Miért lépnek félre a férfiak?

Kérdés

Nekem olyan problémam lenne hogy a párom megcsalt. Mikor összejöttünk igaz akkor mèg nemtudtam róla csak sejtettem hogy valamit titkol nagyon furcsán viselkedett.. én probaltam vele megoldani a dolgokat, kérdezgettem hogy ugyan milehet a baj de nem hajlott afelé hogy megoldjuk. Elvolt a maga kis világába.. nekem ugyan nagyon rosszul esett. Hiaba adtam tudtára hogy rosszul esik ahogy viselkedik.. alapbol kicsit féltékenyebb tipus vagyok. Mindig aztmondta nekem amit hallani szeretnék de en tudtam hogy van valami. Jottek neki a fura smsek amit minig probalt kimagyarazni. Telefonjara kódot rakott. Aztan jó pár hónapja is kód volt a telefonjan letoroltem a programot es akkor derült ki hogy tobb lanynak is irogatott es sexualis dolgokat akart velük letesiteni. Mikor megtudtam akkor tudtára adtam es akkor is csak hazudozott.. en kértem hogy legyen őszinte.. de sose mondott igazat.. nemtudok mar benne bizni. Aztmondta megbánta.. nemtudom hogy tudnam magam tulteni rajta ? Ő mindigis aztmondta nagyon szeret meg velem akar lenni de nem értem akkor miert kellet ezt csinalnia.. ezen agyalok vagy mikor olyan szituaciovan előjonnek a dolgok.. ő mar elso pillanattol kezdve azt várta hogy majd elfelejtem es boldogok leszunk ... de nekem nemmegy.. viszont nagyon szeretem.. de lelkilleg nagyon rosszul viselem. Igazabol ő nemis szeret róla beszelni nemis igazan mondta el hogy miert csinalta. Nemtudom mit tegyek a helyzettel. Hogyan tegyem magam túl rajta meg hogyam beszelhetném meg vele. Válaszát előre is köszönöm.  

Válasz

Leveléből azt érzem hogy nagyon szeretné átbeszélni a megcsalást a párjával, de olyan mintha zárt ajtókat döngetne. Nem tudtak még egyszer sem őszintén beszélni a megcsalásról. Nem lehet egyszerű, mert így egyre több feszültség gyűlik fel. Ha jól értem úgy érzi, hogy párja már többször is megcsalta különböző nőkkel.

Szeretnék elküldeni egy rövid részt egy könyvből arról, hogy a férfiak miért lépnek félre:

  1. Nemi vágy
  2. A partner megkopott vonzereje
  3. Szexproblémák - több szexet akarnak, vagy változatosabban, vagy szexmániások
  4. A partnert beszippantotta a családi élet és a gyerekek igényei
  5. A harmadik agresszív csábítása
  6. A társ híján van a csábításnak
  7. A vadászat izgalma
  8. Nyaggatás
  9. A partnerrel nem lehet megbeszélni a problémákat, eltávolodás a partnertől
  10. Férfiúi önkép - szexepil, öregedés, az önérzet könnyű feltupírozásának a lehetősége.

Ez a rész a Pease házaspár A férfinak szex kell a nőnek szerelem című könyvéből való.
Nem látok rá teljesen az esetükre, de érdemes lenne átgondolni, hogy a megcsalások mögött vajon milyen ok áll.
És szeretnék még egy gondolatot szintén a Pease házaspár könyvéből idézni.

"A notórius hűtlenkedő alkalmatlan a tartós párkapcsolatokra, társa pedig jobban teszi, ha új életet kezd. Betegségen és depresszión kívül semmire sem számítson az, aki megmarad az őt nyakra-főre megcsaló társ mellett. Ha a helyzetet nem tisztázzák csak boldogtalanság lehet a vége, és minden fél nagy árat fizet érte.
Azoknak, akik meg akarják oldani problémáikat és fel akarják támasztani kapcsolatukat, kétségtelenül az a legnehezebb feladatuk, hogy át kell lépniük a roncsokon és újabb, jobb kapcsolatot kell felépíteniük"

Kapcsolatépítőként azt gondolom, hogy az újrakezdés lehetséges akár a jelenlegi, akár egy új társsal. Az első lépés mindig az őszinte, hibáztatások nélküli beszéd.

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?