Erős a kísértés, hogy megcsaljam a párom

D levele

Jó napot! Én nem szerelmi dologról szeretnék kérdezni, hanem van egy srác, egy munkahelyen dolgozunk és nagyon jóba lettünk egymással. Kicsit több is volt köztünk, testi kapcsolat, de neki is, meg nekem is van párom és szégyenlem is magam. Azt szeretném kérdezni, hogy miből tudok rájönni, hogy a srác többet gondol, érez. Mert amikor az elején ismerkedtünk, folyton piszkált, meg hasonlók, 2 éve ismerem, de az utóbbi időben olyanokat írt, hogy arra következtetek, többet gondol. Pl hogy ritkán nyílik meg embereknek, de nekem igen, az elején ritkán találkoztunk, most egyre többször szeretne. Volt, hogy összevesztünk és 4 nap után megkeresett, bocsánatot kér, még akkor is, ha nem hibás. Folyton átjön arra a munkaterületre, hogy lásson, képeket kér egyfolytában, mikor mindennap lát, írja, hogy jó lesz már látni, őszinte hozzám, meg hogy olyan hatással vagyok rá, amit sosem gondolt. Soha nem csalta meg a párját, csak amióta velem találkozott, testi kapcsolat közben ugyanúgy van csók is meg minden. Szerinted mit érezhet vagy egyáltalán érez valamit? Folyton néz engem, ha épp nem érek rá, szomorú vagy csalódott volt, hogy annyira várta, hogy talizzunk.   

Válasz D.-nek

Kedves Dalma!
Nem tudom pontosan, mit érezhet a srác, de az egyértelműen látszik, hogy nagyon érdeklődik utánad. Mivel mindkettőtöknek van párja, én azt javaslom, ezt beszéljétek meg egymással még azelőtt, hogy tovább mennétek a testi kapcsolattal. Szerintem a mostani párotokkal nem fer, ha ti egymással kavartok. Én tartós kapcsolatokban az őszinteség híve vagyok. Ez a legjobb egyenes út. Derítsd ki gyorsan, hogy mit akar ez a srác tőled! Aztán dönts valamelyik mellett!
Hajrá,
Emese

Mi történik párkapcsolatban a megcsalás előtt?

Ha párunkkal egy kiegyensúlyozott, egyaránt baráti és romantikus szeretetkapcsolatban élünk, nem tarthat olyan sokáig egy-egy hullámvölgy, egy-egy nézeteltérés miatti krízis, hogy legyen idő harmadik félnek a mi szeretetközegünkbe behatolni. Ha azonban kezdetét vette az eltávolodás, mert nem ápoltuk párunkkal sem baráti, sem intim szerelmi kapcsolatunkat, könnyen elkezdhetünk máshoz is vonzódni. Észreveszünk egy sármos férfit, aki bókol, vagy egy csinos nőt, aki ránk mosolyog. Ha azon kapjuk magunkat, hogy visszavágyunk a munkahelyre, hogy kollégánkkal újra és újra találkozzunk, nem árt végiggondolni, hogy párkapcsolatunkban az eltávolodással hol tartunk. Mikor indult el kapcsolatunk a hullámvölgybe el a lejtőn. A megcsalás már egy folyamat csúcspontja, nem egy-két nap alatt jut el egy párkapcsolat a megcsalásig.

A megcsalás legtöbbször hosszú párkapcsolati elhanyagolás eredménye. Ez az elhanyagolás történhet testi, lelki és szellemi síkon egyaránt. Ha hiányérzetünk van, ott tud egy harmadik fél minket megérinteni.

Figyeljük saját hiányérzeteinket és elsősorban igyekezzünk azokat az űröket a saját párkapcsolatunkkal betölteni. Ha hiányzik az ölelés, adjunk ölelést. Ha hiányzik a beszélgetés, kezdeményezzünk. Ha hiányzik a közös kikapcsolódás, randizzunk együtt.

Mi volt párkapcsolatod elején az a 4-5 dolog, ami miatt annyira jól éreztétek magatokat együtt. Elevenítsétek ezeket fel és játszatok újra szerelmes párt!

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?