Féltékeny lettem és 6 hónapja csak veszekszünk

K. levele

Szép napot, 3 éve vagyunk együtt a párommal 6 hónapja csak veszekszünk mindenen de legfőképp én vagyok az aki kezdi mert féltékeny lettem és ez a féltékenység úgy alakult hogy úgy éreztem nem foglalkozik velem már annyit mit régebben ő meg folyton a főnők asszonyról beszélt és kezdtem féltékeny lenni mert zavart és elmondtam neki és azt mondta ő ott dolgozik és ebbe van most benne és azért mondja , és igy csak jött a vita és ma meg láttam egy üzenetét hogy a volt barátnőjével beszél de nem olt semmi olyan benne de még is zavart meg múltkor mondta hogy ő már nem tudja mit érez mert csak veszekszünk maga szerint meg lehet menteni még ezt a kapcsolatot ?

Válasz K.-nak

Kedves K.! A 3 év-ből arra következtetek, hogy kapcsolatuk átalakulóban van. Kapcsolatuk 2-3 év után átment a rózsaszín szemüveg és romantikus szerelem fázisból a bizalmi fázisba. Már nem tombolnak úgy a hormonok és egy összecsiszolódási fázisban vannak. Szeretsz -e még így is, megbízhatok-e még benned? Ilyenkor hogy a szerelem és az intimitás megmaradjon, rá kell stratolni a másikkal való tudatos törődésre, szeretetre. A szeretetnyelvek működtetésére. (minőségi idő, érintés, ajándék, dicséret, szivességek). Az tudja a kapcsolatot segíteni a bizalmi fázisban, ha minden nap kimutatják egymásnak szeretetüket mégpedig úgy, ahogy a másik szeretve érzi magát.

Bővebben a szerelem 3 fázisáról
Szeretetnyelv teszt, hogyan tudom a páromat szeretni? Teszt a Családinet oldalán

Kérdezed, hogy megmenthető-e még ez a kapcsolat. Igen, ez a kapcsolat megmenthető, de a veszekedés és vita nem javítja, hanem rontja a helyzetet. Kérlek, ha meg akarod menteni a kapcsolatodat állj le a veszekedéssel.
Te vajon miért érzed ezt a féltékenységet? Miért annyira zavaró, ha párod életében megjelenik egy nőalak, aki a főnöke. Nem férfi a főnöke, hanem nő, ez most éppen így esett. De vannak női kollégák, exbarátnők, lányok a facebookon, vagy az utcán, akiket minden férfi megnéz, de csak azok a nők kezdenek el ezen problémázni akik nem biztosak magukban. Lehet megnézi, lehet beszél róla, de közben veled van. Kérlek ne versengj a másik nővel mert nincs rá okod, hiszen a párod Veled van. A másik nőről csak éppen beszél, de VELED! beszél róla. Mire van ilyenkor szükséged? Lehet arra, hogy kifejezze azt is te hozzád vonzódik, téged csinosnak és szépnek tart? Vagy arra van szükséged, hogy ajándékot adjon neked? Kinek mi a szeretetnyelve…. Te vagy a nagy betűs nő az életében, hiszen ezért van veled. De tény, hogy körülötte vannak még nők.

Az erős féltékenység sok embernél támadhat abból, ha kiskorában nem kapott elég figyelmet. Ha pl. sokan voltak testvérek, vagy anya és apa folyton elfoglalt volt. De abból is származhat, ha egyke volt és ahhoz szokott hozzá, hogy csak ő kap figyelmet.

A párod pedig azt mondja, hogy már bizonytalan a feléd fűződő érzéseiben és a vitát nem akarja, ezért kilépne? Kérlek vedd figyelembe, hogy 6 hónapot szinte állandó veszekedéssel töltöttetek. Ha 1 napot máshogyan tesztek párod még nem biztos, hogy elhiszi ez így is marad. Néhány hét békére van szükség ahhoz, hogy a kapcsolat visszakerüljön egy szerelmesebb állapotba. Eközben felejtsétek el a vitát és beszéljétek meg, hogy kinek mire van szüksége, hogyan tudtok egymás boldogságához hozzájárulni!

Igen a kapcsolatotok megmenthető, de ehhez nap nap után szeretetet kellene adnotok egymásnak, és a veszekedés ehhez nem segít.

Minden jót, Emese

Szeretnéd személyestanácsadáson kezelni párkapcsolati nehézségedet?

Foglalj időpontot párkapcsolati tanácsadásra itt!

Vélemény, hozzászólás?