Mit tegyek, hogy ne veszítsem el?

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a férjem egy éve közelebbi kapcsolatba került a kolléganőjével. Telefonszámlán egyértelműen látszottak a napi hívások, sms-ek. Kérdőre vontam, először tagadott, de aztán beismerte, hogy jó vele beszélgetni, de semmi több. Ettől megnyugodtam, hittem neki. Pár hét után ismét észrevettem titokban írt sms-eket, szerelmes zene küldést oda-vissza. Mikor ismét megkérdeztem, miért tart kapcsolatot ezzel a nővel, ingerülten mondta, hogy a féltékenykedésemmel tönkre teszem a házasságunkat. Velem akar élni, szeret, de nem papucs, hogy megmondjam, mit tehet és mit nem. El kell néznem, hogy rajtam kívül más nővel is jól érzi magát és várjam, hogy mikor fordul komolyra a dolog? 32 éve vagyunk házasok, nagy gyermekeink vannak, én úgy éreztem, mindent megadok a férjemnek és boldogok vagyunk. Mit tegyek, hogy ne veszítsem el? Köszönöm válaszát.

női és férfi kéz fogja egymást
photo by Pixabay

Érzések kinyilvánítása őszintén

Kedves Levélíró!

A férje nem papucs ez tény, és persze más nővel is jól érezheti magát, de ezzel a felesége lelkébe tipor. Szerintem egyes szám első személyben érzéseket kifejezve és nem vádaskodva el lehet mondani, hogy 32 év házasság után félek attól, hogy kevés vagyok neked. Úgy éreztem mindent megadok, és kudarc, hogy kiderült, másra vágysz. Hol csúsztunk el egymás mellett? Mi az, amire vágysz és én is megadhatnám neked? Félek, hogy elveszítelek? És igen, féltékeny vagyok arra a nőre, mert azt szeretném, hogy nekem küldj szerelmes dalokat. Azt hiszem, ez egy nyugodt, mélyebb beszélgetés, aminek a feltételeit meg kell teremteni. Hívja el vacsorázni, vagy főzze meg neki a kedvencét. Csípje ki magát és hajrá, történjen meg ez a beszélgetés! Még nincs veszve a kapcsolatuk, hiszen a férje kinyilvánította, hogy szereti és Önnel akar élni.

Közben igyekezzen ne kritizálni és vádaskodni, bár tudom, ez az Ön helyzetében nagyon nehéz, hiszen a férje flörtölt mással. A kritika és vád ingerültségbe, feszültségbe torkollhat és annak összeveszés és mélyebb sérelmek lennének a végén. A férje ingerültsége abból is fakadhat, hogy a férjének van a flört miatt lelkiismeret furdalása, ami jobb, mint ha nem lenne. Tudom, sovány vigasz, de vannak notórius megcsalók is lelkiismeret furdalás nélkül.

Javaslom ezt a randevút, hogy újra közeledjenek egymáshoz.

Emese

Lefoglalom az időpontot