Jóban van az összes exével

Á. levele

Üdvözlöm.
A mi kapcsolatunk egy távkapcsolat, amit szerettünk volna megoldani azzal, hogy összeköltözünk. De jöttek a viták, az én részemről a féltékenység, az övéről a viselkedése… nála sok olyan dolog van, amit ő normálisnak lát, de én nem. Pl.: jóban van az összes exével, nálam ez mínusz pont. Normális nála az is, hogy van egy régebbi szeretője, akinek családja van, régen így is voltak együtt, hogy az embernek ott volt a családja, aztán szétmentek, most pedig úgy állnak, hogy tanácsot szokott kérni az embertől, ha valami gond van, de bármikor összefeküdhetne vele, ha akarna! És persze jött az a bizonyos magyarázat, hogy ez az illető mindig tiszteletben tartotta, ha páromnak volt valakije! De nálam ez valahogy nem igazán jó pont, és az sem, hogy páromat nem nyomasztotta, hogy ennek az embernek van családja és ezzel ő úgy van, hogy miért neki legyen lelkifurdalása, hogy oda jön hozzá az ember!?

Szeretem, de nincs teljes bizalom

Többek közt pedig, hogy mindig ő az, aki felkeres engem, ha összeveszünk, ami sűrűn van! És nekem meg is lágyul a szívem, de másnapra ő ugyanúgy nem foglalkozik úgy velem a munkára hivatkozva, hogy neki is van dolga, fáradt. És érthető is, de ő csak is arra támaszkodik, hogy ő keresett fel, most én jövök, én próbálkozok, de nem látszik rajta, hogy akarná is ezt, azt mondta, ő nem akar már bizonygatni, régebben megtette elégszer a volt párjánál!… Én pedig sokszor féltékeny vagyok, sokszor ok nélkül, de mégis a viselkedése ad arra okot, hogy elkezdjek kombinálni… Én alapjáraton nem volnék bizalmatlan ember, de túl sok csalódás ért ahhoz, hogy könnyen bízzak! És tudni kell, hogy ő frontin tablettákat szed minden nap, mert volt problémája a múltban és azóta sem bír leállni ezzel, és fogalmam sincs, hogy ez okozza ezt a furcsa viselkedését avagy sem? Vagy pedig ő olyan ember, amilyennek látom, az alapján, amiket elmondtam, hogy neki mi a normális.

Szeretnék vele lenni, de pár nap gondolkodás után ez mind előjön belőlem, hogy mi lesz, ha engem netán megcsalna, ha együtt élnénk, és nyugodtan tudna tovább élni mellettem, mert ez normális, mert hogy a volt párja is megcsalta és hát annyi volt a reakciója, hogy hát ez van, megcsalt, akkor megcsalt. Próbálok mindent belesűríteni ebbe a kis levelecskémbe, de ez nem minden. Ha tudna pár mondatban kisegíteni, hogy mi lehet a probléma, megköszönném, üdvözletem.  Á.

Válasz Á.-nak

Kedves Á!
Levelét olvasva azt gondolom, nem véletlen, hogy nem költöztek még össze, mint ahogy az sem, hogy most külső szemlélő tanácsát kéri. Mintha magával ragadná egy szerelmes áramlat minden egyes találkozáskor, de utána, amikor megint távol vannak, kijózanodik. Kötődne is, szeretne is egy megbízható kapcsolatot, de nem így képzelte a normális kapcsolatot.
Kérem, hallgasson a megérzéseire. Elköteleződni bizalommal szerintem csak úgy lehet egészséges kapcsolatban, ha ez az elköteleződés kölcsönös. A másikért pedig mindkettőjüknek engednie kellene. Lehet egy másik kapcsolatban már bizonyítottak, de ez most A Kapcsolat. Egy új kezdete. Kettő féllel, aki egy közös egésszé lesz.
Ismét csak arra kérem, hallgasson a megérzéseire.
Őszintén remélem, hogy elégedett és boldog lesz a jövőben egy egészséges, kiegyensúlyozott kapcsolatban.

Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?