“Legyünk csak barátok”

L. levele

17 éves vagyok. Van egy 18 éves fiú, akivel 7 hónapja ‘kavarunk’, kedden eljött hozzám, amikor a szüleim távol voltak, egész nap a szobámban voltunk, az ágyamon feküdtünk, majd közeledni kezdtünk egymáshoz, végül megcsókolt, simogatott, fogta a kezem, éreztem, hogy szeret, hogy egész délután csak itt hemperegtünk. A szemembe nézett és azt mondta megbízhatok benne, nincs másra szüksége és szeretne velem lenni.
Csak itt feküdtünk, ábrándoztunk, terveztük a jövőt, rengeteget nevettünk, csipkelődtünk, szerelmes lettem – még inkább.
Írt, mikor hazaért. Másnap reggel még a hétvégéről beszéltünk, találkozni akartunk.

Tudomást szereztem róla, hogy ráírt egy lány, akibe régen halálosan szerelmes volt és most ismét elhívta találkozni.
Én kiakadtam, rákérdeztem, s azt mondta, ezzel kapcsolatban szeretne beszélni velem. Azt mondta, hirtelen volt minden és átgondolta, nincs erre szüksége, jobbat érdemelek nála, legyünk csak barátok, mert tudja, mi lenne a kapcsolat vége és nem akar összetörni.
Azóta nem beszélünk, azt mondta köztünk marad, nem mondja el senkinek.
Csak meggondolatlanság volt, semmit sem érez.

Sosem éreztem magam rosszabbul. Azóta nem beszélünk.
Elmentem a strandra, ahol dolgozik, de arra sem mertem nézni. Elolvastam minden létező cikket, de nem érzem magam előrébb. Szükségem van rá az életemben, ezt biztosan tudom és képtelen vagyok bármi/bárki mással pótolni, csak ő kell.
Egy iskolába járunk, de neki ez az utolsó éve, majd külföldre költözik.
Azt hiszem, ez az utolsó esélyem. Csupán remélni tudom, hogy hiányzok a mindennapjaiból, hisz mindennap beszéltünk, az ő üzenetére keltem, rengeteget telefonáltunk… mindent megbeszélünk.
Egyszerűen nem megy nélküle semmi. Kérem segítsen, vissza kell kapnom
.

Válasz L.-nek

Kedves L.!

Köszönöm, hogy megosztottad velem az érzéseidet. Azt gondolom, hogy 7 hónap ismerkedés után az, hogy testileg is közeledjetek egymás felé már benne volt a levegőben. Teljesen természetes, ahogy döntöttél, hogy együtt töltesz szerelmeddel egy napot. Fontos, hogy ilyenkor, ha tovább mentek, védekezzetek, mert a gyermek vállalása jobb, ha egy jól megalapozott közös döntés eredménye. Fontos még tudni, hogy a testi kapcsolat nagyon sok oxitocin hormont szabadít fel, ami a kötődés hormonja. Ezért még nehezebb lehet az elválás. Nekem nagyon furcsa az, hogy pont az együttlét után, miután megjelent a lány, akibe korábban halálosan szerelmes volt lépett le szerelmed. Ne legyen igazam, de ez kicsit olyan, mintha skalpokat gyűjtene. Persze lehet, csak nekem tűnik ez így kívülállónak. Akárhogyan is volt, te érdemes vagy rá, hogy egy olyan pár legyen az oldaladon, aki veled marad hosszú távon, akivel jól érzed magad és nem biztos, hogy ez a fiú lesz a párod. Tudom, ez most egy fájdalmas érzés. Szerelmi bánat, ami múlik majd, ha jönnek az új élmények és új remények. Az élet megy tovább és én biztos vagyok benne, hogy megtalálod a méltó párodat.
Szerzettel, Emese 

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?