Kell-e ő nekem?

Párkapcsolati problémám a következő: másfél éve vagyunk együtt barátommal, egy társkeresőn ismerkedtünk meg. Mindkettőnknek ez az első kapcsolata. Nem egy városban élünk, hétvégente találkozunk. Az első randin nem éreztem azt a nagy fellángolást (és igazából később sem annyira), amit mindig is elképzeltem magamnak és külsőre sem olyan volt, mint amilyen a zsánerem, de mivel már szimpatikus volt, így tovább randiztam vele. Végül is aztán később összejöttünk. Néha az elején is éreztem magamban a bizonytalanságot, hogy kell-e ő nekem tényleg vagy sem, de aztán valahogy úgy voltam vele, hogy megpróbálom. Már az elején leszögeztük, hogy majd mindent őszintén megbeszélünk egymással, ami egyszer meg is történt. Elmondtam neki pár dolgot, ami zavart pár hónapja.

De mostanában veszem észre magamon azt, hogy ami eddig tetszett benne (az, hogy félénkebb, szerény típus) már idegesít és (bármennyire is rossz bevallani) legtöbbször egy béna alaknak tűnik a szememben. Az is zavar, hogy neki nincsenek céljai, én pedig szeretek új dolgokat csinálni/kipróbálni. Sokszor úgy érzem, hogy a gyerekem, mikor alapvető dolgokat kell elmagyaráznom neki (például, hogy mutasson be normálisan a családtagjának vagy barátjának), máskor pedig, hogy ő a nő és én a férfi. Nagyon frusztrált vagyok ezek miatt mostanában, de nem akarom megbántani sem. Köszönöm előre is a segítségét és bocsánat, ha kicsit hosszú lett a levél.

A kezdeti fellángolás fontossága

Kedves A!
Köszönöm a levelét, egyáltalán nem lett hosszú és nagyon köszönöm, hogy felhozta ezt a témát. Hogy kell-e erőltetni tovább az első kapcsolatot, ha már az elején azt érezzük, nem megy?

Az én véleményem az, hogy a kezdeti nagy fellángolás szükséges ahhoz, hogy a kapcsolat szeretettankját első alkalommal teli tankoljuk. Ha teli van a tank, sokáig jutunk el és nem a leglehetetlenebb útvesztőben robban le a kapcsolati autó. Ez adja a löketet ahhoz, hogy a kapcsolat viharokat is kibírjon. Ha jön egy gyász, egy gyerekszületés egy munkahelyi válság, mi lesz Önök között az összetartó erő, ha már a kezdeti szépre sem tudnak emlékezni, mert már az elején sincs szerelem? Első kapcsolat, így gyanítom van még idejük, hogy nyílt szívvel keressék tovább társukat.
Én nem azt állítom, hogy ebből ne lehetne jó kapcsolat. Főleg azokban az esetekben, ahol véletlenül gyerek is becsúszik, inkább azt mondanám, hogy próbáljanak meg együtt maradni.
De Önöknél ez az első kapcsolat és nincs még gyerek, így lehet érdemes inkább azt átgondolni, hogy milyen párral is szeretnék leélni az életüket.

nő és férfi egymás mellett ülve
Photo by Pixabay


Vegyen elő egy lapot és írja le, hogy milyen társsal képzeli el az életét. Ez segít az eszményi társra fókuszálni. Tegye ezt meg azért, hogy tudja, kit kell keresnie és legfőképpen kit kell észrevennie környezetében. A lapra minden vágyott tulajdonság kerüljön fel!


Minden jót,
Emese

Lefoglalom az időpontot