“Legyünk csak barátok”

L. levele

17 éves vagyok. Van egy 18 éves fiú akivel 7 hónapja ‘kavarunk’, kedden eljött hozzám amikor a szüleim távol voltak, egész nap a szobámban voltunk, az ágyamon feküdtünk majd közeledni kezdtünk egymáshoz,végül megcsókolt,simogatott,fogta a kezem, éreztem, hogy szeret,hogy egész délután csak itt hemperegtünk. A szemembe nézett, és azt mondta megbízhatok benne, nincs másra szüksége és szeretne velem lenni
Csak itt feküdtünk, ábrándoztunk, terveztük a jövőt, rengeteget nevettünk,csipkelődtünk szerelmes lettem – méginkább.
Írt mikor hazaért. Másnap reggel még a hétvégéről beszéltünk, találkozni akartunk.

Tudomást szereztem róla,hogy ráírt egy lány akibe régen halálosan szerelmes volt és most ismét elhívta találkozni
Én kiakadtam,rákérdeztem s azt mondta ezzel kapcsolatban szeretne beszélni velem. Azt mondta hirtelen volt minden és átgondolta,nincs erre szüksége, jobbat érdemélek nála,legyünk csak barátok,mert tudja mi lenne a kapcsolat vége és nem akar összetörni
Azóta nem beszélünk, azt mondta köztünk marad, nem mondja el senkinek
Csak meggondolatlanság volt, semmit sem érez.

Sosem éreztem magam rosszabbul. Azóta nem beszélünk
Elmentem a strandra ahol dolgozik,de arra se mertem nézni. Elolvastam minden létező cikket,de nem érzem magam előrébb. Szükségem van rá az életembe ezt biztosan tudom,és képtelen vagyok bármi/bárki mással pótolni,csak ő kell.
Egy iskolába járunk, de neki ez az utolsó éve,majd külföldre költözik
Azt hiszem ez az utolsó esélyem. Csupán remélni tudom,hogy hiányzok a mindennapjaiból,hisz minden nap beszéltünk,az ő üzenetére keltem,rengeteget telefonáltunk… mindent megbeszélünk.
Egyszerűen nem megy nélküle semmi. Kérem segítsen,vissza kell kapnom

Válasz L.-nek

Kedves L.!

Köszönöm, hogy megosztottad velem az érzéseidet. Azt gondolom hogy 7 hónap ismerkedés után az, hogy testileg is közeledjetek egymás felé már benne volt a levegőben. Teljesen természetes ahogy döntöttél, hogy együtt töltesz szerelmeddel egy napot. Fontos hogy ilyenkor ha tovább mentek védekezzetek, mert a gyermek vállalása jobb, ha egy jól megalapozott közös döntés eredménye.Fontos még tudni, hogy a testi kapcsolat nagyon sok oxitocin hormont szabadít fel, ami a kötődés hormonja. Ezért még nehezebb lehet az elválás. Nekem nagyon furcsa az, hogy pont az együttlét után, miután megjelent a lány, akibe korábban halálosan szerelmes volt lépett le szerelmed. Ne legyen igazam, de ez kicsit olyan mintha skalpokat gyűjtene. Persze lehet csak nekem tűnik ez így kívülállónak. Akárhogyan is volt,te érdemes vagy rá, hogy egy olyan pár legyen az oldaladon aki veled marad hosszú távon, akivel jól érzed magad és nem biztos, hogy ez a fiú lesz a párod. Tudom ez most egy fájdalmas érzés. Szerelmi bánat, ami múlik majd, ha jönnek az új élmények és új remények. Az élet megy tovább és én biztos vagyok benne, hogy megtalálod a méltó párodat.
Szerzettel, Emese 

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatszVélemény, hozzászólás?