Néha mintha mi nem is léteznénk vagy nyűg lennénk a számára

Jó napot!

A párom ritkán figyel rám, nem ért meg, már nem simogat, ölel meg… csak eszik, alszik, dolgozik, telefonozik vagy számítógépezik, van kettő gyermekünk (6, 12), de azokkal is ritkán játszik. Mindig rám nehezedik minden, dolgozok, mosok, főzök, takarítok, gyereket nevelek stb. Úgy érzem, egyedül vagyok… tavaly rosszul lettem az utcán, azt hittem, végre törődni fog velem jobban stb. Sajnos csak akkor figyel rám és kedves, mikor szexet akar (évek óta így megy), de most már elegem van, hogy mindig csak akkor vesz észre és én már ezért sem szeretnék vele lefeküdni, utána úgy is megint “elfelejti, hogy létezem”. Sokszor, ha valamit nem tudok, nem értek “lebutáz” vagy ha gondom van, oldjam meg, ha meg nem szólok, hogy segítség kell, az a baja. Nem tudom, miért ilyen velem. Nem szeret vagy van valakije? Volt, hogy munkába menet előtt jóval hamarabb ment be dolgozni, kicsit fura volt, vagy túl későn vagy pont időben. Elvan a kis maga világában, néha, mintha mi nem is léteznénk vagy nyűg lennénk a számára. Miért ilyen?

Köszönöm szépen a választ!

Szép napot!

férfi kezébe temetve arcát ül az asztalnál
photos by Pixabay/Pexels

Általában a nők szeretnék a változást

Kedves Levélíró!

Most írhatnám nagyon egyszerűen azt, hogy sajnos ilyenek a férfiak, és igazam lenne. A változást a nők hozzák az esetek 80%-ában a férfiak életébe. Akiktől tanultam, a Gottman házaspár kollégákkal 5000 párt vizsgált meg az elmúlt 45 évben és ők mondták ezt a számot. Az esetek 80%-ában a nők zsörtölődnek, mert a férfiaknak jól van úgy, ahogy van, a változást általában mi nők akarjuk. Vágyunk a jobbra. 

És hát 2 gyermek az óriási változás. “Az egykor szeretett szexi nő eltűnt, és született egy anya. Most ezzel mit kezdjek? És már soha nem lesz szex?” Kérdezheti egy változást nehezebben tűrő férfi önmagától.

Sajnos ez biológiai adottság. A tudás fájából is Éva evett, nem Ádám.

Sajnos, ezért nekünk kell aktivizálni magunkat. Már megint, igen, belőlünk nőkből indul a változás, mint ahogyan az új élet is. Ez sors, amit egyébként nagyon büszkén is viselhetünk, hiszen ez a teremtő erő nekünk adatott. Vegyük is ki az életünkből a kellt és a muszájt. Az a nő, aki a férfi és női különbözőségekkel áldozati szerepvállalás – “a szegény én” – nélkül szembenéz, és kialakítja a saját belső szabadságát tudva azt, hogy értékes, és egyenrangú partnere a férfinak, boldogabb nő lesz. A boldogabb nő pedig meglepődve megtapasztal majd egy boldogabb férfit maga mellett. Sajnos az áldozatvállaló szegény én karaktert azért rakjuk magunkra, mert évszázadokig mi voltunk a gyengébbnek mondott nem. Nem volt egyenjogúság és a női identitás ebben sérült. De ennek, hála a Teremtőnek már vége és most rajtunk a sors, hogy levetkőzzük nagyanyáink köntösét, az örökölt sorsunkat. Ma már egyenjogúság van, és bízom benne, hogy a férje is ezt pontosan megérti.

Kérem, még mielőtt bármit is tenne, nézze meg ezt a videót, kollégám Mészáros Ádám alkotása:

Minden jót,

Emese

Lefoglalom az időpontot