Közeleg párom szülinapja, szeretném kapcsolatunkat helyrehozni

D. levele

Egy olyan problémám lenne, hogy a volt párommal szétmentünk 3 hete, sajnos nem először.
8 évig voltunk együtt, született két kisfiúnk. Nagyon sokat veszekedtünk sajnos és sok volt a külső körülmény is. Én sem álltam mindig úgy hozzá. Nem igazán jön ki a családommal több okból is kifolyólag.
Odaköltöztek a szüleihez a gyerekekkel. Ő nagyon tartja magát ahhoz, hogy vége köztünk és próbálja magát tartani is, tehát nem úgy reagál semmire, ahogy régen. Viszont szoktunk találkozni a gyerekek miatt is és én azt vettem észre, hogy ez még nincs lefutva, vannak azért jelek.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám helyrehozni a kapcsolatunkat? Nemsokára lesz a szülinapja. Gondoltam valami szép meglepetésre.
Tanácsot szeretnék, mert sajnos tanácstalan vagyok.
Köszönöm előre is a válaszukat.
Szép napot.

Válasz D.-nek

Kedves D.!
Sajnos nem látok rá azokra a sérelmekre, amelyek 8 év alatt összegyűltek, de valószínűsítem, hogy 2 gyerek melletti teendők, a kenyérkereset gondjai és a hétköznapok hajszája miatt megroggyant a kapcsolat, mert nem maradt idő egymásra. Receptre ajánlanám a kisgyermekes pároknak a napi 30 perc stresszoldó beszélgetést egymás karjában, kéthetente 1 este kimenőt, amikor nagymama, nagypapa, barát, vagy bébiszitter van a gyerkőccel és hasonlóan megoldva 3 havonta 1 hétvégi kiruccanást is felírnék a receptre. Feltételezem, ez nem volt meg Önöknél. Hogy ne távolodjanak el és ne menjen tönkre a kapcsolat, ez kisgyermekes pároknak szinte kötelező.

A szülinapi meglepetést nagyon jó ötletnek tartom. Ha párja is kapható még erre, hívja el őt kettesben valahová, amíg a gyerekekre vigyáznak a nagyszülők. Bízom benne, hogy még menthető a kapcsolatuk. Kérem, próbálják meg követni a fent leírt receptet.
Szép napot, Emese

orvosi javaslat kisgyermekes pároknak

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?