Megcsalt a feleségem, miután egy lánnyal beszélgettem az interneten

M. kérdése:

Üdvözlöm. Olyan problémám van, hogy feleségemmel 10 évig együtt éltünk, 2 pici gyerekünk van, egy 4 éves és egy 8 hónapos. 26 éves vagyok, a párom meg 25. Sajnos elrontottam a kapcsolatunkat, mert egy lánnyal beszélgettem az interneten és ő ezt nagyon sérelmezte. Kis időt kért tőlem, amit meg is adtam, el is költöztem addig, de mindennap ott voltam a gyerekek miadt. Sajnos közbe szólt egy harmadik személy, aki mellesleg a legjobb barátom volt és neki is családja volt 3 gyerekkel. Ő 36 éves. Csak sokat összejártunk majdnem minden nap a gyerekek miatt. És most úgy döntött 3 hét után, hogy vele akar lenni. Mi párommal nagyon szerettük egymást és nagyon jól megvoltunk mindig is. Belátom, hogy én hibáztam. Van-e esély arra, hogy párom rájön, hogy mit is veszít vagy sem? Vagy mi járhat a fejében? Mit tegyek? Válaszát várom.

Válasz M.-nek:

Kedves M.! Nem egyszerű a helyzete, de azt gondolom, hogy mindig van esély. Kisgyermekes pároknál gyakori, hogy nem jut elég idő egymásra és eltávolodnak. Ilyenkor könnyen beférkőzik egy harmadik. Bizalmatlanok lesznek egymással, de a bizalmat vissza lehet építeni. Ez idő és kitartó munka, udvarlás és elfogadás.
Fontos, hogy lássák, a megcsalás a legjobb kapcsolatban is könnyen megtörténhet. A kisgyermekes pároknál nagyon kell figyelni arra, hogy szánjanak egymásra külön is időt. Ekkor a feleség és férj nőként és férfiként élvezik egymás társaságát, úgy, ahogy azt a gyermekek megszületése előtt tették. Tudom, ez nem lehetséges, ha nincs nagyszülői segítség, vagy valaki, akire a gyerekeket időnként rá lehetne bízni. Viszont mindenképpen fontos az, hogy ebben a strapás, munkás időszakban megerősítsék a párkapcsolatukat és a gyerekek egy stabil kapcsolatban, nyugodt légkörben növekedjenek. Próbáljanak meg a gyerekek ellátásához segítséget kérni, hogy ha rövid időre is, de kettesben maradhassanak.
A 8 hónapos baba még nagyon pici. Feleségének sok energiáját lekötheti a baba ellátása, és el tudom képzelni, hogy Ön háttérbe szorult. Ez nehéz, és rossz érzés lehet. Ezért is kezdeményezhette az internetes beszélgetést azzal a lánnyal. Sajnos ilyenkor mindegyik apuka háttérbe szorul, kérem, legyen türelmes. Ha már megjelent a harmadik fél, a legjobb barát, akkor se csüggedjen. Valószínű a felesége is érezni akarta, hogy van még nőként vonzereje. Udvaroljon a feleségének és mondja el neki az érzéseit. Udvaroljon úgy, ahogy a felesége szeretve érzi magát. Dicséret, ajándék, segítség a házi munkában. Ezt Ön biztosan tudja, mert ennyi idő után már jól ismeri a feleségét. Próbáljanak meg nyugodt körülmények között kettesben beszélni. Ha elsőre nem sikerül beszélgetni az indulatok és a feszültség miatt, kérem, próbálkozzon kitartóan később újra. Nemcsak közös gyermekeik miatt, hanem azért is, mert nagyon szerették egymást. Szurkolok.

Lefoglalom az időpontot

Vélemény, hozzászólás?