Lelki segélyszolgálat – ingyenesen hívható telefonszámok éjjel-nappal

A. levele

Jó napot! A párommal nagyon sokat veszekszünk és sok fájdalmat okoztam neki. Sokszor megcsaltam, de ő azt mondja, hogy nem fogja elfelejteni, fáj neki, de nélkülem nem tud, nem akar élni és inkább megöli magát. Az együttlétek sem olyanok, mint voltak régebben. Már nem tudom, mit tegyek, félek, hogy valami kárt tesz magában, pedig szeretem, de nem változik meg, meg nem is akar, mert ő ilyen, azt mondta. Nem tudom, hogyan lépjek ki belőle, megütni nem ütött meg, de viszont a múltat hozza fel, ami volt. Nem figyel már rám egyáltalán, kérem, valami tanácsot írjon.

‼

Válasz A.-nak

Üdvözlöm!
Ha rendszeresen előfordul, hogy párja öngyilkossággal fenyeget és ezzel bünteti önt és saját magát is, kérem, vegyék fel a kapcsolatot személyesen ingyenesen hívható lelkisegély szolgálattal! Ha kell külön-külön is, vagy közösen. Itt egy telefonszám, ez ingyenesen hívható lelki segítőktől: 116-123, éjjel-nappal hívható!
Sajnos így írásban csak annyit látok, hogy ha Ön sokszor megcsalta, az sok sérülés és fájdalom a párjának, párja pedig társfüggőség miatt a fájdalmak ellenére sem akar kilépni a kapcsolatból. Ördögi körben vannak, egymást bántják, de ezt az ördögi kört meg kellene szakítani. Én leveléből úgy hallom, hogy szeretne kilépni ebből a kapcsolatból, csak fél, hogy párja kárt tesz magában. Ha párja családjában volt már öngyilkosságra példa, mindenképpen kérje a legközelebbi lelkisegély szolgálat segítségét. Ezek a telefonszámok:


Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok
116-123
Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes.

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat
06-80-505-503
Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes.

Háttér Társaság Információs és Lelkisegély Szolgálat ingyenesen elérhető zöld szám mobilról és a legtöbb szolgáltatótól: 137-37
normál díjas vonal: +36 1 329 33 80
SKYPE mindennap 18-23 óráig: “segelyvonal”
Chat: http://chat.hatter.hu, hétfőn és szerdán 18-23 óráig  


Kérem, próbálják meg valamelyiket!

Vélemény, hozzászólás?