Megcsalás – Az újdonsült apák menekülnek?

Üdvözlöm!
Nem is tudom, hol kezdjem el. Mióta megszületett a baba, azóta párom teljesen eltávolodott. 4 hónapos volt a pici, mikor jött egy női megérzés, belenéztem a telefonjába. Elkezdett egy idősebb nővel írni, ott olyan szépeket írt, amit velem még nem is tett meg. Sajnálattal olvastam azt is, hogy hölgynek úgy írta az a "nem mindegy, ki a gyereke anya" ez engem teljesen földhöz vágott. Meg elég sok minden volt írva, amit velem így nem is beszélt soha meg, pl: szex témában is. Nem találkoztak, mert énközbe jártam. Megbeszéltük részéről, részemről nem, mert akármit kérdeztem tőle, kérdésemre kérdéssel válaszolt. Ez lezárult, beletörődtem. Utána hallom, más női kollégáival milyen szépen elbeszélget telefonon. Velem sajnos nem, hazaér munkából, a csöppségnek köszön, nekem nem. Szóvá tettem ezt is, jaj, elfelejtett. Többszöri alkalommal kérdeztem tőle, biztos, hogy szeret, válasza: igen. De mégsem úgy viselkedik velem. Az ágyban nem bújik hozzám, sőt, inkább kihúzza magát az ágy szélére, ha véletlenül hozzá érek is, szexuális életünk szinte nincs is, ha van is, akkor 1-2 hónap telik el 1 alkalom között, ez csak akkor van, ha már nagyon rajta van. Ha elmegy dolgozni is, sokszor nem is köszön. Nem tud semmit megbeszélni velem. Egyszerűen nem értem, ha szeret, akkor miért ilyen? Rengeteg ilyen problémánk van. Kezdek nagyon belefáradni. És még csak 9 hónapos a csöppség. Előtte nem ilyen volt. Válaszát nagyon szépen köszönöm.

Válasz

Kedves M! Ha jól értem, párjával eltávolodtak egymástól első babájuk születése után. Gyanítja, hogy a párja megcsalja, mégpedig pont akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne a párja támogatására, mert egy pici, kilenc hónapos babával van otthon. A megcsalásnak jele az, ha megváltoznak a szexuális szokások és máshogy kezd el viselkedni pl. idegesebb lesz egy-egy beszélgetésnél a megcsaló fél. Hosszabban marad távol, új ruhát vásárol, vagy máshogy borotválkozik, máshogy vágja a haját. Ha egyre erősebb a gyanú, akkor szerintem úgy tiszta, ha újra megpróbálja ezt megbeszélni a párjával. El tudnak-e esetleg kettesben menni egy napra, amíg a picire valaki vigyáz? Ha a párja is szívesen tölt kettesben egy egész napot, van esélyük, hogy megbeszélik az ügyet. Ha viszont nem, és ettől a kedves invitálás ellenére is elzárkózik, akkor a kapcsolatban az őszinteség súlyosan sérülhet.

Első körben próbáljon meg visszatérni ahhoz a jó nő önmagához, akibe a párja beleszeretett. Hívja el párját egy egész napos randira és próbálják meg átbeszélni. Adjon esélyt a párjának. Sajnos az első gyermek megszületésénél időnként megbolondulnak az apák. Nehéz azzal szembenézni, hogy felnőttem, apa lettem és egyetlen nőhöz kötődöm mindörökre ezáltal. Sokan menekülnek ettől vagy depresszióba esnek. Más nőkkel flörtölnek, hogy érezzék, még nem jött el a világ vége, még szabad vagyok. Nekik is benőhet a fejük lágya előbb- vagy utóbb. Közben M. törődjön önmagával, nőiségével a pici mellett is. Tudom, nehéz, nekem 1,5 éves a kicsi lányom, amikor ezt a levelet írom. De most ebben a feszült helyzetben különösen fontos, hogy önmagával is törődjön, hogy legyen ereje ebből a nehéz helyzetből kimászni. Ez a pici érdeke is. Jó nő, közös gyermekük is lett. Ezt soha ne tévessze szem előtt. Értékes nő, anya!

 

Úgy érzed, elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?