Mik a megcsalás jelei?

A. kérdése:

Van egy lassan 2 éve működő komoly párkapcsolatom és egyben élettársam is, mivel együtt élünk.
Egy olyan problémával fordulok Önhöz, hogy az utóbbi napban a párom közölte velem, hogy mikor múltkor kresz vizsgán volt, akkor volt ott egy olyan nő, akivel elbeszélgettek az autóvezetés témában és simán megkettyinthette volna a nőt, ha meg akart volna engem csalni. Kérdeztem tőle, hogy ha én vagyok neki, akkor miért kell más nőre gondolni? És addig kérdezgettem tőle, míg azt mondta, hogy nem is volt ott olyan nő, akivel beszélgetett és nem is kettyinthetett volna meg senkit. És mivel ez nekem nagyon furcsa, hogy ha nem is beszélgetett senkivel és nem is kettyinthetett volna meg senkit, akkor miért mondta azt, hogy beszélgetett egy nővel és simán megkettyinthette volna, így eléggé bizalmatlan vagyok felé.
Egy olyan kérdésem lenne Önhöz, hogyha megcsalna egyszer a párom és nem látok semmilyen jelet, akkor hogyan fogom észre venni, ha nem mondaná el nekem?
Meg azon aggódom, hogy ha lesz autója, akkor fuvarozni fog embereket vagy taxi sofőr lesz és hogy ha netán megcsalna engem és eltitkolná, meg hogy ha szintén semmilyen jelet nem látnék vagy női dolgokat a párom autójában, akkor hogyan jönnék rá, hogy megcsalt?

Válaszom A.-nak:

Kedves A.!
Megértem, hogy féltékeny, ha ilyen témával áll elő a párja, hogy milyen lehetőséget hagyott ki, nem pedig azzal kezdi, hogy "de jó, hogy látlak, és bár te lettél volna ott". A féltékenysége teljesen jogos érzés, csak arra kérem, itt most álljon meg és ne készüljön fel egy még meg nem történt megcsalásra, mert lehet, pont ezzel mérgezi meg a jelenleg jól működő kapcsolatot. Kérem, vegyen elő pozitív gondolatokat a párjával kapcsolatban. Gondoljon egy kellemes együttlétre, vagy amikor legutóbb megölelték, megcsókolták egymást. Vegye fel azt a ruháját, amiben legutóbb is tetszett a párjának és legyenek együtt.
Én személy szerint örülök annak, hogy párja őszintén bevallotta, hogy lett volna alkalma, de kihagyta, mert A. fontosabb volt. Végül is ezt bóknak is tekinthetjük. "Te vagy a párom és nem csallak meg, akkor sem, ha alkalmam nyílik rá". Aztán lehet, volt egy hevesebb szóváltás, ami miatt elmenekült a párja és inkább azt mondta: "Tudod mit, semmi sem történt." Ezt sem zárnám ki. A férfiak hajlamosak időnként elmenekülni, ha úgy érzik, mi, nők zsörtölődünk.
Mindenesetre, most inkább nyissanak egymás felé szerelmesen. Biztos vagyok benne, hogy A. jó nő a párja számára.

Ha viszont ez nem az első eset Önöknél, hogy előjön a megcsalás téma, akkor érdemes erről higgadtan elbeszélgetniük. Próbáljon meg ekkor is szerelemmel halkan nyitni. Pl.: "Én szeretlek és szeretnék neked elég lenni, köszönöm, hogy vagy. Csak a múltkori beszélgetés miatt aggódom, hogy ha sofőr leszel, sokan bepróbálkoznak majd nálad, mert jó pasi vagy! Mit gondolsz erről?"
Személyes véleményem, hogy a férfiak egyszerűbben működnek, mint mi, nők. Ők, ha otthon megkapják, amire szükségük van: szex, finom étel, nyugalom, megértő szeretet, akkor ezt a biztonságot nem szívesen rúgják fel. Szélsőséges esetek mindig vannak, pl. trófeagyűjtők, de azok olyan férfiak, akiktől egy egészséges stabil kapcsolatra vágyó nőnek nem árt magát távol tartani.
Boldog nőnapot kívánok! 🙂
Emese

 

Úgy érzed, elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?