja a válás utáni feszültség és az, hogy barátnője egyre többet dolgozik.

Mi az, ami a jó út lenne? Ha ilyet megfogalmaz önmagának, akkor az egy nagyon jó kiindulási alap.

Üdvözlettel,

Emese

Milyen kapcsolatot nem akarok?

Jó estét! 

Próbálom megfogalmazni, de talán egyfajta megerősítésre lenne szükségem Öntől. Mi az, ami jó út lenne? Azt hiszem, nemcsak azt kell tudni, hogy milyen kapcsolatot akarunk, hanem azt is, hogy  milyet nem. Jó út talán egy olyan kapcsolat lehet, ahol max. egy gyermek van a másik félnek, akár csak nálam, így lehet majd egy közös 3. gyermek is akár,  ami nagy kapocs ugye, 2 elvált ember között. Nem árt, ha a nő nem karrierista, így érvényesülnek a klasszikus férfi, női szerepek. Nem árt, ha rendezett a nő múltja, válása, mert folyamatos stresszfaktor lehet ez a kapcsolatunkban.

Azt hiszem, túl sok minden szól a kapcsolat ellen. Ezt nem vállalhatom. Ön szerint? 

Kedves B.!

Köszönöm, hogy ezt megfogalmazta önmagának és nekem is elküldte. Egyszerűbb lenne, ha én mondanék erre áment? Sajnos nem tehetem, mert ez az Ön élete, de látom, hogy egyre közelebb jut a döntéshez. Kérem, fogalmazzon meg visszatartó erőket, ami elválasztja a “jó” úttól!

Emese

Jó napot!

A hölggyel most ismerkedem, nagyon tetszik. A dilemma, hogy vállaljam-e be barátnőnek a sok nehezítő körülmény ellenére. Kezd tisztulni bennem, hogy ebbe nem szabad belemenni. 100-ból 1 férfi vállal ilyet szerintem.

Lefoglalom az időpontot