Mintha csak a lakótársam lenne már

Tisztelt uram/hölgyem!

Az lenne a kérdésem, hogy 6 éve vagyunk házasok a férjemmel és míg randiztunk, rendben volt a nemi életünk, de mióta együtt élünk, azóta jóformán semmi intimitás, meg szex nincs az életünkben, van, hogy több hónap is kimarad. :/ Eddig a legtöbb, ami kimaradt idő szexmentesen 11 hónap és lassan már nem tudom türtőztetni magam. Már többször beszéltünk róla a férjemmel, nem tudja, mi az oka, vagy nekem nem mondja el, mindig csak ígérve van, hogy majd jobb lesz… Hiába kezdeményezek, semmi, már szerep játékokat is kipróbáltunk, de ez sem segített…

Maga szerint mi lenne a megoldás? Mert már csak úgy érzem, mintha csak a lakótársam lenne már, még azt sem nagyon lassan, alig beszélünk normálisan…

Előre is köszönöm a választ!

photos by Pixabay/Pexels

Egymás helyzetének, világának megismerése

Kedves V.!

Igen, egy házasságban nemcsak lakótársak vagyunk, hanem élettársak, vagyontársak, vagy vannak, akik szülőtársak is. De ezekben egyikben sincs jelen az intimitás és a szexualitás. Az nem két ember, vagy két barát között van, hanem egy férfi és egy nő között. Ahol V. férfinek látja a férjét és férje nőnek önt. 

Mitől érzi V. magát nőnek és mitől látja a férjét férfinak? A randizáskor mi volt mindkettejük számára örömteli? Tánc, vacsora? Mit jelent a flört?

Ha a férje erre egyáltalán nem nyitott, akkor felmerül bennem, hogy milyen munkahelyi, élethelyzeti válságon megy esetleg át. Munkahelyi stressz, gyász, betegség… stb. Egy ilyen helyzetben segít egymás világának megismerése és az egymásnak nyújtott érzelmi támogatás. Ekkor persze a szex parkolópályára kerül addig, míg a válságon együtt áteveznek, de ez csak átmeneti, és egymás segítése erősíti a kötődést, ami növeli az intimitást.

Szerintem gondolja át saját nőiességét, férje férfiasságát, és a szexet kicsit parkolópályára állítva nézzék meg, milyen élethelyzetben vannak éppen.

Lefoglalom az időpontot