Ez a viszony rávílágított arra, hogy az élettársammal mennyire nem jó már a kapcsolatunk

Párommal 3 éve vagyunk együtt, és 1,5 éve úgy döntöttünk, kimegyünk külföldre szerencsét próbálni vele és a kisfiammal. Egy ügy miatt a gyerekemnek és nekem haza kellett jönni Magyarországra, már itthon vagyunk 8 hónapja. A párommal jelenleg 4. hónapja nem találkoztam, előtte sem volt túl jó a szexuális kapcsolatunk, az utóbbi idők nehézségei miatt ő nem kívánt engem, sajnos.

Itthon tartozkodásunk alatt szerelmes lettem. Eleinte próbáltam ellenállni ennek az érzésnek, de nem ment. A szerelmem tárgya egy nős férfi. Sajnos, nem sikerült egyikünknek sem ellenállni a vonzalmunknak és kapcsolat lett belőle, ami több, mint 1 hónapja tart. Nem csak szex van köztünk, órákig tartó beszélgetések, ha otthon van, telefonhívások… Nagyon egy hullámhosszon vagyunk, olyan, mint amit sosem tapasztaltam eddig. Egymást nézve, 5-6 órán át beszélünk magunkról, a nézeteinkről, a gyerekekről, mindenről. Most az ok, amiért haza kellett jönnünk, megszűnt, és amint lehetséges, visszamehetnénk az élettársamhoz külföldre. De már nem akarom.

Az új Kedvesemmel szeretnék lenni

Viszont egyrészről nem tehetem meg az élettársammal, hogy elhagyom, mert ő kitartott eddig értünk. Másrészről meg ezt a másodhegedűs szerepet én nem tudnám elviselni sokáig, csak magamnak akarnám az új Kedvesemet. Lehet, el is válna idővel, mivel nem jó a házassága, és szóba is került ez már. De egy egy hónapos kapcsolatra hogy mondjon fel egy 10 éves házasságot? És én az élettársi kapcsolatomat? Hogy csaphatnám be ennyire?

Nem túlzottan beszélünk erről a témáról a Kedvesemmel, ő azt mondja, ne őt nézzem, hogy hogy döntök, hanem a gyermekem érdekét, meg a sajátomat, de ő sajnálná magát, ha én elmennék, mert ki maradna neki. A szerelem és a szeretlek szót soha nem mondtuk még egymásnak a Kedvesemmel, mert végig tudtuk, hogy ez benne lehet a jövőnkben, hogy én esetleg elmegyek. Gondolom, mindketten féltjük magunkat a még nagyobb csalódástól.

Azt hiszem, maradnék, ha ő is akarna engem, de ezt nem kérhetem tőle. Nagyon nehéz kérdés, főleg úgy, hogy ez a kapcsolat rávilágított arra, hogy az élettársammal mennyire nem jó már a kapcsolatunk. Viszont az idő, amikor menni kell vagy színt vallani, nagyon hamar itt lesz.

Ön mit tanácsolna nekem ebben a helyzetben? Tudom, dönteni senki nem fog helyettem… De egy kívüálló szakértő másképp látja a helyzetet, és más megvilágításba kerülnének a dolgok.

Köszönettel veszem a válaszát.

több lehetséges út
photo by Pixabay

Őszintén dönteni

Kedves Levélíró!

Szerintem nagyon jól leírta:  “Nagyon nehéz kérdés, főleg úgy, hogy ez a kapcsolat rávilágított arra, hogy az élettársammal mennyire nem jó már a kapcsolatunk. “

Az élettársi kapcsolata nem volt jó. Sok-sok nehézség, a külföldi új helyzet teremtette gondok is lehettek az okai annak, hogy hagyták kapcsolatukat és szexuális életüket ellaposodni. A megcsalás ennek a következménye. Ha jó lett volna a kapcsolata, szerintem nem csalja meg a párját.

Ha hazamegy élettársához, az a legtisztább út, ha őszinte lesz vele és megpróbálják rendbehozni a kapcsolatot… ha még számít Önnek egyáltalán valamit ez a kapcsolat és élettársa.

Ha marad, akkor pedig új életet kezd és hát igen, nem biztos, hogy a Kedvesével. Vagy belemegy a szerető státuszba mégis, de sokáig az ilyesmit nem lehet rejtegetni, és csak fokozódhat a kétségbeesés. 1 hónap után ezt a tanácstalanságot érzi. Lehet, lelkiismeret-furdalása is van? Kérem, legyen őszinte önmagával is!

Ha a gyermek az élettársától van, az örök időre összeköti Önöket. Azzal is számoljon, hogy egyszer nagyszülők is lesznek közösen. Emiatt bonyolultabb lehet az ügy. Szerintem az apát nem lehet kihagyni a döntésből.

Másodhegedűs szerintem sem legyen, tisztelje meg magát egy normális kapcsolattal!

Szurkolok, hogy bátran, őszintén döntsön!

Emese

Lefoglalom az időpontot