Itt kérédéseket és válaszokat találsz a tanácsadással kapcsolatban. Ha nem találsz kérdésedre választ, kérlek írj egy üzenetet az emese kukac parkapcsolatsegito.hu email címre!


 


Mennyi ideig tart a tanácsadás?

Az én célom az, hogy minél kevesebb alkalom elég legyen. Akkor volt sikeres a tanácsadás, ha már nem jöttök többé. Átlagban beszélhetünk 5-8 alkalomról az elején 2-4 hetente 1,5 óra, majd fél évvel későbbi utógondozás.


Van-e jelen más is a tanácsadáson?

Nem, a tanácsadáson csak én és te egyedül, vagy ti a pároddal vagytok jelen.


Kapok-e számlát a tanácsadásról?

Igen, KATA-s egyéni vállalkozóként minden esetben elektronikus számlát állítok ki, amit email címedre küldök külön kérésedre.


Hány alkalommal kell részt vennünk a tanácsadáson?

Ez egyénenként, páronként változik. Átlagban 5-8 alkalom már elég arra, hogy elmélyüljön egy jó párkapcsolati konfliktuskezelési rutin.


Mi a különbség coach, tanácsadó és terapeuta között?

Én párkapcsolati coach, személyközpontú tanácsadó vagyok. Nem vagyok pszichoterapeuta, ahhoz klinikai szakpszichológusi, vagy orvosi végzettséggel külön terapeuta szakvizsga szükséges. DE! pszichoterápiás módszertanokat tanultam és jelenleg is tanulok. Azon dolgozom, hogy a párok jól tudjanak konfliktusokat kezelni, jól működjön a kapcsolati dinamika. Tudatosan éljék meg hétköznapjaikat, és ne hagyják eluralkodni a problémáikat. Ne hagyják, hogy eltávolodjanak egymástól. Ha egy mélyebb sérelem, gyerekkori trauma megbénítja a feleket és ezért nem tudnak együtt problémákat, vitákat kezelni, akkor szükséges a sérült feleknek egyéni terápián is részt venni. Ha az egyéni terápia stabilizálta a sérült felet, akkor a coachinggal már sikeresebben elkezdhető a kapcsolat újjáépítése.