Lelkiismeret-furdalás legénybúcsún történtek miatt

Segítséget szeretnék kérni. A helyzet az, hogy a párommal 4 éve vagyunk együtt, szeretjük egymást, van egy 1,5 éves gyönyörű kisfiunk és össze szeretnénk házasodni. A legénybúcsún a barátok odahoztak egy fizetős lányt, és megengedtem, hogy egy sima masszázst csináljon nekem, de tovább ment és hozzáért a nemiszervemhez és elkezdett dolgozni rajta. Én ezt a folyamatot ott leállítottam és azonnal befejeztem minden további cselekményt a lánnyal, kiment a szobából. Nem igazán történt semmi komoly, de mégis hozzám ért, és én ezt annyira nagy lelki teher mellett viselem, hogy most megcsaltam a páromat, hogy egyszerűen szét akar szakadni a mellkasom a bűntudattól. Ha elmondom neki, hogy mi történt, azonnal elhagyna és elvinné a gyereket is, valószínűleg soha nem lennénk már egy család. Nagyon szégyellem magam emiatt és egyszerűen nem tudom magamban helyre tenni ezt a dolgot. Dühös vagyok, főleg magamra, hogy ez így megtörténhetett. Hogyan fogjam most fel ezt a dolgot? Hogyan kellene kezelnem, hogy ne emésszen fel a bűntudat? Vagy esetleg túlreagálom a helyzetet?
Segítő válaszát előre is köszönöm!

Leveléből azt olvasom, hogy nagyon-nagyon szereti párját és 1,5 éves gyönyörű kisfiát. Ha nem szeretné őket ennyire, akkor a lelkiismeret-furdalás sem lenne ilyen feszítő.

Legénybúcsúkban sokminden megtörténik. Ez természetes. Barátok, haverok sok dologba belerángatják az embert, talán már kötelező elem is a fizetős lány. Hogy önmagára dühös, abból azt is látom, hogy nagyon jól akarja csinálni és talán ebben a botlást sem engedi meg magának. Nagy a felelősségvállalása, erősen törekszik arra, hogy jól csinálja, ami tiszteletre méltó. Férj lesz és már apa és szerintem ennek érzi most különösen a súlyát. Azt hiszem, az esküvői készületek rengetegében és a 1,5 éves gyermek körüli teendők sokaságában jobb is, ha párját nem vonja be ebbe a lelki teherbe. Én nem vagyok lelkész vagy atya, de ha az lennék feloldoznám. Kérem, mondja ki magában, hogy szereti a családját. Ők is nagyon szeretik. Házasságra készül. Ez gyönyörű. Időnként botlunk mi emberek, aztán megyünk tovább. Történik. Párja most menyasszonynak készül. A múlt az megtörtént, holnap új nap jön, s a házassággal új közös élet kezdődik.
Szeretnék még egy dolgot megosztani, mivel házasságra készülnek. Én ezt nagyon szeretem és hasonlóképpen gondolkodom a házasságról. Lehet, hogy hosszabb és a készülődésben kevesebb az idő, de azért csak elküldöm későbbre. Minden jót, Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

 

„Lelkipásztor:

Neale és Nancy nem azért jöttek ide ma este, hogy fennkölt ígéretet tegyenek egymásnak, vagy hogy szent esküvel kössék össze az életüket.
Nancy és Neale azért jöttek ide ma este, hogy közzétegyék egymás iránt érzett szerelmüket, hogy felhívják a figyelmet az igazságukra, hogy kinyilvánítsák azt a döntésüket, miszerint együtt kívánnak élni, gyarapodni és a társai kívánnak lenni egymásnak - mindezt hangosan akarják kimondani előttünk, és őszintén szeretnék, hogy valamennyien átérezzük eme döntésük legmélyebb rezdüléseit.
Azzal a reménnyel jöttek ide ma este, hogy egybekelésük szertartása valamennyiünket közelebb hoz egymáshoz. Ha házastársukkal vagy partnerükkel jöttek el ma este, legyen ez a szertartás emlékeztető – újbóli megerősítése szeretetteljes köteléküknek.
Mindenekelőtt, tegyük fel a kérdést, mi értelme a házasságnak? Neale és Nancy megválaszolták már ezt a kérdést maguknak és elmondták nekem a válaszukat. Most újfent megkérdezem tőlük, hogy biztosak lehessenek a válaszukban, bizonyosak a megértésben és szilárdak az elkötelezettségben közös igazságuk iránt.

(A lelkipásztor két rózsát vesz fel az asztalról)
Legyen ez a Rózsák Szertartása, melyben Nancy és Neale megosztják egymás gondolatait és emléket állítanak az egyetértésüknek.
Nancy és Neale elmondtátok nekem, szilárdan a tudatában vagytok, hogy nem a biztonság miatt léptek ebbe a házasságba…
…hogy a biztonságnak nem az az egyetlen módja, hogy birtokoltok vagy birtokoltatok…
…sem az, hogy elvárásokat és követelményeket támasztotok egymással szemben, sem az, hogy a másiktól remélitek megkapni mindazt, amire szükségetek támad az életben…
…az igaz biztonság abban áll, hogy tudjátok, minden, amire szükségetek támad az életben… minden szeretet, minden bölcsesség, minden meglátás, minden hatalom, minden megértés, minden gondolat, minden együttérzés, minden erő… BENNETEK rejlik…
…hogy tudjátok azt is, nem azért keltek egybe, mert remélitek, hogy megkapjátok mindezeket a dolgokat, hanem mert azt remélitek, hogy megadhatjátok a másiknak ezen adományokat, hogy még több jusson a másiknak mindezekből.
Ma este is ez a szilárd meggyőződéstek?
(Válasz: „Igen, az.”)
Neale és Nancy, elmondtátok nekem, hogy szilárd meggyőződésetek szerint nem azért léptek ebbe a házasságba, hogy bármi módon korlátozzátok, irányítsátok, hátráltassátok vagy megakadályozzátok egymást abban, hogy igazán kifejezzétek és őszintén ünnepeljétek azt, ami a legjobb és legmagasztosabb bennetek – az Isten iránti szereteteteket, az élet iránti szeretetet, az emberek iránti szereteteteket, a teremtőerő iránti szereteteteket, a munka iránti szereteteteket, illetve lényetek bármely másik megnyilvánulását, amiben valóban titeket jelenít meg és örömötökre szolgál. Most is ez a szilárd meggyőződésetek?
(Válasz: „Igen, az.”)
Végezetül Nancy és Neale, azt mondtátok nekem, hogy nem úgy látjátok a házasságot, mint ami kötelezettségeket hoz létre, hanem ami lehetőségeket kínál…
…lehetőséget a gyarapodásra, a teljes önkifejezésre, arra, hogy a képességeitek legmagasabb fokára emeljétek az életeteket, arra, hogy kilábaljatok minden önmagatokról alkotott hamis és kicsinyes gondolatból, és lehetőség ez arra is, hogy kettőtök lelkének egyesülésén keresztül eljussatok a végső egyesülésig Istenben…
…hogy ez valóban Szent Egyesülés legyen… utazás az életen keresztül a szeretet lénnyel, mint minden tekintetben egyenlő társsal, osztozva minden kapcsolattal együtt járó felhatalmazáson és felelőségen, vállalva a terheket és egyként sütkérezve a dicsőségben.
Ez az az a jövő, amit elképzeltetek magatoknak, és amibe ezennel szeretnétek belépni?
(Válasz: „Igen, az.”)
Átadom most nektek ezeket a vörös rózsákat, legyenek jelképei annak a megértésnek és egyetértésnek, amit ezen Földi dolgokban tanúsítotok; annak, hogy mindketten tudjátok és egyetértetek abban, hogy milyen lesz az életetek ezen emberi testben és ebben a házasságnak nevezett evilági létesítményben. Adjátok át egymásnak eme rózsákat szeretettel, jelképezzék megállapodásotokat ebben az egyezségben és egyetértésben.
És most, vegyétek magatokhoz ezt a két fehér rózsát, melyek lelki természetetek és spirituális igazságotok nagyobb szabású összhangját, Valódi és Magasztosabb Énetek tisztaságát és Isten szeretetének tisztaságát jelképezik, ami bennetek ragyog mos és mindörökké.
(Átadja Nancynek a rózsát, melynek szárán Neale gyűrűje van, majd Nealenek gyújtja a másik rózsát, rajta Nancy gyűrűjével.)
Milyen jelképeket adtok egymásnak, hogy a ma elhangzott ígéretetekre?(Mindketten lehúzzák a rózsákról a gyűrűket, átadják a lelkipásztornak, aki tenyerére veszi őket miközben folytatja a beszédet)

A kör a Nap szimbóluma és a Földé, és a Világegyetemé. A szentség jelképe, a tökéletességé, és a békéé. A spirituális igazság, a szeretet és az élet örökkévalóságának jelképe… mivel nincs sem kezdete sem vége. E pillanatban Neale és Nancy is ezt a jelképet választották egyesülésükhöz, de nem birtokló egyesülésre; összetartozásukra, mely nem ismer korlátozásokat; a körülövezettségre, mely mentes minden csapdától. Mert a szerelmet nem lehet birtokolni és nem lehet korlátozni. A lelket pedig nem lehet csapdába ejteni.
Neale és Nancy, vegyétek ezeket a gyűrűket, melyeket egymásnak adtok.
(Elveszik egymás gyűrűjét.)
Neale, mondd utánam.
Én, Neale…. Arra kérlek téged, Nancy … hogy légy társam, szeretőm, barátom és feleségem… kinyilvánítom azon szándékomat, hogy legmélyebb barátságomat és szerelmemet adjam neked… nemcsak amikor jókedved van,… hanem akkor is, amikor emészt a bánat… nem csupán akkor, amikor világosan emlékszel, hogy KI VAGY… hanem akkor is, amikor megfeledkezel róla… nemcsak akkor amikor szerelem vezérel… hanem akkor is, amikor nem… Kijelentem továbbá… Isten és az egybegyűltek színe előtt… hogy minden az Isteni Világosságot fogom keresni benned… és mindig azon leszek, hogy megosszam veled… az énbennem lakozó Isteni Világosságot… akkor is, sőt különösen akkor, ha a legsötétebb idők köszöntenek ránk.

Szándékom, hogy veled legyek mindörökké… a Lélek Szent Kapcsolatában… hogy együtt végezhessük Isten munkáját… megosztva minden bennünk rejlő jót… mindazokkal, akiknek megérintjük az életét.
(A lelkipásztornő Nancyhez fordul.)
Nancy, úgy döntesz, hogy teljesíted Neale kérését és a felesége leszel?
(Válasz: „Igen, úgy döntök.”)

Nancy, mondd utánam:
Én, Nancy… arra kérlek téged, Neale… (elmondja ugyanazt a fogadalmat)

(A lelkipásztor Neale-hoz fordul: Neale, úgy döntesz, hogy teljesíted Nancy kérését és a férje leszel?
(Válasz: „Igen, úgy döntök”)

Kérlek tehát mindkettőtöket, hogy vegyétek e gyűrűket és mondjátok utánam: Neked adom ezt a gyűrűt… és elfogadom a gyűrűt, mit nékem adsz… (gyűrűt váltanak) … és hordani fogom az ujjamon… (egymás ujjára húzzuk a gyűrűket) … hogy e gyűrűről mindenki lássa és tudja… az irántad érzett szerelmemet.

(A lelkipásztor befejezi a szertartást.)
Teljes mértékben a tudatában vagyunk annak, hogy senki sem részesítheti jobban a házasulandó párt a házasság szentségében, mint maga a házasulandó pár, és csak ők szentesíthetik azt. Sem az egyház, melyet képviselek, sem az állam által rám ruházott hatalom nem ad nékem akkora hatalmat, hogy kinyilvánítsam azt, amit csak e két szív nyilváníthat ki, amit csak két lélek válthat valóra.
Igy hát, Nancy és Neale, amennyiben a barátaitok és az EGY Élő SZENTLÉLEK színe előtt kinyilvánítottátok az igazságot, ami már meg vagyon írva a szívetekben – ezennel örömmel jelentjük be, hogy házastársakká nyilvánítottátok Magatokat.
Imádkozzunk együtt.
Hozzád szólunk, Szerelem és Élet Istene: a Földön a mai napon egymásra talált két lélek. Sorsuk mostantól kezdve egybefonódik, bánatuk és örömük nem lesz többé szétválasztható.
Neale és Nancy, legyen otthonotok a boldogság hona mindazok számára, akik betérnek hozzátok; legyen olyan hely, ahol idősek és fiatalok felüdülnek egymás társaságában; legyen ez a gyarapodás és az osztozás helye, hol zene szól és nevetés csendül; hely, hol öröm és imádság, hol sugárzik a szeretet.
Adja az Isten, hogy mindazok, akik közel állnak hozzátok, folyamatosan gazdagodjanak egymás iránti szerelmetek szépségétől és bőségétől, hogy a világot szolgáló életöröm legyen munkátok, és legyen szép és hosszú életetek ezen a Földön.
Ámen.
Úgy legyen.”

Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel - a párbeszéd folytatódik - harmadik könyv

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?