Miért kezdeményezi mindig a kibékülést?

Kedves Emese!

Lehet, hibát követtem el? Kibékültem megint a párommal. Ő kezdeményezte szintén és mondta, hülye volt és hogy más lesz most. Tegnap találkoztunk. Egyszer csak átöleltem és sírva fakadt. Ma meg egy régi exével találkozott, ez volt este 6-kor, azóta nem is ír. Annyit írtam neki, hogy ha végzett, írjon.

Nem tudom, mit csináljak ilyen helyzetekben. Mit csinálok helyesen vagy mit nem? Hogy lehet az ilyen szituációkat megoldani? Úgy érzem, eddig tartott a nagy “megbántam, hülye voltam dolog” nála.

És ezek a szituk nekem nagyon rosszak lelkileg. Ön szerint miért kezdeményezi mindig a kibékülést? Tényleg szerethet? Ha igen, akkor miért csinálja ezeket, amit írtam?

Köszönöm a választ.

nő hátulról öleli párját
photos by Pixabay/Pexels

Mérgező kapcsolatok

Kedves R.!

Szerintem jó lenne, ha a linken lévő könyvajánlót megnézné. Csak kezdje el olvasni, és ha ráismer a saját kapcsolatára, akkor tegye meg a szükséges lépéseket bátran, önvédelemből.

Menjen be a könyvesboltba és nézze meg, hogy ismerősek-e azok a helyzetek, amik a könyvben le vannak írva.

Van az úgy, hogy egy empatikus ember mellé egy kevésbé lelkiismeretes ember szegődik társnak, és az ilyen mérgező kapcsolatokból nehéz szabadulni. Először eszményítenek, aztán elértéktelenítenek, aztán eldobnak. Lehet R. is egy ilyen kapcsolatban van. Vajon van-e a párjának lelkiismerete, vagy neki elég volt az, hogy R. megbocsátott és így újra mehet, találkozhat az exszel?

Az ajánlott könyv: https://www.magyarmenedek.com/products/16350/Kezikonyv_mergezo_emberekhez_-_Jackson_MacKenzie.htm

Aki szeret, az figyelembe veszi azt, hogy a másikat mivel bántja. Aki szeret, annak van lelkiismeretfurdalása. Minden más, szerintem csak szeretet szeretne lenni. Egyszer-kétszer beleférhet a megbántás, de ez hanyadik önöknél? Párja figyel egyáltalán Önre? Ha ez valóban egy mérgező kapcsolat, akkor a legjobb, amit tehet a kontaktmentesség és a saját határok kiépítése, önértékelés, önszeretet fejlesztése.

Vigyázzon magára,

Emese

Lefoglalom az időpontot