Kapcsolatban vagyok, mégis más fiúra gondolok

Üdvözlöm!

Történetem egy fiúval 7 évvel ezelőtt kezdődött, amikor megismertem, én akkor 14, ő pedig 19 éves volt. Elejében sokat kerestem, próbáltam felkelteni az érdeklődését irántam, nem történt semmi, elkönyveltem magamban, hogy nem szeretne tőlem semmit. Az évek során mindig voltak alkalmak, hogy újra felkerestük egymást, találkoztunk, és ő kezdeményezte a találkozót, ilyenkor mindig reménykedtem, hogy mégis csak érdeklem. Soha nem feküdtünk le egymással, egyszer volt egy csók köztünk. Ilyen tartalmasabb időszakok után újra jöttek azok a hónapok, amikor semmit nem beszéltünk egymással. Ezzel egy nagy kérdőjelet hagyott bennem, most végül is, akkor akar tőlem valamit vagy nem… Az utóbbi párkapcsolatom hogy vége lett, javarészt neki köszönhető, hogy őrá gondoltam nagyon sokat. Szakításkor megint felvettem vele a kapcsolatot, olyan jeleket adott, ami arra utalt, hogy akar engem, végül megint nem történt semmi.

Ezután találkoztam jelenlegi párommal, nem a legtökéletesebb a kapcsolatunk, 27 éves, de még mindig gyerekesen viselkedik és nagy befolyással vannak rá a szülei, összejövetelkor pedig nem tud nemet mondani az italra, sokszor hozott már nagyon kellemetlen helyzetbe emiatt. Egy hétköznapi téma miatt írtam rá a fiúra pár hete, ebből a beszélgetésből feljöttek a régi dolgaink egymással, elmondta, hogy ő soha nem kétértelműnek szánta jelzéseit és hibásnak érzi magát, hogy elmujáskodta az udvarlást. Ezzel bennem újra előhozott mindent vele kapcsolatban. Rosszul érzem magam, hogy kapcsolatban vagyok, mégis a fiúra gondolok. Mintha választanom kellene. Vagy zárjam le a vele való múltam és felejtsem el? Amíg valami nem történik, addig félek, hogy állandóan vissza fog térni, és mindig csak őrlődni fogok rajta, hogy mi lett volna ha…

lány egy asztalnál két fiúval
photo by Pexel

Elköteleződési döntés

Kedves Levélíró!

Igen, én is azt gondolom, hogy még el nem köteleződik végleg jelenlegi párja mellett a korábbi “udvarló” gondolatban újra vissza fog térni. Nem véletlen az sem, hogy ráírt. Lehet, megint hullámvölgyben voltak jelenlegi párjával. Amíg nem kezelik az itallal és a szülőkkel kapcsolatos gondjaikat, addig az elköteleződés is nehezebben fog menni és az új kaland, mint reménysugár újra ott lesz a gondolataiban. Ez természetes. Próbálja meg kezelni a jelenlegi kapcsolatával a gondokat. Ha pedig nem megy, akkor zárja le és kezdjen a 7 éve megismert udvarlóval kapcsolatot. Nagy valószínűséggel, ha megismeri, rájön, hogy vele is lesznek konfliktusok, csak éppen másmilyenek.

Igen, azt hiszem választania kell. Ez egy nehéz elköteleződési döntés. És jó, hogy mérlegel. Szerintem ezt jól teszi, és biztosra veszem, hogy olyan döntést hoz majd, amivel boldogulni tud.

Minden jót,

Emese