Mostanában elbizonytalanodtam a barátnőmmel kapcsolatban

Mostanában elbizonytalanodtam, a barátnőmmel kapcsolatban. Alapból az a természete, hogy megnézi az embereket, elemzi a külsőjüket.
Sokszor azon kapom, hogy más pasikat megnéz az én jelenlétemben, valamikor bámulja is őket.
Ilyenkor úgy érzem, hogy megaláz, nem szeret, és ami a legrosszabb, nem tisztel engem.
Sokszor megjegyzi egy hírességre, hogy vonzó, meg jó pasi. Ez azért is rossz, mert elég erős a kémia köztünk, már találkozásunk első napján összejöttünk.

Féltékenység

Állítása szerint nem volt még ilyen, hogy valaki ilyet kiváltson belőle első találkozáskor. Állítása szerint vonzó vagyok külsőre, szerinte még nála is.
Rengeteget bókol nekem. Belsőre tökéletesnek tart. Sokszor van, az hogy attól fél, hogy megcsalom, mert népszerű vagyok a nők között.

Csak, hogy ez sántít az egészben, hogy egyszerre érzem azt hogy szeret, és vonzó vagyok neki, szinte szerintem még nála is.
Másrészt meg úgy érzem, hogy pont nem vagyok elég neki, akkor bámul más pasikat vagy megjegyzi.

Mi lehet a párkapcsolatunkban a gond ?

csillagszórókat tartó lány
Photo by Pixabay

Párkapcsolatukkal semmi gond

A válaszom egészen egyszerű. A párkapcsolatukban nincsen gond, szépen elérkeztek a bizalmi fázisba. Barátnője nagyon szereti és vonzónak tartja. De! Önmagában bizonytalan. Fél, hogy elveszíti a vonzó barátját. Ebben a félelemben mutatja meg, hogy a “másik pasi is vonzó, nehogy azt hidd, te vagy az egyetlen.” De ez csak attól való félelem, hogy kedvesét elveszítheti. És közben azt látom, hogy ezzel a “megalázással” T. egoja, önbizalma kisebbé válik, tehát a barátnője célt is ér.
Szóval T.-re vetíti ki barátnője saját kishitűségét. Amikor elbizonytalanodik abban, hogy tényleg érek én annyit, hogy ez a jó pasi velem legyen? Ekkor jön a fricska. Ilyenkor kérem lépjen túl a fricskán, a megalázottság érzésen és biztassa meg barátnőjét, hogy “szeretlek, és amikor más pasikról így beszélsz, elbizonytalanodom abban, hogy te is szeretsz-e engem. Nem akarlak elveszíteni, mert szeretlek. Nem jó hallgatni, ahogy előttem csorgatod a nyálad erre a fickóra. Elég vagyok én neked?”

A féltékenység természetes

Karácsonykor adták a moziban a Múlt karácsony c. vígjátékot, szerelmes dráma egyébként. Nézzék meg! KÖTELEZŐ 🙂
Pont arról szól, hogy egymásnak sosem leszünk elegek, ha magunknak nem vagyunk elég jók. Minden féltékenység innen indul. Elég vagyok -e magamnak?
A válasz persze sokszor nem.: Nem vagyok elég magamnak és ez természetes. Az ember társas lény, de magányosan születik és magányosan hal meg. A Mindenség vagy egy szerető társ közelségében csökken a magányérzet.
Bocsánat T., ha kicsit sok filozófiát és spiritualitást vittem a végére, de ez a film megérintett és azt hiszem választ ad az Önök felvetésére is.

Közöltük egymással, hogy más pasik és lányok stírölése kölcsönösen zavar minket.

Kedves Emese! Köszönöm, a válaszát és boldog Új Évet Kívánok!
A probléma tovább eszkalálódott. Amint kiszedte belőlem, hogy ez zavar, elmondta, hogy rájuk néz valóban, elkönyveli őket helyesnek, de semmit nem érez irántuk. Állítása szerint szeret és továbbra is vonzónak tart, valamint őt is zavarja, ha rápillantok egy lányra.

Ezek után, kritikus ponthoz ért a párkapcsolatunk Szilveszterkor.
Egy barátunkhoz mentünk Szilveszterkor. Az utazáskor a barátnője csatlakozott hozzánk és az idő alatt a pasikat vesézték ki, hogy ki néz ki jól, és ki nem a baráti társaságunkban. Ekkor fogott el egy olyan érzés, hogy ahová megyünk, valami történni fog.

Oda értünk a buliba, becsíptünk, a barátnőm végig a közelemben volt.
Ott volt a házigazda és a barátnője. A házigazdát ismeri, vagy 8 éve. Valamin viccelődtek és a srác bemutatott neki. A barátnőm meg egy “o” betűt formált a mutató és hüvelykujjából, és ráhúzta a srác középső ujjára, aminek a jelentése: ” szexelni akarok veled”.
A srác hozta fel nekem, hogy ez érdekes utaló jel volt és hogy látod, ez az igazi őszinte szerelem. Csodálkoztam, hogy a barátnőjének nem esett rosszul. Elvégre a szemünk láttára csinálta meg. Lehetett ez egy nagyon alpári vicc is, de nagyon tiszteletlen volt velem.

Egy negatív láncreakció indult be nálunk:

Elmentünk táncolni, én a barátnőmmel, a házigazda is táncolt a barátnőjével.
Ahogy közelebb jöttek hozzánk, elkezdte a srácot nézni és mutatja nekem milyen jól táncol. Kis idő elteltével odament és megérintette a fenekét. Mintha ez vicces lett volna. Erre kiakadtam és utánam jött. Ölelgetni akart, de inkább ellöktem. Majd amikor megálltam, odajött hozzám és kérdezte, hogy mi a baj?
Mondtam neki, hogy tiszteletlen volt velem, és rosszul esett a dolog.
Erre iszonyatosan elkezdett sírni. Bocsánatot is kért.
Másnak is a fülébe jutott, szintén leszólták. Jöttek hozzám oda többiek, mondták hogy a barátnőm csak engem szeret, senki mást, meg is ijedtek attól, hogy szakítani fogok vele. A sráccal is beszéltem, mondta hogy ő a barátnőjét szereti és a barátnőm meg engem, úgyhogy túlcifráztam a dolgot.

De akor is felmerült bennem a kérdés, miért vitte a szakadék szélére a kapcsolatunkat ?

A barátnőmmel végül is kompromisszumkötésnél vagyunk, még nem beszéltük meg pontosan a feltételeket. Csak érzem, hogy veszített nálam a szerelem foka. Szeretném, ha egy pozítiv láncreakciót tudnék beindítani.

A flört izgalmas, de a társunkat komolyan megbánthatjuk vele.

Örülök T., hogy megvédte a saját értékrendjét és a határait. Azt hiszem ez a szilveszteri jelenet kellett ahhoz, hogy a barátnőjének is leessen, mennyire meg lehet egy ilyen flörttel bántani a társunkat.
Szerintem egy pozitív láncreakciót indított be, legalábbis én ehhez szurkolok.
Minden jót, Emese 

szerelmi szikra
photo by piaxabay

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot