Nagyon fáj, amit velem/velünk csinál, pedig mindezek ellenére kitartok mellette

Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni, hogy mit tegyek? Párommal 2015 augusztusban jöttünk össze. Kb 3 hónapig szép és jó volt minden, aztán elmentünk egy baráti társasághoz bulizni, ott először összekötött az egyik fiúval! Megalázott mindenki előtt. Majd később kiderült, hogy azért csinálta, mert elkezdett flörtölni az egyik lánnyal (a lány nővére mondta el pár héttel később)! Pár napra rá (az én telefonomon jelentkezett be a facebook-ra és nem lépett ki) olvastam, hogy írogat egy másik nővel, hogy milyen szexi volt a mackónadrágban, meg hogy szívesen megmaszírozná, csak akkor a keze eltévelyedik. A következő egy pizzafutár nő volt, hogy szeretné, ha átmenne rajta ruha nélkül, a következő egy wc-s néni volt, akinek írta, hogy nem csak csinos, de az ágyban is jó. Utána egy kocsmáros lány, akinek azt írta, hogy oda van a hangjáért, meg őérte is, meg hogy engem standerre tett. (Neki meg is találtam a hajszálát az ágyunkban.)

Folyamatosan eljárkált itthonról, míg én 3 munkahelyen dolgoztam, próbáltam eltartani az akkor 10 éves fiamat meg őt, fizettem az albérletet, amíg tudtam, mert nem volt hajlandó dolgozni, csak bulizni, meg költeni az én nehezen megkeresett fizetésem! Felmondták az albérletem, nem fizetés miatt…

Keresett egy kis viskót, ahova sírva költöztem be. Erre ő kiment Németbe, és csak hétvégente jött haza, de pénzt sosem hagyott nekem, hanem az enyémet vitte el! Engem meg a fiamat ott hagyott abban az ólban. A pénzem mind felélte! A bútoraimat, háztartási gépeimet mind eladta a tudtom nélkül. Majd később teherbe estem. A kis viskóból is el kellett mennünk, mert nem tudtam kifizetni, akkor az egyik ismerősöm moteljébe tudtunk menni, de az nagyon koszos és igénytelen volt. Teherbe estem. Talált egy másik albérletet Törtelen, egy büdös, penészes, koszos szobát. (Addigra már semmim nem maradt amit nagy nehezen kétkezi munkával megvettem a fiamnak és magamnak, mindent eladott vagy kidobatott.) Nem dolgozhattam tovább, mert veszélyeztetett terhes voltam. Kézzel kellett mosnom, nem volt fürdőszoba, nem tudtunk mivel fűteni. Nagy nehezen elment dolgozni, de a pénzt nem otthonra, hanem kocsmában költötte el.

Közben egyre többet nőzött.

Szexhirdető oldalakról kezdte el nézni az “étlapot” (így szokta mondani). Ott szólt a védőnő, hogy ha maradunk, akkor nem hozhatom ki a picikémet a kórházból. Akkor elintézte, hogy az anyukájához költözzünk a kis házba. (Közben rendszeresen megbukott ilyen-olyan nőkkel.) Mindig kimagyarázta magát, állandóan rám próbálta hárítani, féltékenykedett. Mindig, ha nőzött akkor belém kötött, hogy én biztos pasizok meg megcsalom, mindennek elhordott (innen tudtam, hogy megint valami nő van a dologban), rengetegszer kérdőre vontam, próbáltam vele megbeszélni, de többször volt, hogy úgy felhúzta magát, hogy megvert. Egyszer a pici is a karomban volt.

Itt most egy kicsit előrébb megyek, pedig még lenne mit írnom… Tavaly volt egy érzésem, hogy (tudom, csúnya dolog) bele kell nézzek a telefonjába. Társkereső oldalakra regisztrált és rengeteg nőre rá is írt. Ismét kérdőre vontam. Erre az volt a magyarázat, hogy ő csak kíváncsi volt, meg a kollégái mondták neki. Találtam a rosszlányok.hu oldalon hirdetett lányok telefonszámait, erre meg azt mondta, hogy a haverja hívta az ő telefonjáról.

Itt is kicsit előre szaladok, mostanára. Mindenkinek azt mondja, hogy egy nyomorék idióta vagyok, meg be vagyok recsegve. Sajnos még nem tudok menni dolgozni. Pedig már azt is a fejemhez vágta, hogy ő tart el. Sajnos ez sem igaz, mert rengetegszer előfordul, hogy én nem eszek, mert akkor a gyerekeknek nem jutna. Nagyon fáj, amit velem/velünk csinál, pedig mindezek ellenére kitartok mellette, soha nem csaltam meg! Még nagyon sok mindent tudnék írni, de ez így tömören. Köszönöm, hogy kiírhattam magamból és hogy elolvassa!

nő a két gyermekével az úton
photo by Pixabay

Nehéz döntés egy jobb élet reményében

Nagyon sajnálom, hogy ebben a helyzetben kell lennie 2 gyerekkel. Még névrokonok is vagyunk, így valószínű önnek is annyira fontosak a gyerekek, mint nekem, hiszen mindkettőnk neve azt jelenti, anyácska.

Párjáról meg van a véleményem. Gyanítom, hogy ugyanaz, ami a barátai véleménye is. Mélyen megvetem párja viselkedését, de el tudom képzelni azt a mély törést, amit a párja elvesztése jelentene. Már-már az a szégyen, hogy nem hagyja el, de ez a kisebbik rossz is ahhoz képest, amit párja elvesztése jelenthet Önnek. Viszont ezzel, hogy a párjával él Önmagát is bántja. Önnek joga van a friss levegőre és ahhoz, hogy tisztességes partnerrel éljen. Ehhez viszont össze kell szednie minden erejét és ki kell állnia a szakítás érzelmi viharait. Készüljön fel rá, hogy szakítás esetén párja szemében Ön lesz az utolsó semmirekellő, de ez csak a párja nézőpontja. Tudom mondani egyszerűbb mint megcsinálni, és kiállni a küzdelmet, de ez nekem lehúzó pocsolyának tűnik amiben van. Segítsen magának és lépjen. Önmagáért és a gyerekei jövőjéért. Meg tudja csinálni, csak képzelje el milyen más élete lesz.

Szurkolok,

Emese

Lefoglalom az időpontot