Féltékenység, te zöld szemű szörny, menj innen!

Párkapcsolati jósda nyílt Győrben?

Az augusztus 20-ai hétvégén a debreceni békás játszótéren vagyok gyerekeimmel, miközben csöng a telefon. A női hang a jósnőt keresi. "Tessék?" - kérdezem értetlenül. "Jósoltatni szeretnék."- válaszol a női hang. "Én nem vagyok jós, párkapcsolatokkal foglalkozom. Párkapcsolati tanácsadó vagyok" - felelem. "Az nagyon jó, pont erre van szükségem. Meg akarom tudni, hogy a férjem megcsal-e." - Mondja a női hang tisztán és segélykérően. "Hát jósolni nem tudok, de azért pár kérdést feltennék, ha gondolja" - mondom én.

Korábbi megcsalás a féltékenység mögött

A nő elmeséli, hogy folyamatosan attól fél, hogy párja megcsalja. Pedig össze is vannak házasodva és született egy gyermekük. Férje vagány és izmos és megnézi a nőket. Erre egyből megkérdem, hogy ő önmagát jó nőnek tartja-e? Meglepődik a kérdésen, de kis gondolkodás után azt válaszolja, hogy igen. Ezután egyből rákérdezek, hogy csalták-e már meg korábbi kapcsolataiban. "Igen, és nemcsak engem, hanem a páromat is."

Ezután már mindkettőnk számára egyértelmű volt, hogy az örökös félelem a megcsalástól honnan érkezik. Jaj, csak nehogy ismét úgy járjak, mint a korábbi kapcsolatomban!

A telefonhívás végén a nő maga fogalmazta meg, hogy akkor a férje valószínűleg nem csalja meg, csak ő aggódja túl a múltbéli csalódások miatt. Erre azt válaszoltam, hogy bár én jós nem vagyok, de én is inkább arra szavaznék, hogy férje nem csalja meg, és hogy ön is szereti a férjét, ragaszkodik hozzá és szeretne vele maradni. Úgy látom aggódik, hogy elveszíti őt. Aztán a telefont letettük. A hívás kb. 6 percig tartott. Ennyi idő alatt zavartuk el a féltékenységet, azt a zöld szemű szörnyet.

Mi lehet még a féltékenység mögött?

Ez a 6 perc nem volt elég arra, hogy jobban a dolgok mögé nézzünk. Sokszor gyerekkori sérülések lehetnek a féltékenység mögött. Ha pl. sokan voltatok testvérek és mindig háttérbe szorultál testvéreiddel szemben, az is alapja lehet annak, hogy párkapcsolataidban a zöld szemű szörny folyamatosan felüsse a fejét. Vagy anyukád és apukád folyton elfoglalt volt és senkinek nem maradt rád ideje, senkitől nem kaptad meg azt a figyelmet, ami egy kicsi gyereknek jó esetben kijut. De abból is származhat féltékenység, ha egyke voltál és ahhoz szoktál hozzá, hogy csak te kaptál figyelmet. Ezek a családi viszonyok csak extrém esetekben okoznak mélyebb sérülést, ahol aztán megjelenik az állandó féltékenykedés. Egy bizonyos fokú féltékenység minden ember életének természetes része.

Ha hátrányosabb helyzetben féltékenységre okot adó családi viszonyok között nőttél fel, esetleg szüleid is megcsalták egymást és még a saját párkapcsolatodban is megjelent a megcsalás, ezzel már rá is fókuszáltál a következő megcsalásra. Mert hogy veled mindig ez történik, ezért számítasz is rá, már "várod" is. És persze be is következik, mert még a pároddal is veszekszel, ha megnézi egy nő idomait, vagy egy férfi deltáit. Mintha folyton azt kántálnád neki "csalj meg, csalj meg!". Lehet megnézi, lehet beszél róla, de közben VELED van, téged ölel és szeret.

Szükséged van a figyelemre? Kérd a figyelmet a párodtól, és megkapod. Kérdezd meg te is, hogy neki mire van szüksége, hogyan szeretheted őt!

Olvass az 5 szeretetnyelvről! Használati utasítás a párunkhoz

Szeretnéd személyesen tanácsadáson kezelni párkapcsolati nehézségedet?

Foglalj időpontot párkapcsolati tanácsadásra itt!

Vélemény, hozzászólás?