Itt kérédéseket és válaszokat találsz a tanácsadással kapcsolatban. Ha nem találsz kérdésedre választ, kérlek írj egy üzenetet az emese.kover@gmail.com email címre!


Részt vehetek-e egyedül is a párkapcsolati tanácsadáson, ha a férjem/feleségem nem akar eljönni?

Természetesen részt vehetsz. Ha férjed/feleséged még nem kész arra, hogy eljöjjön, ne csüggedj! Az a tapasztalat, hogy már az egyik fél hozzáállásának változása is pozitívan befolyásolja a másik fél viselkedését. Viszont ahhoz, hogy kapcsolatod valódi fordulatot vegyen szükséges, hogy végül közösen gyertek tanácsadásra. Ha párod átmenetileg nem tud, vagy nem akar eljönni, válaszd az online skype-os párkapcsolati tanácsadást itt.


Mennyi ideig tart a tanácsadás?

Az én célom az, hogy minél kevesebb alkalom elég legyen. Akkor volt sikeres a tanácsadás, ha már nem jöttök többé. Átlagban beszélhetünk 4-7 alkalomról 2 hetente 2 óra. Vagy 1 maratoni hétvége 2x 3 óra a 2 órás rövidebb találkozót követően. Utókövetést is szoktam javasolni. Ez pont úgy mint az orvosnál. Kontroll 6 hónappal, vagy 1 évvel később. Nem tudok itt jóslatokba bocsátkozni, mert a ti esetetek egyedi, csak miheztartás végett írom ezeket a számokat.


Van-e jelen más is a tanácsadáson?

Nem, a tanácsadáson csak én és te egyedül, vagy ti a pároddal vagytok jelen.


Kapok-e számlát a tanácsadásról?

Igen, KATA-s egyéni vállalkozóként minden esetben elektronikus számlát állítok ki, amit email címedre küldök külön kérésedre.


Ha úgy érzem, nem volt hasznos számomra a tanácsadás, ki kell-e fizetnem a díját?

Bízom abban, hogy hasznos lesz számotokra a párkapcsolati tanácsadás. Ha ezt mégsem érzed így, természetesen nem kell kifizetned a tanácsadás díját. Ezt kérlek jelezd azonnal már az első alkalom után!


Hány alkalommal kell részt vennünk a tanácsadáson?

Ez egyénenként, páronként változik. Átlagban 4-7 alkalom, otthoni munka, és egy 3, majd 6 hónappal későbbi utógondozás már elég arra, hogy elmélyüljön egy jó párkapcsolati konfliktuskezelési rutin.


Mi a különbség coach, tanácsadó és terapeuta között?

Én párkapcsolati coach, személyközpontú tanácsadó vagyok. Nem vagyok terapeuta, ahhoz klinikai szakpszichológusi, vagy orvosi végzettséggel külön terapeuta szakvizsga szükséges. DE! pszichoterápiás módszertanokat tanultam és jelenleg is tanulok. Azon dolgozom, hogy a párok jól tudjanak konfliktusokat kezelni, jól működjön a kapcsolati dinamika. Tudatosan éljék meg hétköznapjaikat, és ne hagyják eluralkodni a problémáikat. Ne hagyják, hogy eltávolodjanak egymástól. Ha egy mélyebb sérelem, gyerekkori trauma megbénítja a feleket és ezért nem tudnak együtt problémákat, vitákat kezelni, akkor szükséges a sérült feleknek egyéni terápián is részt venni. Ha az egyéni terápia stabilizálta a sérült felet, akkor a coachinggal elkezdhető a kapcsolat újjáépítése.