Mióta összeházasodtunk, elhanyagoltnak érzem magam

Szép napot.

Mi azzal a problémával küzdünk, hogy 2 és fél éve házasodtunk össze. Azóta valami megromlott. 8 éve vagyunk együtt és az esküvő előtt valahogy minden sokkal másabb volt. Mióta összeházasodtunk, valahogy elhanyagoltnak érzem magam. Azóta a férjem valahogy már nem törődik velem. Már nincs romantika, és sokszor azt is mintha terhesnek érezné, mikor azért könyörgök, hogy legalább néha este bújjunk össze kicsit. Néha öleljen át és engedje, hogy puszilgassam. Már testiség is alig van köztünk jó ideje. Most pedig sikerült teherbe esnem, 25 hetes kismama vagyok, azóta már rám sem hajlandó nézni. Persze, megèrtem, hogy nem túl vonzó látvány egy terhes nő. 65 kg lettem és hatalmas pocakom lett, de néha jól esne, ha legalább annyira hozzám érne, hogy legalább megsimogasson. Barátkozni nem merek, mert ha véletlen találkozok olyannal, aki fèrfi, akkor folyamatosan vádolva vagyok, hogy biztos szeretne tőlem valamit az illető. Már a barátnőmhöz sem merek menni, mert félek, kitalálja megint, hogy a párja engem méreget.

Ő alig van itthon,

sokat van távol a munkája miatt. Ha itthon van, akkor nem igazán szól hozzám, mert vagy a tv előtt ül és nem foglalkozik semmivel, vagy a telefonját nyomkodja egész nap. Egyre magányosabbnak érzem magam, és fogalmam sincs, mit tegyek. Ha megpróbálok leülni megbeszélni vele, hogy változtassunk kicsit, akkor mindig veszekedést csinál belőle, hogy ne nyúzzam a hülyeségemmel. Csak akkor van béke, ha nem szólok semmit és hagyom, hogy magának tv-zhessen, meg nyomkodhassa a telefonját. Volt, hogy mondtam neki, hogy régen sokkal többet foglalkozott velem. A fejemhez vágta, hogy már nem kell hajtson, mert már a felesége vagyok. Aztán persze elsírtam magam, ő meg nyugtatott, hogy csak viccelt, de nem nagyon tűnt viccnek. Fogalmam sincs, mit kellene tennem, vagy mit rontok el.

nő az ágyban ül szomorúan
photo by Pixabay

A baba változást hozhat

Kedves Levélíró!

Kedves kismama! Elnézést kérek a kései válaszért. Csak abban szeretném feltétlenül megerősíteni, hogy semmit sem ront el. Ez minden kapcsolatban lezajlik. Úrrá lesz a kapcsolaton a megszokás. Önöknél pont most jön a pici, a szülővé válás pedig garantált változást fog hozni a kapcsolatukba. Azt hiszem, ez 8 év után a legjobbkor jön. A férje furcsa helyzetben van, mert azt hiszem, azt se tudja, testileg hogyan közeledjen. Apává válik, most esik le a tantusz, hogy családfenntartó férfi lesz. Minden férfi szerintem egy kicsit későn érő típus, mi anyukák sokáig burokban tartjuk őket. De szépen apává és érett férfivá válnak. Beleszoknak ebbe az új helyzetbe. Nekünk könnyebb egy picit, azt gondolom, mert mi megyünk keresztül a testi változáson és számunkra minden olyan természetes. 

De bízom benne, hogy a férje megbírkózik majd az új apa szereppel és kapcsolatuk rendeződik. 

Sok türelmet kívánok. És ne feledje, mindent jól csinál, csak mosolyogjon sokat. A terhességi hormonok bizonyára segítenek majd. Pihenjen, készüljön a baba érkezésére. Minden rendben lesz 🙂

Sok egészséget,

Emese

Lefoglalom az időpontot