Két tűz közé estem

Kedves Emese!

Sajnos két tűz közé estem és nem jutok dűlőre.

Van egy több éves kapcsolatom és mellette egy két éves viszonyom, ahol a két személy tökéletesen kompenzálja egymás hiányosságait, aminek véget akarok vetni. A hosszú kapcsolatban kevés az értékes beszélgetés, kihűlt az intimitás, nem érzem, hogy olyan társ, aki mellett fejlődök, sok mindent magam intézek, mert van, hogy összeveszünk rajta. Azonban nagyon jó a humorunk, jó társasági személy, akit szívesen mutatok be bárkinek és önmagam lehetek mellette. Jólelkű, mindennek tud örülni, elkötelezett mellettem és biztos pontként tekinthetek rá.

A másik személy ennek kicsit ellentéte. Introvertált személyiség, ragaszkodó, érzéki és határozottan építi az életet. Az intimitás nagyon jól működik. Mindent párban szeret csinálni, ami által a feladatok, problémák könnyen és gyorsan megoldódnak. Mellette érzem azt, hogy milyen, ha a másik ember támogat, segít és húz magával. Művelt és intellektuális humora van, amiben szintén társ vagyok. Sok mindenben eltérnek a szokásaink, amiért sokat kell változnom. Félek teljesen önmagam adni, mert tovább állhat, ha nem tetszik.

Én egy vegyes személyiség vagyok, könnyen alakítok ki kapcsolatokat és szeretem a társasági életet, azonban nagyon foglalkoztat a jövőm és a fejlődni akarás.

Bármivel próbálkozok, nem jutok döntésre, ha az egyikkel vagyok, a másik hiányzik, ha egyedül vagyok, akkor csak örlődök. Mi segíthet döntésre jutnom? Vagy már meghoztam, csak nem látom?

Köszönöm előre is válaszát.

választást mutató tábla
photo by Pixabay

Ha Ön nem, majd a sors dönt

Kedves J.!

Azt sejtem, hogy törekszik a biztonságra. Vajon valamelyik fél rájött a viszonyra, ezért kellene döntenie, vagy fél, hogy ennyi idő után kiderül? Esetleg a saját lelkiismerete furdalja, hogy becsapja valamelyik nőt?

Gondolom, szeretné egy nőben ötvözni ezeket a tulajdonságokat, az lenne a legkényelmesebb választás.

Mi segítheti a döntésben? Ha Ön nem dönt, akkor a sors fog J. helyett dönteni. Vállalja, hogy kiderül a viszony és ezért mindkét nő otthagyja? Ha ezt nem akarja, akkor Önnek kell döntenie, és még így sem biztos, hogy Ön mellett marad a nő csak akkor. Gyanítom, hogy az intimitási problémák miatt kezdett viszonyt 2 éve. Ha a több éves kapcsolatát választja, helyre kellene tenni azokat a dolgokat, amik korábban nem működtek, különben megint viszony lehet a vége.

Emese

Lefoglalom az időpontot