Hogyan tudnám bebizonyítani, hogy ki tudunk jönni a gödörből?

Üdvözlöm. Nemrég szakított velem a párom, pedig szeretjük egymást, csak úgy érzi, hogy nem voltunk már egymás számára eléggé motiválóak. Egy hónap múlva találkoztunk, mely találkozón én elmondtam, hogy tudom, mi vezetett a szakításhoz és kértem, hogy gondolja át a döntését. Most gondolkodik, mert fél, hogy egyedül könnyebben túljut ezen a krízisen, ahelyett, hogy együtt menjünk végig ezen az úton. Hogyan tudnám bebizonyítani, hogy higgyen nekem, hogy ki tudunk jönni ebből a gödörből? A szavak mellett milyen tettek lehetnek meggyőző érvek?

photos by Pixabay/Pexels

Későbbi motiváció vesztés

Kedves Sz.!

Az nagyon nagy előrelépés, hogy átgondolta és már tudja, hogy mi vezetett a szakításhoz.

Előfordul az, hogy a másik lezár és már nem akarja a kapcsolatot. Ilyenkor maximum szelíden várhatunk és újra meg újra nyújtjuk a másik felé kezünket, tudva, hogy nincs garancia arra, hogy ezt a kezet elfogadja a másik. DE! A remény megmarad. Építse magában a képet erről a kapcsolatról. Képzeletben fogja meg a párja kezét és képzeletben élje át a kapcsolatukat újra másképpen úgy, hogy mindketten elégedettek.

Sajnos, ettől többet nem tudok, de hiszem, hogy ez a gondolati átélés erősíti Önt addig, amíg a párja gondolkodik a folytatáson. 

Azt is fontos látni, hogy a szerelem rózsaszín szemüvege 1,5-2 évnél nem tart tovább. A szerelem idővel átalakul és ennek része a motiváció vesztés is. Ilyenkor átértékelődik a kapcsolat.

Gondolják át a jövőjüket, életcéljaikat!

Minden jót, Emese

Lefoglalom az időpontot