Már nagyon nehéz a távkapcsolat

K. levele

Két éve vagyok távkapcsolatban a barátnőmmel, aki nem mellesleg bangladesi. Úgy ismerkedtünk meg, hogy egy nap rám írt spontán egy közösségi oldalon és két héten belül már kapcsolatban is voltunk hirtelen. Gyorsan történtek a dolgok. 1,5 évig nem is tudtunk találkozni, azonban miután felvételt nyert Németországba mesterképzésre, tavaly végre összejött az első találkozás. Minden úgy ment, ahogy elképzeltem. Azóta járok ki hozzá 4-5 napokra majdnem minden hónapban. Nagyon szeretjük egymást, de màr nagyon nehezen viseli a kinti létet Németországban, miután egyedül van, hátrahagyta a családját, a barátait és én sem lehetek mindig ott.. minden nap többször is beszélünk video chaten és tényleg maximálisan próbálom támogatni, de így is úgy érzem, hogy nem tettem meg mindent, amit lehet. Ő 26, én 22 éves vagyok. Még két év van az egyetememből itt, utána tervezek kimenni hozzá véglegesen, de félek, hogy addig nem fogja kibírni. Mit tudnék még tenni, ami jelentősen megkönnyítené a helyzetét?

Válasz K.-nak

Hát nagyon együtt érzek. Én is éltem 20-as éveimben távkapcsolatban. Nehéz elviselni a vágyakozást és számolgatni a napokat úgy, hogy legszívesebben röpülnék és már vele lennék, ha tehetném azonnal. Különösen akkor nehéz, ha a hétköznapjaimat éppen nem foglalják le a teendőim: tanulás, munka, család, barátok. És az élményeimet is szeretném megosztani a másikkal. Gondolom ti is hasonlót éltek át.

Ahogy ötletelek a helyzeteteken eszembe jut németországi ösztöndíj Neked, vagy fél év halasztás, amit munkával töltesz. Ebben vajon a barátnőd is tudna segíteni? Fel tudná mérni a kinti lehetőségeket?
Eszembe jut az is, hogy könnyebb úgy elviselni a távollétet, ha mindig van mit várni. Ha tudjátok elválásnál a következő találkozás időpontját. Az is növelné a kötődést, ha barátnőd a te otthonodat is meglátogatná. A kötődést az is erősítené ha Te is meglátogatnád párod családját és otthonát, még ha az oly messze is van.
Javaslom, hogy ötleteljetek erről együtt is. Hiszen Róla is szól ez a kapcsolat. Hogy Neki hogyan lenne könnyebb még a hátralévő időben a távkapcsolatotokban elviselni egymás fizikai hiányát.
Sok örömet kívánok Nektek, Emese

Szeretnéd személyesen tanácsadáson kezelni párkapcsolati nehézségedet?

Foglalj időpontot párkapcsolati tanácsadásra itt!

Vélemény, hozzászólás?